Постанова
від 15.09.2009 по справі 2а-7680/09/2/0170
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

вул. Київська, 150, м. Сімферо поль, Автономна Республіка К рим, Україна, 95493

ПОСТАНОВА

Іменем України

15.09.09 Справа №2а-7680/09/2/0170

Окружний адміністр ативний суд Автономної Респу бліки Крим у складі головуюч ого судді Яковлєва С.В. , при се кретарі Слабун О.М.

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

за позовом Сакської об'єдн аної державної податкової ін спекції в АРК

до Товариства з обмеженою відповідальністю "С.К.В.-Прест иж"

про припинення юридичної о соби

за участю представників:

від позивача - не з' явивс я;

від відповідача - не з' яв ився;

Суть спору: Сакська об' єдн ана державна податкова інспе кція в АР Крим (далі - позивач ) звернулась до Окружного адм іністративного суду АР Крим з позовними вимогами до Това риства з обмеженою відповіда льністю «С.К.В. - Престиж» (да лі - відповідач) про припиненн я юридичної особи, у зв' язку з ненаданням у податкову інс пекцію більше року документі в фінансової звітності та де кларацій.

Позивач явку свого предста вника у судове засідання не з абезпечив, про час, дату та міс це його проведення повідомле ний належним чином, 15.09.2009 року в ід нього надійшло клопотання про розгляд справи за відсут ності його представника та п ідтримання позовних вимог у повному обсязі.

Відповідач у судове засіда ння не з' явився, про час, дату та місце його проведення пов ідомлений належним чином, кл опотання про розгляд справи за його відсутності до суду н е надав, про причини неявки су д не повідомив.

Суд, приймаючи до уваги, нен адання відповідачем доказів неможливості його участі у с удовому засіданні з поважних причин, відсутність у матері алах справи клопотання про н еможливість розгляду справи без участі його представник а, керуючись ст.128 КАСУ, вважає м ожливим продовжити розгляд с прави на підставі наявних у н ій доказів.

Розглянувши матеріали спр ави, дослідивши надані доказ и, суд

ВСТАНОВИВ:

Сакською районною держа вною адміністрацією АР Крим 02.08.2005 року здійснено державну р еєстрацію суб' єкта підприє мницької діяльності - юридич ної особи Товариства з обмеж еною відповідальністю «С.К.В . - Престиж», що підтверджуєт ься свідоцтвом про державну реєстрацію серії А00 № 443598 від 02.08. 2005 року.

Згідно з довідкою Сакської ОДПІ в АР Крим № 1427/9/15-01 від 20.05.2009 рок у з 18.01.2008 року не надає до податк ових органів податкову звіт ність.

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни «Про порядок погашення зобов'язань платників подат ків перед бюджетами і держав ними цільовими фондами» плат ники податків повинні предст авляти до органів ДПІ звітні сть з періодичністю, встанов леною нормами діючого законо давства.

Пункт 1.2 статті 9 Закону Украї ни «Про систему оподатковува ння» передбачає обов'язок пл атників податків, зборів (обо в'язкових платежів) подавати в державні податкові органи відповідно до діючого закон одавства декларації та бухга лтерську звітність.

Відповідно до частини 15 ста тті 58 Господарського кодексу України скасування (припине ння) державної реєстрації су б' єкта господарювання здій снюється за його особистою з аявою, а також на підставі ріш ення суду у випадках визнанн я недійсними або такими, що су перечать законодавству, уста новчих документів або здійсн ення діяльності, що суперечи ть закону чи установчим доку ментам, або в інших випадках, п ередбачених законом.

Пунктом 17 частини 1 статті 11 З акону України «Про державну податкову службу в Україні» передбачено, що органи держа вної податкової служби у вип адках, в межах компетенції та у порядку, встановлених зако нами України, мають право зве ртатися у передбачених закон ом випадках до судових орган ів із заявою (позовною заявою ) про скасування державної ре єстрації суб' єкта підприєм ницької діяльності.

Згідно пункту 1 статті 33 Зако ну «Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних ос іб-підприємців», юридична ос оба припиняється за судовим рішенням, прийнятим у випадк ах, передбачених законом.

Частина 2 статті 38 вказаного Закону передбачає постановл ення судового рішення щодо п рипинення юридичної особи, щ о не пов' язано з банкрутств ом юридичної особі, зокрема у випадку неподання юридичною особою протягом року органа м державної податкової служб і податкових декларацій, док ументів фінансової звітност і відповідно до закону.

Відповідач згідно зі ст. 71 КА СУ не надав доказів оформлен ня податкових декларацій, ін шої звітності та відправленн я цих матеріалів позивачу.

За таких обставин суд вваж ає, що позов підлягає задовол енню.

Керуючись ст. ст. 160-163 Кодексу адміністративного судочинс тва України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1.Позов задовольнити.

2.Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відп овідальністю «С.К.В. - Прести ж» (96524, АР Крим, Сакський район, с . Вересаєве, пров. Будівельний ,3; ЄДРПОУ 33433386, відомості про бан ківські реквізити у матеріал ах справи відсутні), зареєстр овану 02.08.2005 року Сакською район ною державною адміністраціє ю в АР Крим.

Копію цієї постанови, після набрання нею законної сили, н аправити до державного реєст ратора при Сакській районній державній адміністрації Авт ономної Республіки Крим (96500, АР Крим, м. Саки, вул. Леніна, 15).

У разі неподання заяви про а пеляційне оскарження, постан ова набирає законної сили че рез 10 днів з дня її проголошен ня.

Якщо після подачі заяви пр о апеляційне оскарження, апе ляційна скарга не подана, пос танова вступає в законну сил у через 20 днів після подання з аяви про апеляційне оскарже ння.

Постанова може бути оскарж ена в порядку і строки передб ачені ст. 186 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и.

Суддя Яков лєв С.В.

Дата ухвалення рішення15.09.2009
Оприлюднено06.11.2009
Номер документу4723824
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7680/09/2/0170

Постанова від 15.09.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Яковлєв С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні