Ухвала
від 20.03.2013 по справі 591/2211/13-к
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/2211/13-к Провадження № 1-кс/591/291/13

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 березня 2013 року м. Суми

Слідчий суддя Зарічного районного суду м. Суми Сидоренко А.П., за участю секретаря Світличної Т.І., старшого слідчого СВ СУ прокуратури Сумської області Слюсар І.М., розглянувши клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів,

в с т а н о в и в:

Старший слідчий СВ СУ прокуратури Сумської області Слюсар І.М звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ та вилучення документів, яке підтримав в судовому засіданні та мотивував тим, що слідчим відділом слідчого управління Прокуратури Сумської області проводиться досудове розслідування об'єднаного кримінального провадження № 12012200010000149, відкритого за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 5 ст. 191, 209 ч. 3 КК України.

Клопотання мотивує тим, що відповідно до матеріалів кримінального провадження 39,001 млн. грн. бюджетного відшкодування ТОВ ІТЦ "Сумиавтогаз" (ЄДРПОУ 31208553) було сформовано у результаті нібито закупівлі товарів у ТОВ "Комплектенерго-С" (ЄДРПОУ 3643769), яке в свою чергу документально відобразило придбання товару у ПП "Бекристон" (ЄДРПОУ 36085749), ТОВ ТД "Шосткинський завод хімічних реактивів" (ЄДРПОУ 31368881), ТОВ "Віса - Гінгер - Одеса" (ЄДРПОУ 35406910), ТОВ "Фоліарекс-України" (ЄДРПОУ 33494632). На підставі ухвали слідчого судді Ковпаківського районного суду м. Суми з метою підтвердження наявності фінансово-господарських операцій між ТОВ ІТЦ "Сумиавтогаз" та ТОВ "Комплектенерго-С" 03 січня 2013 року складено протокол тимчасового доступу до речей та документів ТОВ "Комплектенерго-С" за участю директора ОСОБА_2 та документи надані не були, оскільки з його слів,були втрачені за невідомих обставин. Також на даний час працівниками ДПС в Сумській області проводяться невиїзні перевірки діяльності ТОВ ІТЦ "Сумиавтогаз" та ТОВ "Комплектенерго-С" для завершення яких необхідна інформація про рух коштів по банківським рахункам платників в розрізі контрагентів.

Посилаючись на те, що слідству необхідно з'ясувати наявність фінансово-господарських операцій між наступними підприємствами: ТОВ ІТЦ "Сумиавтогаз" і ТОВ "Комплектенерго-С", а також у свою чергу між ТОВ "Комплектенерго-С" та ПП "Бекристон", ТОВ ТД "ШЗХР", ТОВ "Віса - Гінгер - Одеса", ТОВ "Фоліарекс-України" та розрахунків за цими операціями, тобто мати у розпорядженні документи, що підтверджують наявність фінансово-господарської діяльності між зазначеними підприємствами, які у подальшому можуть бути використані в якості доказів, просить надати дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення зазначених документів.

Заслухавши слідчого, дослідивши надані матеріали справи, суд вважає, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно з вимогами ст. 62 Закону України "Про банк і банківську діяльність", інформація щодо фізичних і юридичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками, не інакше як за рішенням суду.

Оскільки інформація, щодо руху коштів по банківським рахункам, віднесена до охоронюваної законом таємниці, тому, згідно ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий повинен довести неможливість іншим шляхом довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей.

З метою повного всестороннього та об'єктивного досудового розслідування, а також встановлення істини у справі, наявності або відсутності складу злочину, суд вважає, що дані, які містяться в документах згідно клопотання, мають доказове значення і можуть слугувати доказом по справі, тому в частині надання тимчасового доступу до зазначених документів, клопотання підлягає задоволенню.

Враховуючи, що досягненням мети отримання доступу до документів є безпосередня інформація, що міститься в них, тому в частині їх вилучення, клопотання також підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 131-132, 159-164, 369-372 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого СВ СУ прокуратури Сумської області Слюсар І.М. задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ СУ прокуратури Сумської області Слюсар І.М тимчасовий доступ та можливість вилучення документів, які становлять банківську таємницю - роздруківки про рух грошових коштів по розрахунковому рахунку "Комплектенерго-С" № 2600230122939 на паперових носіях за весь період існування рахунку у банківській установі, із зазначенням контрагентів, номерів їх рахунків, дат, сум та призначення платежів, з сумами залишку коштів на рахунках, що знаходяться у володінні ПАТ "Банк "ТАВРИКА" (МФО 300788), за адресою: м. Київ, вул. Дмитрівська, 92- 94.

Встановити строк дії ухвали - 20 днів з дня її постановлення.

Контроль за виконанням ухвали покласти на старшого слідчого СВ СУ прокуратури Сумської області Слюсар І.М.

У разі невиконання вимог ухвали, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя А.П.Сидоренко

СудЗарічний районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення20.03.2013
Оприлюднено24.07.2015
Номер документу47118566
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —591/2211/13-к

Ухвала від 20.03.2013

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні