Ухвала
від 31.01.2014 по справі 2а-0770/1782/11
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відмову в заміні сторони виконавчого провадження

31 січня 2014 року м. Ужгород№ 2а-0770/1782/11

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Плеханова З.Б. розглянувши заяву Управління Пенсійного фонду України в Берегівському районі Закарпатської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 2а-0770/1782/11за позовом Управління Пенсійного фонду України в Берегівському районі Закарпатської області до Державне підприємство "Батьовський комбінат хлібопродуктів" про стягнення заборгованості.

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного фонду України в Берегівському районі Закарпатської області звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 2а-0770/1782/11за позовом Управління Пенсійного фонду України в Берегівському районі Закарпатської області до Державне підприємство "Батьовський комбінат хлібопродуктів" про стягнення заборгованості в сумі 66564,77 грн. Якою просить суд замінити сторону виконавчого провадження ВП № 30059129 ,а саме стягувача - Управління Пенсійного фонду в Берегівському районі Закарпатської області ( вул. Мукачівська,11, м. Берегово,код ЄДРПОУ 20453442) іншою юридичною особою - Берегівською обєднаною державною податковою інспекцією ГУ Міністерства доходів і зборів України у Закарпатській області (код ЄДРПОУ 38579207, м. Берегово, вул. Мукачівська ,11).

Сторони у судове засідання не зявились хоча були належним чином повідомлені про розгляд даної справи , що вбачається з повідомлення про вручення та з копії витягу із Журналу реєстрації вихідної кореспонденції ( а.с.74-75 ,77-78).

У відповідності до ст.264 КАСУ суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Оскільки сторони в судове засідання не зявилися , то суд розглядає дану справу в порядку письмового провадження на підставі наявних матеріалів справи.

Як підтверджено матеріалами справи, постановою Закарпатського окружного адміністративного суду від 13.07.20111 року було задоволено адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Берегівському районі до Державного підприємства "Батьовський комбінат хлібопродуктів" про стягнення заборгованості.

Відповідно до частини 1 ст. 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до пункту 2 та 3 постанови Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 року № 229 "Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів" передбачено реорганізувати шляхом приєднання до відповідних територіальних органів Міністерства доходів і зборів територіальні органи Державної податкової служби та Державної митної служби згідно з додатком 2 та визначити територіальні органи Міністерства доходів і зборів правонаступниками територіальних органів Державної податкової служби та Державної митної служби, що реорганізуються згідно з пунктом 2 цієї постанови.

Ні зі змісту даної постанови КМУ, ні відповідно до додатків 1 та 2 не вбачається, що Берегівська обєднана державна податкова інспекція ГУ Міністерства доходів і зборів України у Закарпатській області є правонаступником Управління Пенсійного фонду в Берегівському районі Закарпатської області.

Щодо питання сплати заборгованості по єдиному внеску, то відповідно до пункту 5 Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи" від 4 липня 2013 року N 406-VII передбачено встановити, що суми єдиного внеску, які надійшли на рахунки територіальних органів Пенсійного фонду України, відкриті в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, та його територіальних органах для зарахування таких сум, підлягають перерахуванню на відповідні рахунки органів доходів і зборів, відкриті в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, та його територіальних органах.

Копії виписок про надходження таких коштів, надані органами Пенсійного фонду України відповідним органам доходів і зборів, є підставою для здійснення ними обліку в картках особових рахунків платників єдиного внеску.

Таким чином, у разі стягнення державною виконавчою службою заборгованості по єдиному соціальному внеску, остання відповідно до пункту 5 вищевказаного Закону підлягає перерахуванню на відповідні рахунки органів доходів і зборів.

Відтак, суд вважає дану заяву безпідставною та такою, що не підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 165,264 КАСУ , суд, -

У Х В А Л И В:

В задоволенні заяви Управління Пенсійного фонду України в Берегівському районі Закарпатської області про заміну сторони виконавчого провадження ВП № 30059129 ,а саме стягувача - Управління Пенсійного фонду в Берегівському районі Закарпатської області ( вул. Мукачівська,11, м. Берегово,код ЄДРПОУ 20453442) на Берегівську обєднану державну податкову інспекцію ГУ Міністерства доходів і зборів України у Закарпатській області (код ЄДРПОУ 38579207, м. Берегово, вул. Мукачівська ,11) - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали в повному обсязі з одночасним поданням копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

Суддя ОСОБА_1

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.01.2014
Оприлюднено28.07.2015
Номер документу47272279
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0770/1782/11

Ухвала від 31.01.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 19.03.2014

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Онишкевич Т.В.

Ухвала від 14.02.2014

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Онишкевич Т.В.

Постанова від 13.07.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 22.06.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 02.06.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні