Постанова
від 05.03.2012 по справі 2а-1870/1190/12
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 березня 2012 р.                                                             Справа № 2a-1870/1190/12

Сумський окружний адміністративний суд у складі судді - Шаповала М.М. розглянувши в порядку скороченого провадження в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом Конотопської міжрайонної державної податкової інспекції Сумської області до громадської організації Садівниче товариство "Новомутинець" про припинення юридичної особи,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач просить припинити юридичну особу відповідача приватногогромадської організації Садівниче товариство "Новомутинець". Свої вимоги мотивує тим, що відповідач зареєстрований як юридична особа Конотопською районною державною адмінісрацією Сумської області від 03.10.2007р. Згідно довідки з ЄДРПОУ державними реєстраторам Конотопської районної державної адміністрації 21.11.2011р. проведено запис №5 про відсутність відповідача за місцезнаходженням 41645, Конотопський район, с. Новомутин, вул. Ворошилова, 7. Крім того, згідно записів №3 від 12.02.2010р. та №4 від 06.12.2010р. державними реєстраторам внесено інформацію щодо відсутності підтвердження відомостей про юридичну особу.

Перевіривши матеріали справи та оцінивши докази в їх сукупності, суд вважає за необхідне позовні вимоги задовольнити, виходячи з наступного.

Громадська організація Садівниче товариство "Новомутинець" 03.10.2007р. Конотопською районною державною адміністрацією Сумської області було зареєстроване як юридична особа, включено до Єдиного Державного реєстру підприємств та організацій України та взято на облік у Конотопській МДПІ, що підтверджується копією свідоцтва про державну реєстрацію (а.с.5), довідкою Конотопської МДПІ про взяття на облік платника податків (а.с.6). копією довідки з ЄДРПОУ (а.с.7-8).

Підставою для звернення з позовом у справі є відсутність відповідача за місцезнаходженням.

Згідно довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с. 7-8) в графі "дата проведення, номер запису та назва реєстраційної дії" зазначено, що 21.11.2011р. внесено інформацію щодо відсутності юридичної особи за вказаною адресою. Таким чином, відповідач відсутній за місцезнаходженням з 21.11.2011р.

Також, як вбачається із довідки Конотопської МДПІ від 08.02.2012р.р. № 1821/9/10 Громадська організація Садівниче товариство "Новомутинець" не має податкової заборгованості перед бюджетом (а.с. 4).

Відповідно до ч. 1 ст. 33 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” від 15 травня 2003 року N 755-IV (зі змінами і доповненнями) юридична особа припиняється за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 19 зазначеного Закону, У разі якщо зміна відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, не пов'язана із змінами, що вносяться до установчих документів юридичної особи, або не підлягає державній реєстрації, особа, уповноважена діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), подає (надсилає поштовим відправленням з описом вкладення) державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи юридичної особи заповнену реєстраційну картку про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі.

Відповідно до абз. 5 ч. 2 ст. 38 цього ж Закону, підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Як встановлено судом, відповідач зареєстрований Конотопською районною державною адміністрацією Сумської області 03.10.2007р. та включений до єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, відсутній за місцезнаходженням за адресою: 41645, Конотопський район, с. Новомутин, вул. Ворошилова, 7, що зазначена в довідці з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Таким чином, оскільки встановлено, що відповідач не знаходиться за адресою зазначеною за місцем державної реєстрації, суд приходить до висновку про необхідність припинення діяльності юридичної особи.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Конотопської міжрайонної державної податкової інспекції Сумської області до громадської організації Садівниче товариство "Новомутинець" про припинення юридичної особи –задовольнити.

Припинити юридичну особугромадської організації Садівниче товариство "Новомутинець" (41645, Сумська область, Конотопський район район, с. Новомутин, вул. Ворошилова, буд.7, код 34072460) зареєстрованого 03 жовтня 2007 року Конотопською районною державною адміністрацією Сумської області.

Копію постанови надіслати державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії повного тексту постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                               (підпис)                     М.М. Шаповал

          З оригіналом згідно

          Суддя                                                                       М.М. Шаповал

Дата ухвалення рішення05.03.2012
Оприлюднено24.07.2015
Номер документу47111970
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/1190/12

Постанова від 05.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

М.М. Шаповал

Ухвала від 15.02.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

М.М. Шаповал

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні