Ухвала
від 11.02.2013 по справі 569/2124/13-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/2124/13-к

У Х В А Л А

11 лютого 2013 року м.Рівне

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Головчак М.М., розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС ВРКС з ОВС СВ ДПС у Рівненській області Козаченка Т.В., яке погоджене із старшим прокурором відділу нагляду прокуратури Рівненської області Рижко Ю.Р., про тимчасовий доступ до документів щодо діяльності ПП "Агроніка",які знаходяться в АБ "Укргазбанк",

в с т а н о в и в:

Старший слідчий з ОВС СВ ДПС у Рівненській області Козаченко Т.В. звернувся в суд з клопотанням про тимчасовий доступ до документів щодо діяльності ПП "Агроніка",які знаходяться в АБ "Укргазбанк".

В обґрунтування клопотання зазначив, що слідчим відділом ДПС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32013190000000005 за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та доведення до банкрутства директором ПП «Агроніка» ( код ЄДРГІОУ 31728935, м.Рівне, вул.Остафова, 27) ОСОБА_3, за ознаками злочинів, передбачених ч.З ст.212, ч. 1 ст.219 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ПП «Агроніка» протягом 2009 року проводило фінансово-господарські операції з придбання товаро-матеріальних цінностей в ПП «АМТ» (код ЄДРПОУ 30970398), ПП «Пересвіт-сервіс-продукт» (код ЄДРПОУ 35844250), ПП «Метрал» (код ЄДРПОУ 36409052), які мають ознаки фіктивності.

Таким чином, податковий кредит та валові витрати задекларовані ПП «Агроніка» від даних підприємств з порушенням вимог податкового законодавства та були спрямовані на заниження об'єкта оподаткування та уникнення від сплати банківських кредитів, що були отримані 1III «Агроніка».

Водночас, протягом 2009 року ОСОБА_3 знято готівкою близько 5,5 млн.грн. з рахунків ПП «Агроніка» відкритих в ПАТ «Кредобанк» на закупівлю сільськогосподарської продукції, однак документи, що підтверджують цільове використання коштів відсутні.

Крім того, директором ПП «Агроніка» ОСОБА_3, з метою ухилення від сплати податків та розрахунку кредиторами, подано до Господарського суду Рівненської області заяву про банкрутство підприємства, в результаті чого 12 січня 2012 року відкрито провадження у справі про банкрутство 1 ПІ «Агроніка».

Також проведеною ДНІ у м.Рівне Рівненської області ДПС позаплановою виїзною перевіркою акт №726/22-200/3172Н°о5 від 29.12.12 з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 01.01.09 по 31.12.11 встановлено, що фінансово-господарські документи ІТИ «Агроніка», які підтверджують здійснення господарської діяльності відсутні.

Покликаючись на те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати,що вказані речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні,просить отримати тимчасовий доступ до речей і документів,які перебувають у АБ "Укргазбанк"

Представник АБ "Укргазбанк" на виклик суду не прибув, про час і місце розгляду клопотання був повідомлений у встановленому законом порядку, про причини неприбуття не повідомив. Неприбуття за судовим викликом особи,у володінні якої знаходяться речі і документи,без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч.2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ст.60 Закону України «Про банки та банківську діяльність» інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту, є банківською таємницею. Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи, що інформація, яка міститься в матеріалах справи з юридичного оформлення відкриття рахунку №2600091103 (українська гривня) ПП «Агроніка» в АБ «Укргазбанк» (МФО №320478), в платіжних дорученнях ПП «Агроніка» на списання коштів з вищевказаних рахунків має істотне значення для встановлення істини у кримінальному провадженні,слідчий суддя вважає, що дане клопотання обґрунтоване та таке, що підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.131,132,159-166 КПК України, ст.60 Закону України "Про банки та банківську діяльність", слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до документів щодо діяльності ПП «Агроніка», які знаходяться в АБ «Укргазбанк» (МФО №320478) та містять відомості, які можуть становити банківську таємницю, а саме:

- справи з юридичного оформлення рахунку №2600091103 (українська гривня) ПП «Агроніка», в тому числі договори щодо відкриття і обслуговування рахунку, заяви та доручення від імені підприємства;

- розгорнутого руху коштів з зазначенням дати проведення операції, назви та коду контрагента, суми та призначення платежу;

- карток зі зразками підписів і відбитком печатки підприємства;

- платіжних доручень щодо списання коштів з вказаного рахунку;

- грошових чеків на зняття коштів з рахунків;

- кредитної справи ПП «Агроніка»;

за період з 2009 року по 2012 рік,

та надати дозвіл вилучити зазначені документи (здійснити їх виїмку) в оригіналах і в повному обсязі.

Проведення слідчої дії - тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (здійснення їх виїмки) доручити працівникам податкової міліції.

На вимогу АБ "Укргазбанк" особою, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів.

Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали. У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя М.М.Головчак

Дата ухвалення рішення11.02.2013
Оприлюднено27.07.2015
Номер документу47153869
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів щодо діяльності ПП "Агроніка",які знаходяться в АБ "Укргазбанк

Судовий реєстр по справі —569/2124/13-к

Ухвала від 11.02.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М. М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні