Ухвала
від 21.07.2015 по справі 757/25198/15-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/25198/15-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 липня 2015 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого слідчої групи Головного слідчого управління МВС України ОСОБА_3 про проведення обшуку в рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні за № 12014000000000034 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 та ч. 1 ст. 364 КК України,

В С Т А Н О В И В :

у провадження слідчого судді надійшло клопотання слідчого слідчої групи Головного слідчого управління МВС України ОСОБА_3 , погоджене заступником начальника відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку в приміщеннях Реєстраційної служби Міжгірського районного управління юстиції Закарпатської області за адресою: Закарпатська обл., Міжгірський р-н, смт. Міжгір`я, вул. Шевченка, 159.

За змістом клопотання, Головним слідчим управлінням МВС України здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 12014000000000034 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 та ч. 1 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службовими особами Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (далі Держінвестпроект) у період 2012-2013 років через підконтрольне підприємство ДП «Державна інвестиційна компанія» на підставі довгострокових договорів (строком на 10-15 років) надано ряд позик, здійснено інвестицій та поповнень статутного капіталу підприємств, створених напередодні для реалізації національних проектів, а саме: ДП «Національний проект «Ел Ен Джі Термінал», ДП «Грін Енерго», ТОВ «ТД «Борисфен», ТОВ «Боржава резорт», ТОВ «Біонік Девелопмент», ПрАТ «МЗП «Калинка», ДП «Дирекція з будівництва та управління «Повітряний експрес» та інших інфраструктурних об`єктів Київського регіону», ДП «Національний проект «Відкритий світ», ДП «Національні інфраструктурні проекти», ДП «Олімпійська надія - 2022», ДП «Національний проект «Якісна вода» та інші.

Фактично діяльність вказаних підприємств була спрямована не на реалізацію національних проектів: «Енергія природи» (його складової «Енергія Біомаси»), «LNG Термінал», «Якісна вода», «Відкритий світ», «Технополіс» та «Олімпійська надія-2022» (та його складової «Боржава-Резорт»), «Технополіс» (та його складової «Біонік Хілл»), «Нове життя», а на виведення державних коштів в тіньовий обіг, перерахування їх на рахунки компаній, розташованих в офшорних зонах, та подальше привласнення вищевказаних коштів з послідуючою їх легалізацією (відмиванням), в тому числі, шляхом придбання значної кількості земельних ділянок на території Міжгірського, Воловецького та Свалявського районів Закарпатської області.

Таким чином, службовими особами Держінвестпроекту за попередньою змовою групою осіб, в тому числі службовими особами ТОВ «Боржава резорт», ТОВ «Біонік Девелопмент», ДП « Національний проект «Ел Ен Джі Термінал», ТОВ ТД «Борисфен», ДП «Дирекція з будівництва та управління національним проектом «Повітряний експрес» та інших інфраструктурних об`єктів Київського регіону», ДП «Грін Енерго», ДП «Національний проект «Відкритий світ» та іншими особами вчинено заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах та їх послідуюча легалізація (відмивання).

Розслідуванням одного із епізодів злочинної діяльності службових осіб вказаних вище підприємств встановлено, що у вищезазначений спосіб було здійснено заволодіння бюджетними коштами в сумі 165 млн. грн., які були надані в якості довгострокової позики для ТОВ «Боржава Резорт», та в подальшому їх легалізацію (відмивання) шляхом їх перерахування на рахунки іноземних компаній в якості оплати за придбані частки у статутних капіталах українських підприємств (за значно завищеними цінами) і придбання за дані кошти ряду земельних ділянок на території Воловецького, Міжгірського та Свалявського районів Закарпатської області.

Встановлено, що вищевказані земельні ділянки, шляхом придбання яких було легалізовано привласнені бюджетні кошти, незаконно виділялися на підставних осіб з метою їх безперешкодного відчуження на користь зазначених юридичних осіб та збільшення кримінальних прибутків причетних до вчинення злочинів осіб. Так, вказані незаконні дії організували та втілили у життя голова Держінвестпроекту ОСОБА_5 за попередньою змовою із службовими особами Закарпатської обласної державної адміністрації, Держземагенства у Закарпатській області, Міжгірської, Воловецької та Свалявської районних державних адміністрації у Закарпатській області, управлінь та відділів Держземагенства і реєстраційних служб у зазначених районах, а також службовими особами Гукливської, Пилипецької, Березниківської сільських і Воловецької селищної рад, на території яких виділялися земельні ділянки, і рядом приватних нотаріусів та інших осіб, які сприяли вчиненню злочину.

Так, за попередньою домовленістю із посадовими особами Держінвестпроекту та підконтрольних йому підприємств, службові особи Закарпатської обласної державної адміністрації, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи надану їм владу та адміністративний вплив у злочинних цілях, надавали незаконні вказівки керівництву Держземагенства у Закарпатській області та Міжгірської, Воловецької і Свалявської райдержадміністрацій щодо забезпечення виділення, оформлення права власності на підставних осіб з подальшою реалізацію на користь підконтрольних злочинній групі підприємств необхідної кількості земельних ділянок на території Закарпатської області.

Службові особи Держземагенства у Закарпатській області та Міжгірської, Воловецької і Свалявської райдержадміністрацій, на виконання злочинних вказівок керівництва облдержадміністрації, зловживаючи своїм службовим становищем та використовуючи адміністративний вплив, як керівників державних установ, шляхом прийняття незаконних рішень та дачі усних злочинних наказів і розпоряджень підлеглим працівникам, в тому числі і посадовим особам відділів Держземагенства у Воловецькому, Міжгірському та Свалявському районах, а також Гукливської, Пилипецької, Березниківської сільських і Воловецької селищної рад, на території яких виділялися земельні ділянки, організували оформлення та погодження документації щодо виділення у дозволених чинним законодавством площах земельних ділянок на підставних осіб з подальшою видачею правовстановлюючих документів на земельні ділянки.

Далі, вказані псевдовласники земельних ділянок, нібито, видавали нотаріально посвідчені довіреності (хоча частина з них нічого про це не знала та довіреностей не надавала) для вчинення дій по розпорядженню вказаними земельними ділянками довіреним злочинній групі особам, а саме: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , які в подальшому укладали договори купівлі-продажу цих земельних ділянок на користь підконтрольних злочинній групі наступних підприємств: ТОВ «Боржава Резорт» (код ЄДРПОУ 35104676); ТОВ «Карпати Тур Груп» (код ЄДРПОУ 33763180); ТОВ «Боржава СКІ» (код ЄДРПОУ 33328793); ТОВ «Боржава Бальнеріо» (код ЄДРПОУ 35745412); ТОВ «Профіт Консалтинг Груп» (код ЄДРПОУ 34527841); ТОВ «Соломія» (код ЄДРПОУ 32741187); ТОВ «Воловецький завод продтоварів» (код ЄДРПОУ 00377868); ТОВ «Карпатія Холдинг» (код ЄДРПОУ 38863606); ТОВ «Фортуна затишок» (код ЄДРПОУ 38963105); ТОВ «Боржава Резорт Холдінг» (код ЄДРПОУ 38865708); ТОВ «Боржава Девелопмент» (код ЄДРПОУ 38910231); ТОВ «Думка» (код ЄДРПОУ 32610424); ТОВ «Боржава Інвест» (код ЄДРПОУ 38928102); ТОВ «Боржава Ленд» (код ЄДРПОУ 38939512); ТОВ «Таурус Проперті» (код ЄДРПОУ 38970070); ТОВ «Таурус Естейт» (код ЄДРПОУ 38956632); ТОВ «Таурус Інвест» (код ЄДРПОУ 38962929); ТОВ «Таурус Ленд» (код ЄДРПОУ 38969992), ТОВ «Альтеренерго» (код ЄДРПОУ 35679452), ТОВ "Свалява Ленд" (код 39120859), ТОВ "Ленд Ліс" (код 39010869), ТОВ "Акванова" (код 35679452), ТОВ "Проффіт Менеджмент" (код 34614918), ТОВ «Едуком» (код 34914117), ТОВ "Ленд Ліс Проффіт" (код 39021248), ТОВ "Ленд Ліс Проперті" (код 39021171), ТОВ "Ленд Ліс Про" (код 39021520), ТОВ "Грін-Ленд" (код 39004327), ТОВ "Постачтехсервіс" (код 38882985), ТОВ "Ленд Ліс Інновація" (код 39021379).

У такий спосіб злочинна група здійснила легалізацію частини привласнених бюджетних коштів, придбавши за них земельні ділянки, а також легалізувала незаконно виділені на підставних осіб земельні ділянки, шляхом їх відчуження на користь підконтрольних ОСОБА_5 та його оточенню юридичних осіб.

Сприяли вчиненню протиправних дій по заволодінню чужим майном в особливо великих розмірах з подальшою його легалізацією (відмиванням) службові особи Реєстраційних служб Міжгірського, Воловецького і Свалявського районних управлінь юстиції Закарпатської області та приватні нотаріуси Ужгородського районного нотаріального округу ОСОБА_9 , Воловецького районного нотаріального округу - ОСОБА_10 і ОСОБА_11 , Ужгородського міського нотаріального округу - ОСОБА_12 та Міжгірського районного нотаріального округу ОСОБА_13 . Зокрема, службові особи зазначених реєстраційних служб, знаючи про протиправність дій вищевказаної групи, пришвидшували оформлення права власності та видачу відповідних правовстановлюючих документів довіреним злочинній групі особам, які забезпечували та виконували функцію збору необхідного пакету документів та реєстрації права власності на незаконно виділені земельні ділянки, а в подальшому і їх відчуження.

Зазначені приватні нотаріуси сприяли вчиненню злочину шляхом незаконної видачі довіреностей від імені псевдовласників на ім`я довірених злочинній групі осіб - ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , які займалися оформленням та переоформленням права власності на земельні ділянки, на незаконне заволодіння яких і був спрямований злочинний умисел групи, а також в подальшому їх відчуженням. При цьому, частина довірителів під час цього присутніми не були, підписи у відповідних довіреностях не ставили та про їх існування взагалі нічого не знають, як і про те, що на їхнє ім`я оформлялося право власності на земельні ділянки, які в подальшому з використанням підроблених вищевказаними нотаріусами довіреностей були відчужені в користь підконтрольних злочинній групі вищевказаних підприємств.

Так, допитані в якості свідків ОСОБА_14 , ОСОБА_15 та ОСОБА_16 , на ім`я яких було виділено та оформлено право власності на земельні ділянки і якими нібито було видано нотаріально посвідчені довіреності на право розпорядження нерухомістю, що в подальшому стали підставою для відчуження цих ділянок на користь підконтрольних злочинній групі підприємств, повідомили, що земельних ділянок вони ніколи не отримували та у власності не мали, довіреностей, на підставі яких були відчужені земельні ділянки не видавали та підпис у них виконаний не ними. Правовстановлюючих документів у реєстраційній службі не отримували.

Таким чином, саме за безпосереднього сприяння службових осіб Реєстраційних служб Воловецького, Міжгірського та Свалявського районних управлінь юстиції, які були обізнані у злочинності дій групи та перебували з ними у попередній змові, стала можливою реєстрація права власності на незаконно виділені на підставних осіб земельні ділянки та їх подальша перереєстрація за підконтрольними злочинній групі юридичними особами.

Зокрема встановлено, що у вказаний вище спосіб, окрім інших невстановлених ще на даний час земельних ділянок, було незаконно виділено, привласнено та легалізовано за участі та сприяння службових осіб Реєстраційної служби Міжгірського районного управління юстиції земельні ділянки на території Закарпатської області із наступними кадастровими номерами:

1. 2122485200:06:001:0031

2. 2122485200:06:001:0032

3. 2122485200:06:001:0030

4. 2122485200:02:001:0099

5. 2122485200:02:001:0103

6. 2122485200:02:001:0104

7. 2122485200:02:001:0078

8. 2122485200:02:002:0007

9. 2122485200:02:003:0025

10. 2122485200:02:001:0080

11. 2122485200:03:001:0004

12. 2122485200:03:001:0002

13. 2122485200:02:002:0008

14. 2122485200:02:001:0067

15. 2122485200:02:003:0016

16. 2122485200:09:011:0011

17. 2122485200:02:001:0079

18. 2122485200:02:001:0084

19. 2122485200:02:001:0150

20. 2122485200:02:003:0026

21. 2122485200:02:003:0028

22. 2122485200:02:003:0027

23. 2122485200:02:002:0003

24. 2122485200:06:001:0003

25. 2122485200:06:001:0005

26. 2122485200:06:001:0002

27. 2122485200:02:004:0023

28. 2122485200:02:004:0022

29. 2122485200:02:001:0082

30. 2122485200:02:001:0141

31. 2122485200:02:001:0142

32. 2122485200:06:001:0009

33. 2122485200:02:004:0014

34. 2122485200:02:001:0081

35. 2122485200:06:001:0001

36. 2122485200:02:003:0002

37. 2122485200:02:003:0019

38. 2122485200:02:001:0151

39. 2122485200:02:001:0145

40. 2122485200:02:001:0146

41. 2122485200:02:001:0066

42. 2122485200:02:001:0068

43. 2122485200:09:011:0016

44. 2122485200:09:011:0015

45. 2122485200:02:001:0130

46. 2122485200:02:001:0131

47. 2122485200:02:001:0132

48. 2122485200:02:004:0021

49. 2122485200:02:002:0009

50. 2122485200:02:002:0012

51. 2122485200:02:001:0116

52. 2122485200:02:001:0114

53. 2122485200:02:001:0115

54. 2122485200:02:003:0024

55. 2122485200:02:003:0022

56. 2122485200:02:003:0015

57. 2122485200:02:001:0152

58. 2122485200:02:001:0088

59. 2122485200:02:001:0089

60. 2122485200:02:001:0090

61. 2122485200:02:001:0117

62. 2122485200:03:001:0007

63. 2122485200:03:001:0006

64. 2122485200:06:001:0037

65. 2122485200:06:001:0038

66. 2122485200:09:011:0013

67. 2122485200:02:001:0093

68. 2122485200:02:001:0094

69. 2122485200:02:001:0092

70. 2122485200:02:001:0149

71. 2122485200:02:001:0076

72. 2122485200:02:003:0010

73. 2122485200:09:009:0018

74. 2122485200:02:001:0156

75. 2122485200:02:001:0159

76. 2122485200:06:001:0006

77. 2122485200:02:001:0128

78. 2122485200:02:001:0127

79. 2122485200:02:001:0129

80. 2122485200:02:001:0137

81. 2122485200:02:001:0135

82. 2122485200:02:001:0136

83. 2122485200:02:001:0154

84. 2122485200:06:001:0028

85. 2122485200:06:001:0029

86. 2122485200:02:001:0075

87. 2122485200:02:003:0003

88. 2122485200:02:003:0009

89. 2122485200:02:003:0006

90. 2122485200:02:003:0008

91. 2122485200:02:002:0004

92. 2122485200:02:003:0005

93. 2122485200:02:003:0007

94. 2122485200:02:003:0004

95. 2122485200:03:001:0005

96. 2122485200:06:001:0014

97. 2122485200:03:003:0017

98. 2122485200:06:001:0033

99. 2122485200:06:001:0036

100. 2122485200:06:001:0035

101. 2122485200:06:001:0034

102. 2122485200:02:001:0148

103. 2122485200:02:001:0110

104. 2122485200:06:001:0008

105. 2122485200:06:001:0011

106. 2122485200:02:001:0112

107. 2122485200:02:001:0111

108. 2122485200:02:001:0113

109. 2122485200:02:001:0087

110. 2122485200:02:001:0086

111. 2122485200:02:001:0153

112. 2122485200:02:001:0091

113. 2122485200:09:011:0017

114. 2122485200:09:011:0012

115. 2122485200:02:001:0083

116. 2122485200:02:001:0140

117. 2122485200:02:001:0139

118. 2122485200:02:001:0138

119. 2122485200:02:001:0133

120. 2122485200:02:001:0134

121. 2122485200:02:004:0019

122. 2122485200:03:003:0018

123. 2122485200:02:003:0011

124. 2122485200:02:003:0013

125. 2122485200:02:003:0014

126. 2122485200:02:001:0097

127. 2122485200:02:001:0100

128. 2122485200:02:001:0106

129. 2122485200:02:001:0095

130. 2122485200:02:001:0096

131. 2122485200:02:001:0069

132. 2122485200:02:003:0017

133. 2122485200:02:003:0001

134. 2122485200:09:011:0014

135. 2122485200:06:001:0039

136. 2122485200:02:001:0125

137. 2122485200:02:001:0126

138. 2122485200:02:001:0124

139. 2122485200:02:001:0177

140. 2122485200:02:001:0172

141. 2122485200:02:004:0026

142. 2122485200:02:001:0174

143. 2122485200:02:001:0169

144. 2122485200:02:001:0176

145. 2122485200:02:001:0175

146. 2122485200:02:001:0170

147. 2122485200:02:001:0173

148. 2122485200:02:001:0171

149. 2122485200:02:004:0016

150. 2122485200:02:003:0021

151. 2122485200:02:003:0020

152. 2122485200:02:001:0108

153. 2122485200:02:001:0109

154. 2122485200:02:001:0102

155. 2122485200:02:001:0101

156. 2122485200:02:001:0105

157. 2122485200:02:001:0107

158. 2122485200:06:001:0007

159. 2122485200:02:003:0012

160. 2122485200:02:001:0077

161. 2122485200:02:001:0098

162. 2122485200:02:004:0024

163. 2122485200:02:004:0020

164. 2122485200:02:001:0147

165. 2122485200:02:001:0143

166. 2122485200:02:001:0144

167. 2122485200:09:011:0010

168. 2122485200:06:001:0004

169. 2122485200:02:001:0160

170. 2122485200:02:001:0161

171. 2122485200:06:001:0012

172. 2122485200:02:001:0123

173. 2122485200:02:001:0121

174. 2122485200:02:001:0122

175. 2122485200:06:001:0010

176. 2122485200:02:001:0118

177. 2122485200:02:001:0119

178. 2122485200:02:001:0120

179. 2122485200:06:001:0013

180. 2122485200:02:001:0158

181. 2122485200:02:001:0157

182. 2122485200:02:002:0005

183. 2122485200:09:010:0004

184. 2122485200:03:001:0003

185. 2122485200:02:004:0018

186. 2122485200:02:001:0162

187. 2122485200:02:002:0011

188. 2122485200:02:002:0010

189. 2122485200:02:004:0017

190. 2122485200:02:004:0015

191. 2122485200:02:004:0010

192. 2122485200:02:001:0042

193. 2122485200:02:001:0044

194. 2122485200:02:001:0045

195. 2122485200:02:001:0050

196. 2122485200:02:001:0051

197. 2122485200:02:001:0047

198. 2122485200:02:001:0052

199. 2122485200:02:001:0048

200. 2122485200:02:001:0053

201. 2122485200:02:001:0054

202. 2122485200:02:001:0041

203. 2122485200:02:004:0011

204. 2122485200:02:001:0043

205. 2122485200:02:004:0012

206. 2122485201:01:008:0021

207. 2122485201:01:008:0019

208. 2122485201:01:008:0020

209. 2122485201:01:008:0018

210. 2122485201:01:008:0016

211. 2122485201:01:008:0017

212. 2122485201:01:001:0024

Усі земельні ділянки (в тому числі і невстановлені на цей час), якими незаконно заволоділа злочинна група, знаходяться в межах та поза межами населених пунктів с. Гукливий і смт. Воловець Воловецького р-ну, с. Пилипець Міжгірського р-ну та с. Березники Свалявського р-ну Закарпатської області.

Відповідно до Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 868 від 17.10.2013, для проведення державної реєстрації прав на нерухоме майно (земельну ділянку) державному реєстратору подається: заява встановленої форми, копія документа, що посвідчує особу заявника, копія реєстраційного номера облікової картки платника податку, документ про сплату державного мита, квитанція про внесення плати за надання витягу з Державного реєстру прав, документ, що підтверджує виникнення, перехід або припинення права власності на нерухоме майно (договір купівлі-продажу, дарування, рішення суду, свідоцтво, рішення органу виконавчої влади чи місцевого самоврядування, тощо), документ, що посвідчує повноваження представника та за необхідності інші документи.

Таким чином, у приміщенні Реєстраційної служби Міжгірського районного управління юстиції зберігаються реєстраційні справи, що стосуються реєстрації права власності, а в подальшому його перереєстрації за підконтрольними злочинній групі підприємствами, на вищевказані незаконно виділені на підставних осіб земельні ділянки на території Міжгірського району, документи, що свідчать про отримання правовстановлюючих документів на зазначені земельні ділянки, нормативні документи, що регулюють діяльність службових осіб та працівників цієї реєстраційної служби і визначають їх функціональні обов`язки та інші.

В цих реєстраційних справах містяться заяви про реєстрацію (перереєстрацію) права власності на земельні ділянки на підставних осіб та підприємства, які задіяні у злочинній схемі, документи, що підтверджують виникнення та перехід права власності на майно, а також підроблені довіреності від першочергових власників земельних ділянок (фізичних осіб) на довірених злочинній групі осіб, які займалися реєстрацією та перереєстрацією права власності на земельні ділянки.

Оригінали цих документів підлягають вилученню та експертному дослідженню, так як потрібні для проведення судових почеркознавчої, будівельно-технічної та економічної експертиз з метою підтвердження фактів підробки документів від імені першочергових псевдовласників земельних ділянок, встановлення розміру завданих державі матеріальних збитків внаслідок цього, а також доведення причетності до вчинення вищевказаних злочинних дій службових осіб Реєстраційної служби Міжгірського районного управління юстиції, нотаріусів, які підробляли довіреності, довірених злочинній групі осіб, на ім`я яких видавалися такі довіреності, та інших.

Окрім того, вилучення цих реєстраційних справ необхідне і для того, щоб встановити службових осіб місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, які незаконно виносили відповідні рішення про передачу у власність підставним фізичним особам земельних ділянок, що ставали підставою для подальшої реєстрації державними реєстраторами права власності на нерухоме майно.

Оригінали цих рішень місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування також підлягають експертному дослідженню, зокрема проведенню судово-почеркознавчої експертизи та судово-технічної експертизи документів, з метою ідентифікації та притягнення до відповідальності осіб, що готували дані рішення та їх підписували.

Підлягають вилученню і нормативні документи, які регулювали діяльність Реєстраційної служби Міжгірського районного управління юстиції та визначали коло функціональних обов`язків як службових осіб даного органу, так і його працівників, з метою встановлення конкретних осіб, причетних до вчинення вищевказаних кримінальних правопорушень та які відповідали за вчинення вищевказаних реєстраційних дій.

Окрім того, згідно оперативної інформації ДПЗСЕ МВС України під час проведення першочергової реєстрації права власності на земельні ділянки (за фізичними особами), а в подальшому перереєстрації права власності на земельні ділянки за підконтрольними злочинній групі підприємствами, до реєстраційної служби Міжгірського районного управління юстиції подавався неповний пакет документів, який потрібний для проведення таких реєстраційних дій. Однак, службові особи реєстраційної служби, зловживаючи своїм службовим становищем, перебуваючи у злочинній змові із вищевказаними особами, діючи в інтересах третіх осіб, без наявності необхідного для проведення реєстраційної дії пакету документів, і як наслідок - відсутності правових підстав для її проведення, усвідомлюючи протиправність своїх дій та їх правові наслідки, провели незаконну реєстрацію (перереєстрацію) права власності на земельні ділянки та видали довіреним злочинній групі особам відповідні правовстановлюючі документи.

Також вилученню і експертному судово-почеркознавчому дослідженню підлягають оригінали документів, у яких довіреними особами злочинної групи замість псевдовласників земельних ділянок ставилися відмітки про отримання правовстановлюючих документів на них.

Сторона кримінального провадження зазначає, що з метою виявлення та фіксації обставин вчинення кримінальних правопорушень, у досудового слідства виникла необхідність у проведенні обшуку в приміщеннях Реєстраційної служби Міжгірського районного управління юстиції Закарпатської області за адресою: Закарпатська обл., Міжгірський р-н, смт. Міжгір`я, вул. Шевченка, 159, в зв`язку з чим, клопотання просить задовольнити.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно право власності на приміщення за адресою: Закарпатська обл., Міжгірський р-н, смт. Міжгір`я, вул. Шевченка, 159, зареєстроване за Акціонерним товариством закритого типу «Міжгірський лісокомбінат».

Відповідно до інформації Міжгірського бюро технічної інвентаризації Закарпатської області право власності на нежитлову будівлю за адресою: Закарпатська обл., Міжгірський р-н, смт. Міжгір`я, вул. Шевченка, 159, зареєстроване за Акціонерним товариством закритого типу «Міжгірський лісокомбінат».

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

В судовому засіданні слідчий, яким внесене клопотання, клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи.

Судовим розглядом встановлено, що Головним слідчим управлінням МВС України здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 12014000000000034 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 та ч. 1 ст. 364 КК України.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведене наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке наряду з іншими відомостями, повинно містити відомості про речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши матеріали клопотання, яким обґрунтовується внесене клопотання, враховуючи правову кваліфікацію правопорушення, відомості за яким внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, слідчий суддя дійшов висновку, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що вишукувані речі мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду, та можуть знаходитися в приміщеннях Реєстраційної служби Міжгірського районного управління юстиції Закарпатської області за адресою: Закарпатська обл., Міжгірський р-н, смт. Міжгір`я, вул. Шевченка, 159, а відтак, слідчий суддя приходить до висновку про наявність підстав для задоволення даного клопотання.

Разом з тим, виходячи з аналізу положень ст. 234 КПК України, слідчий суддя не вбачає підстав для надання дозволу на відшукання та вилучення усіх нормативних документів, які регулювали діяльність Реєстраційної служби Міжгірського районного управління юстиції Закарпатської області та проведення реєстраційних дій в період з 2013-2015 років (положення, інструкції, накази, розпорядження та інші); наказів про призначення на посади (звільнення) та функціональних обов`язків (посадових інструкцій) службових осіб та державних реєстраторів Реєстраційної служби Міжгірського районного управління юстиції Закарпатської області (в тому числі і особових справ), документів щодо перебування даних осіб у відпустках та на лікарняному за період 2013-2015 років, з огляду на те що, метою проведення обшуку, в першу чергу, є виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, і вказаної мети можливо досягти без вилучення оригіналів вищевказаних документів, а з вилученням їх копій.

Наряду з цим, вважаю виправданим обмеження прав власника житла чи іншого володіння на його недоторканість в межах даного кримінального провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 234-236, 309 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

клопотання слідчого слідчої групи Головного слідчого управління МВС України ОСОБА_3 про проведення обшуку в рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні за № 12014000000000034 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 та ч. 1 ст. 364 КК України задовольнити частково.

Надати слідчому слідчої групи Головного слідчого управління МВС України капітану міліції ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку в приміщеннях Реєстраційної служби Міжгірського районного управління юстиції Закарпатської області за адресою: Закарпатська обл., Міжгірський р-н, смт. Міжгір`я, вул. Шевченка, 159, що належить Акціонерному товариству закритого типу «Міжгірський лісокомбінат», з метою встановлення, виявлення та вилучення наступного:

1) усіх предметів, речей та документів, що стосуються реєстрації та перереєстрації права власності на земельні ділянки (реєстраційні та облікові справи) з наступними кадастровими номерами:

1. 2122485200:06:001:0031

2. 2122485200:06:001:0032

3. 2122485200:06:001:0030

4. 2122485200:02:001:0099

5. 2122485200:02:001:0103

6. 2122485200:02:001:0104

7. 2122485200:02:001:0078

8. 2122485200:02:002:0007

9. 2122485200:02:003:0025

10. 2122485200:02:001:0080

11. 2122485200:03:001:0004

12. 2122485200:03:001:0002

13. 2122485200:02:002:0008

14. 2122485200:02:001:0067

15. 2122485200:02:003:0016

16. 2122485200:09:011:0011

17. 2122485200:02:001:0079

18. 2122485200:02:001:0084

19. 2122485200:02:001:0150

20. 2122485200:02:003:0026

21. 2122485200:02:003:0028

22. 2122485200:02:003:0027

23. 2122485200:02:002:0003

24. 2122485200:06:001:0003

25. 2122485200:06:001:0005

26. 2122485200:06:001:0002

27. 2122485200:02:004:0023

28. 2122485200:02:004:0022

29. 2122485200:02:001:0082

30. 2122485200:02:001:0141

31. 2122485200:02:001:0142

32. 2122485200:06:001:0009

33. 2122485200:02:004:0014

34. 2122485200:02:001:0081

35. 2122485200:06:001:0001

36. 2122485200:02:003:0002

37. 2122485200:02:003:0019

38. 2122485200:02:001:0151

39. 2122485200:02:001:0145

40. 2122485200:02:001:0146

41. 2122485200:02:001:0066

42. 2122485200:02:001:0068

43. 2122485200:09:011:0016

44. 2122485200:09:011:0015

45. 2122485200:02:001:0130

46. 2122485200:02:001:0131

47. 2122485200:02:001:0132

48. 2122485200:02:004:0021

49. 2122485200:02:002:0009

50. 2122485200:02:002:0012

51. 2122485200:02:001:0116

52. 2122485200:02:001:0114

53. 2122485200:02:001:0115

54. 2122485200:02:003:0024

55. 2122485200:02:003:0022

56. 2122485200:02:003:0015

57. 2122485200:02:001:0152

58. 2122485200:02:001:0088

59. 2122485200:02:001:0089

60. 2122485200:02:001:0090

61. 2122485200:02:001:0117

62. 2122485200:03:001:0007

63. 2122485200:03:001:0006

64. 2122485200:06:001:0037

65. 2122485200:06:001:0038

66. 2122485200:09:011:0013

67. 2122485200:02:001:0093

68. 2122485200:02:001:0094

69. 2122485200:02:001:0092

70. 2122485200:02:001:0149

71. 2122485200:02:001:0076

72. 2122485200:02:003:0010

73. 2122485200:09:009:0018

74. 2122485200:02:001:0156

75. 2122485200:02:001:0159

76. 2122485200:06:001:0006

77. 2122485200:02:001:0128

78. 2122485200:02:001:0127

79. 2122485200:02:001:0129

80. 2122485200:02:001:0137

81. 2122485200:02:001:0135

82. 2122485200:02:001:0136

83. 2122485200:02:001:0154

84. 2122485200:06:001:0028

85. 2122485200:06:001:0029

86. 2122485200:02:001:0075

87. 2122485200:02:003:0003

88. 2122485200:02:003:0009

89. 2122485200:02:003:0006

90. 2122485200:02:003:0008

91. 2122485200:02:002:0004

92. 2122485200:02:003:0005

93. 2122485200:02:003:0007

94. 2122485200:02:003:0004

95. 2122485200:03:001:0005

96. 2122485200:06:001:0014

97. 2122485200:03:003:0017

98. 2122485200:06:001:0033

99. 2122485200:06:001:0036

100. 2122485200:06:001:0035

101. 2122485200:06:001:0034

102. 2122485200:02:001:0148

103. 2122485200:02:001:0110

104. 2122485200:06:001:0008

105. 2122485200:06:001:0011

106. 2122485200:02:001:0112

107. 2122485200:02:001:0111

108. 2122485200:02:001:0113

109. 2122485200:02:001:0087

110. 2122485200:02:001:0086

111. 2122485200:02:001:0153

112. 2122485200:02:001:0091

113. 2122485200:09:011:0017

114. 2122485200:09:011:0012

115. 2122485200:02:001:0083

116. 2122485200:02:001:0140

117. 2122485200:02:001:0139

118. 2122485200:02:001:0138

119. 2122485200:02:001:0133

120. 2122485200:02:001:0134

121. 2122485200:02:004:0019

122. 2122485200:03:003:0018

123. 2122485200:02:003:0011

124. 2122485200:02:003:0013

125. 2122485200:02:003:0014

126. 2122485200:02:001:0097

127. 2122485200:02:001:0100

128. 2122485200:02:001:0106

129. 2122485200:02:001:0095

130. 2122485200:02:001:0096

131. 2122485200:02:001:0069

132. 2122485200:02:003:0017

133. 2122485200:02:003:0001

134. 2122485200:09:011:0014

135. 2122485200:06:001:0039

136. 2122485200:02:001:0125

137. 2122485200:02:001:0126

138. 2122485200:02:001:0124

139. 2122485200:02:001:0177

140. 2122485200:02:001:0172

141. 2122485200:02:004:0026

142. 2122485200:02:001:0174

143. 2122485200:02:001:0169

144. 2122485200:02:001:0176

145. 2122485200:02:001:0175

146. 2122485200:02:001:0170

147. 2122485200:02:001:0173

148. 2122485200:02:001:0171

149. 2122485200:02:004:0016

150. 2122485200:02:003:0021

151. 2122485200:02:003:0020

152. 2122485200:02:001:0108

153. 2122485200:02:001:0109

154. 2122485200:02:001:0102

155. 2122485200:02:001:0101

156. 2122485200:02:001:0105

157. 2122485200:02:001:0107

158. 2122485200:06:001:0007

159. 2122485200:02:003:0012

160. 2122485200:02:001:0077

161. 2122485200:02:001:0098

162. 2122485200:02:004:0024

163. 2122485200:02:004:0020

164. 2122485200:02:001:0147

165. 2122485200:02:001:0143

166. 2122485200:02:001:0144

167. 2122485200:09:011:0010

168. 2122485200:06:001:0004

169. 2122485200:02:001:0160

170. 2122485200:02:001:0161

171. 2122485200:06:001:0012

172. 2122485200:02:001:0123

173. 2122485200:02:001:0121

174. 2122485200:02:001:0122

175. 2122485200:06:001:0010

176. 2122485200:02:001:0118

177. 2122485200:02:001:0119

178. 2122485200:02:001:0120

179. 2122485200:06:001:0013

180. 2122485200:02:001:0158

181. 2122485200:02:001:0157

182. 2122485200:02:002:0005

183. 2122485200:09:010:0004

184. 2122485200:03:001:0003

185. 2122485200:02:004:0018

186. 2122485200:02:001:0162

187. 2122485200:02:002:0011

188. 2122485200:02:002:0010

189. 2122485200:02:004:0017

190. 2122485200:02:004:0015

191. 2122485200:02:004:0010

192. 2122485200:02:001:0042

193. 2122485200:02:001:0044

194. 2122485200:02:001:0045

195. 2122485200:02:001:0050

196. 2122485200:02:001:0051

197. 2122485200:02:001:0047

198. 2122485200:02:001:0052

199. 2122485200:02:001:0048

200. 2122485200:02:001:0053

201. 2122485200:02:001:0054

202. 2122485200:02:001:0041

203. 2122485200:02:004:0011

204. 2122485200:02:001:0043

205. 2122485200:02:004:0012

206. 2122485201:01:008:0021

207. 2122485201:01:008:0019

208. 2122485201:01:008:0020

209. 2122485201:01:008:0018

210. 2122485201:01:008:0016

211. 2122485201:01:008:0017

212. 2122485201:01:001:0024,

реєстрації та перереєстрації права власності на земельні ділянки (реєстраційні та облікову справи) за наступними юридичними особами: ТОВ «Карпати Тур Груп» (код ЄДРПОУ 33763180); ТОВ «Боржава СКІ» (код ЄДРПОУ 33328793); ТОВ «Боржава Бальнеріо» (код ЄДРПОУ 35745412); ТОВ «Боржава Резорт» (код ЄДРПОУ 35104676); ТОВ «Профіт Консалтинг Груп» (код ЄДРПОУ 34527841); ТОВ «Соломія» (код ЄДРПОУ 32741187); ТОВ «Воловецький завод продтоварів» (код ЄДРПОУ 00377868); ТОВ «Карпатія Холдинг» (код ЄДРПОУ 38863606); ТОВ «Фортуна затишок» (код ЄДРПОУ 38963105); ТОВ «Боржава Резорт Холдінг» (код ЄДРПОУ 38865708); ТОВ «Боржава Девелопмент» (код ЄДРПОУ 38910231); ТОВ «Думка» (код ЄДРПОУ 32610424); ТОВ «Боржава Інвест» (код ЄДРПОУ 38928102); ТОВ «Боржава Ленд» (код ЄДРПОУ 38939512); ТОВ «Таурус Проперті» (код ЄДРПОУ 38970070); ТОВ «Таурус Естейт» (код ЄДРПОУ 38956632); ТОВ «Таурус Інвест» (код ЄДРПОУ 38962929); ТОВ «Таурус Ленд» (код ЄДРПОУ 38969992), ТОВ «Альтеренерго» (код ЄДРПОУ 35679452), ТОВ "Свалява Ленд" (код 39120859), ТОВ "Ленд Ліс" (код 39010869), ТОВ "Акванова" (код 35679452), ТОВ "Проффіт Менеджмент" (код 34614918), ТОВ «Едуком» (код 34914117), ТОВ "Ленд Ліс Проффіт" (код 39021248), ТОВ "Ленд Ліс Проперті" (код 39021171), ТОВ "Ленд Ліс Про" (код 39021520), ТОВ "Грін-Ленд" (код 39004327), ТОВ "Постачтехсервіс" (код 38882985), ТОВ "Ленд Ліс Інновація" (код 39021379), в тому числі заяв встановленої форми; карток прийому заяв; копій документів, що посвідчували особи заявників (паспорт громадянина України, посвідка на проживання особи, яка мешкає в Україні, національний, дипломатичний чи службовий паспорт іноземця або документ, що його заміняє); копій реєстраційних номерів облікових карток платників податків згідно з Державним реєстром фізичних осіб платників податків (ідентифікаційний код); документів, що підтверджували внесення плати за надання витягу з Державного реєстру прав (квитанція); документів про сплату державного мита (квитанція); документів, що підтверджують виникнення, перехід або припинення права власності на нерухоме майно (договір купівлі-продажу, дарування, рішення суду, свідоцтво, рішення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування та інші); копій документів, що підтверджували повноваження представників (довіреності або інші документи, що посвідчували відносини представництва); усіх документів, які складалися державним реєстратором в ході проведення реєстраційної дії; документів, журналів, що стосуються отримання правовстановлюючих документів на земельні ділянки; рішень щодо державної реєстрації прав; усіх інших предметів, речей і документів, які стосуються проведення реєстраційних дій Реєстраційною службою Міжгірського районного управління юстиції Закарпатської області щодо реєстрації (перереєстрації) права власності на вищевказані земельні ділянки;

2) виявлення та вилучення в копіях усіх нормативних документів, які регулювали діяльність Реєстраційної служби Міжгірського районного управління юстиції Закарпатської області та проведення реєстраційних дій в період з 2013-2015 років (положення, інструкції, накази, розпорядження та інші); наказів про призначення на посади (звільнення) та функціональних обов`язків (посадових інструкцій) службових осіб та державних реєстраторів Реєстраційної служби Міжгірського районного управління юстиції Закарпатської області (в тому числі і особових справ), документів щодо перебування даних осіб у відпустках та на лікарняному за період 2013-2015 років.

В решті вимог клопотання - відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Виготовлено в 2-ох оригінальних примірниках

Прим. № 1 - зберігається у справі №757/25198/15-к

Прим. № 2 та належним чином завірена копія ухвали видано слідчому слідчої групи Головного слідчого управління МВС України капітану міліції ОСОБА_3 .

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.07.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу47266708
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні за № 12014000000000034 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 та ч. 1 ст. 364 КК України

Судовий реєстр по справі —757/25198/15-к

Ухвала від 21.07.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Гладун Х. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні