Ухвала
від 17.11.2011 по справі 1170/2а-4309/11
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

17 листопада 2011 року Справа № 1170/2а-4309/11

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Нагібіної Г.П. розглядаючи у письмовому провадженні адміністративну справу за позовом Світловодської об'єднаної державної податкової інспекції до крейсерського яхт-клубу «Металург»профкому ВАТ «Чисті метали»про припинення підприємницької діяльності юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Кіровоградського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом Світловодської об'єднаної державної податкової інспекції до крейсерського яхт-клубу «Металург»профкому ВАТ «Чисті метали»про припинення підприємницької діяльності юридичної особи.

Як вбачається з матеріалів адміністративної справи, відповідач -крейсерський яхт-клуб «Металург»профкому ВАТ «Чисті метали»- за організаційно-правовою формою є об'єднанням громадян - громадською організацією і зареєстроване як юридична особа 13.09.2001 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб не внесено.

Відповідно до статті 14 Закону України "Про об'єднання громадян" легалізація (офіційне визнання) об'єднань громадян є обов'язковою і здійснюється шляхом їх реєстрації або повідомлення про заснування. Легалізація громадської організації здійснюється відповідно Міністерством юстиції України, місцевими органами державної виконавчої влади, виконавчими комітетами сільських, селищних, міських Рад народних депутатів. У випадку реєстрації об'єднання громадян набуває статус юридичної особи.

Як передбачено пунктом 2 Положення про порядок легалізації об'єднань громадян, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №140 від 26.02.93 (у редакції, яка діяла на час створення відповідача), легалізація місцевих об'єднань громадян здійснюється управліннями юстиції Ради Міністрів Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, районними, районними в містах Києві та Севастополі державними адміністраціями, виконавчими комітетами сільських, селищних, міських Рад народних депутатів.

Згідно з пунктом 1.4 Регламенту передачі Міністерством юстиції та його територіальними органами державним реєстраторам даних про юридичних осіб, затвердженого наказом Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, Міністерства юстиції України від 27.02.07 №23/74/5, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03.03.07 за №184/13451, об'єднання громадян, благодійні організації, політичні партії, місцеві осередки зареєстрованих всеукраїнських та міжнародних громадських організацій, що є юридичними особами, обласні, міські, районні організації та інші структурні утворення політичних партій, що є юридичними особами, інші установи та організації, для яких Законом можуть бути встановлені особливості державної реєстрації і які зареєстровані до набрання чинності Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" (№3575-IV від 16 березня 2006 року), подають безпосередньо державному реєстратору копію довідки про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (у разі її наявності) та заповнену реєстраційну картку форми №6, а також пред'являють свідоцтво про реєстрацію або документ, який підтверджує їх легалізацію Мін'юстом (територіальним органом).

У ході розгляду справи виникла необхідність дослідження реєстраційної справи юридичної особи крейсерський яхт-клуб «Металург»профкому ВАТ «Чисті метали».

На запит суду Світловодське міськрайонне управління юстиції повідомило, що ним не легалізовано об'єднання громадян дитячий спортивно-оздоровчого клуб «Гармонія», а матеріали реєстраційного справи останнього знаходяться у державного реєстратора Світловодської міської ради.

Частинами 4, 5 статті 11 КАС України встановлено, що суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Згідно зі статтею 14 КАС України постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання на всій території України. Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Відповідно до частини 3 статті 79 КАС України письмові докази, які витребовує суд, надсилаються безпосередньо до адміністративного суду.

Частиною 2 статті 150 КАС України визначено, що суд оголошує перерву у зв'язку з необхідністю одержання нових доказів або в інших необхідних випадках. Тривалість перерви встановлюється судом залежно від обставин розгляду справи.

Керуючись ст.ст. 11, 69, 71, 79, 150, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Витребувати від виконавчого комітету Світловодської міської ради належним чином завірені копії матеріалів реєстраційної справи крейсерського яхт-клубу «Металург»профкому ВАТ «Чисті метали».

Витребувані документи надати до Кіровоградського окружного адміністративного суду у строк до 30.11.2011року.

В зв'язку з вищезазначеним оголосити перерву до 15 год. 40 хв. 30.11.2011 р.

Копію ухвали направити для виконання до виконавчого комітету Світловодської міської ради.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту постановлення та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_1

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.11.2011
Оприлюднено28.07.2015
Номер документу47273088
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1170/2а-4309/11

Ухвала від 17.11.2011

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.П. Нагібіна

Ухвала від 31.10.2011

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.П. Нагібіна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні