Ухвала
від 08.11.2013 по справі 580/2380/13-к
ЛЕБЕДИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 580/2380/13-к

Номер провадження 1-кс/580/227/13

У Х В А Л А

про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів

08 листопада 2013 року Лебединський районний суд Сумської області

в складі: слідчого судді - Стеценка В. А.

секретаря судового засідання - Кальченко О. В.,

з участю: прокурора - Гончарука І.Г.

слідчої - Доценко К.В.

розглянувши клопотання про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

Слідча СВ Лебединського МВ УМВС України в Сумській області Доценко К.В. як сторона кримінального провадження, звернулася з клопотанням за матеріалами досудового розслідування № 12013200090000176 від 04.11.2013 року, порушеного за ознаками ч. 1 ст. 176 КК України, погодженим з прокурором прокуратури Лебединського району Сумської області Гончаруком І.Г., до слідчого судді Лебединського районного суду Сумської області про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей - жорстких дисків персональних комп'ютерів, які знаходяться на підприємстві СТОВ "ХЛІБОРОБ" (код ЄДРПОУ- 0549070), що зареєстровано за адресою :Сумська область м.Лебедин, пров. Хіміків, 2, шляхом проведення їх вилучення (виїмки) для подальшого експертного дослідження.

Клопотання мотивує тим, що ТОВ "Юридична фірма "Ві АЙ ПІ Консалтинг" (код ЄДРПОУ - 33747038, м. Київ проспект Василя Порики,17), яка є офіційним представником Компанії "Автодеск" (Резидент США) в частині захисту прав інтелектуальної власності останньої на території України у ході реалізації своїх повноважень має достатні підстави вважати, що СТОВ "ХЛІБОРОБ" у своїй підприємницькій діяльності використовує неліцензійні примірники програмного забезпечення Компанії "Автодеск", та отримує у зв'язку з цим прибуток, що у свою чергу, завдає Компанії "Автодеск" матеріальної шкоди, розмір якої, виходячи з розрахунку, враховуючи, що вартість одного примірника комп'ютерної програми Компанії "Автодеск" становить суму еквівалентну 2 520 євро, що з урахуванням встановленого НБУ курсу іноземних валют до національної валюти України станом на 05.11.2013 року, становить 27 024 грн. 27 коп.

В порядку ч. 2 ст. 163 КПК України, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, суд розглядає клопотання у відсутності представника СТОВ "ХЛІБОРОБ", у володінні якого знаходиться інформація.

В судовому засіданні прокурор подане клопотання підтримав в повному обсязі.

Вислухавши думку прокурора, пояснення слідчої, вивчивши матеріали, додані до клопотання суд приймає до уваги, що мотиви, наведені слідчою, знайшли своє підтвердження, так як наявні достатні підстави вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, оскільки вона необхідна для проведення судової експертизи об'єктів інтелектуальної власності у сфері авторських та суміжних прав, а висновок вказаної експертизи може бути використаним як доказ у кримінальному провадженні і в сукупності з іншими документами кримінального провадження має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Крім того, суд враховує, що без отримання вище зазначених доказів, які знаходяться у володінні СТОВ "ХЛІБОРОБ" неможливо забезпечити повне, всебічне та неупереджене дослідження обставин справи.

Тому суд вважає за необхідне дане клопотання задовільнити та надати тимчасовий доступ та дозвіл на проведення виїмки жорстких дисків персональних комп'ютерів, які перебувають у володінні СТОВ "ХЛІБОРОБ" протягом одного місяця з дня постановлення ухвали.

На підставі вищенаведеного, керуючись вимогами ст. ст.163-165 КПК України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчої Лебединського МВ УМВС України в Сумській області Доценко К.В., задовільнити.

Зобов'язати СТОВ "ХЛІБОРОБ" протягом одного місяця з дня постановлення ухвали надати слідчій Лебединського МВ УМВС України в Сумській області Доценко К.В., дозвіл на тимчасовий доступ до речей - жорстких дисків персональних комп'ютерів, які знаходяться на підприємстві СТОВ "ХЛІБОРОБ" (код ЄДРПОУ- 0549070), що зареєстровано за адресою : Сумська область м. Лебедин пров. Хіміків - 2 шляхом проведення їх вилучення (виїмки) для подальшого експертного дослідження.

Контроль за виконання ухвали покласти на слідчу Лебединського МВ УМВС України в Сумській області Доценко К.В.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя В. А. Стеценко

СудЛебединський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення08.11.2013
Оприлюднено28.07.2015
Номер документу47254910
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —580/2380/13-к

Ухвала від 08.11.2013

Кримінальне

Лебединський районний суд Сумської області

Стеценко В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні