Ухвала
від 11.02.2013 по справі 569/2060/13- к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/2060/13- к

У Х В А Л А

11 лютого 2013 року м.Рівне

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Головчак М.М., розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС СВ ДПС у Рівненській області Шаблія В.І., яке погоджене із старшим прокурором відділу нагляду прокуратури Рівненської області Рижко Ю.Р., про тимчасовий доступ до документів,які знаходяться в КП "Дубнорембуд" Дубенської міської ради,

в с т а н о в и в:

Старший слідчий з ОВС СВ ДПС у Рівненській області Шаблій В.І. звернувся в суд з клопотанням про тимчасовий доступ до документів,які знаходяться в КП "Дубнорембуд" Дубенської міської ради та можливість їх вилучення.

В обґрунтування клопотання зазначив, що в період часу 2010-2012 років, ОСОБА_3, діючи умисно, переслідуючи мету, спрямовану на вчинення злочинів, організував схему незаконної діяльності, щодо сприяння суб'єктам підприємницької діяльності Рівненської, Волинської, Івано-Франківської та інших областей з мінімізації податкових зобов'язань, що підлягають сплаті до бюджету.

Для функціонування зазначеної схеми, ОСОБА_3, без наміру здійснювати діяльність, пов'язану з продажем товарно-матеріальних цінностей, виконанням робіт або наданням послуг, організував придбання та оформив на підставних осіб ряд підконтрольних суб'єктів господарювання з ознаками транзитності та фіктивності, а саме: ПП «Фірма МВФ», ПП «Спецкомплектсервіс», ПП «Волинь плюс», ПФ «ЛГ Інформ», ТОВ «Консоль і К», ТОВ «Хліб Трансбуд», ПП "Авто-Рівне".

Використовуючи реквізити та банківські рахунки в комерційних банках вказаних підприємств, ОСОБА_3, організував документальне оформлення фіктивних фінансово - господарських операцій, з метою заниження податкових зобов'язань з податку на додану вартість і податку на прибуток підприємства контрагентами фіктивних підприємств.

Своїми діями ОСОБА_3 вчинив злочин, передбачений ч.2 ст.205 КК України.

СВ ДПС у Рівненській області проводиться досудове розслідування стосовно ОСОБА_3 за фактом фіктивного підприємництва, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 КК України.

Покликаючись на необхідність вилучення документів,слідчий просить клопотання задовольнити.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч.2 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст. 163 КПК України , слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Оскільки документи (інформація), до яких необхідно отримати доступ, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин та можуть бути використані як докази у вищевказаному кримінальному провадженні, суд вважає, що дане клопотання обґрунтоване та таке, що підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.40,131,132,159-166 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання старшого слідчого з ОВС СВ ДПС у Рівненській області Шаблія В.І., яке погоджене із старшим прокурором відділу нагляду прокуратури Рівненської області Рижко Ю.Р., про тимчасовий доступ до документів,які знаходяться в КП "Дубнорембуд" Дубенської міської ради задовольнити.

Надати працівникам податкової міліції тимчасовий доступ до оригіналів документів КП «Дубнорембуд» Дубенської міської ради (код 3332228, Рівненська обл., м Дубно, вул. Садова, буд.№51А) по взаєморозрахункам із ПФ «ЛГ-Інформ» (код ЄДРПОУ 21082858), а саме договорів, накладних, податкових накладних, видаткових накладних, платіжних доручень, рахунків-фактур, актів прийому-передачі, листів, доручень, актів виконаних робіт, книг в'їзду та виїзду автотранспорту, ф.КБ2в, ф.КБ3в, товарно-транспортних накладних та інших бухгалтерських документів, що мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, за період з 01.01.2010 року по 01.01.2013 року та можливість їх вилучити.

На вимогу володільця особою, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів.

Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя М.М.Головчак

Дата ухвалення рішення11.02.2013
Оприлюднено27.07.2015
Номер документу47153991
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів,які знаходяться в КП "Дубнорембуд" Дубенської міської ради

Судовий реєстр по справі —569/2060/13- к

Ухвала від 11.02.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М. М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні