Ухвала
від 18.09.2013 по справі 569/16745/13-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 569/16745/13-к

18 вересня 2013 року м.Рівне

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Головчак М.М., розглянувши клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, слідчого управління УМВС України в Рівненській області Миронця Р.П., яке погоджено із заступником начальника процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення прокуратури Рівненської області Рогальчук К.Л., про тимчасовий доступ до оригіналів документів та можливість їх тимчасового вилучення,

в с т а н о в и в:

Старший слідчий відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, слідчого управління УМВС України в Рівненській області Миронець Р.П. звернувся в суд із клопотанням про надання тимчасового доступу додокументів,які знаходяться в ППФ "Лагуна".

В обґрунтування клопотання зазначив, що 09.07.2013 року надійшов рапорт оперуповноваженого УБОЗ УМВС України в Рівненській області капітана міліції Ткача Р.М. про те, що в 2011 році ОСОБА_4, мешканець м. Рівного, з метою конвертації безготівкових коштів у готівку, досяг домовленостей із невідомими особами, що на території м. Рівне придбали корпоративні права ТОВ «Тритонн» (код ЄДРПОУ 35616701) та використовували товариство для прикриття незаконної діяльності по конвертації коштів та мінімізації податкових зобов'язань для різних суб'єктів підприємницької діяльності. У період з квітня 2011 року по 2013 рік ТОВ «Тритонн» проведені фінансові операції на суму 1 499 113, чим незаконно занижено податкові зобов'язання для інших суб'єктів господарської діяльності на суму 562 167 грн.

Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення: ч. 2 ст. 205 КК України.

Під час досудового розслідування, виникла необхідність у тимчасовому доступу до речей і документів, з можливістю їх вилучення (здійснення їх виїмки), а саме: оригінали фінансово-господарських документів між ТОВ «Тритонн» та ППФ «Лагуна» ЄДРПОУ 30224684, зокрема договір №10/04 від 10.01.2011, акти виконаних робіт (наданих послуг), товарно-транспортних накладних, сертифікатів якості, відповідності, бухгалтерських документів, що підтверджують розрахунки по договорам, а також інших документів, що мають відношення до фінансово-господарської діяльності ТОВ «Тритонн» та ППФ «Лагуна» ЄДРПОУ 30224684 за період 2010-2013 роки.

Дані документи знаходиться у володінні ППФ «Лагуна» ЄДРПОУ 30224684, яке зареєстроване: Дніпропетровська область, місто Дніпропетровськ, Бабушкінський район, вулиця Героїв Сталінграда, будинок 227, що підтверджується матеріалами кримінального провадження. Покликаючись на викладені обставини,слідчий просить клопотання задовольнити.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч.2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст. 163 КПК України , слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Оскільки вищевказані документи необхідні для подальшого їх використання при призначені документальної позапланової виїзної перевірки щодо дотримання чинного податкового та валютного законодавства при здійсненні фінансових операцій, достовірності ведення бухгалтерського та податкового обліку, позапланової ревізії щодо перевірки окремих питань фінансово-господарської діяльності, судово-економічної експертизи та судово-почеркознавчої експертизи, слідчий суддя вважає клопотання обгрунтованим та таким,що підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.131,132,159-166,309 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, слідчого управління УМВС України в Рівненській області Миронцю Р.П. тимчасовий доступ та можливість вилучення(здійснення виїмки) оригіналів фінансово-господарських документів між ТОВ «Тритонн» та ППФ «Лагуна» ЄДРПОУ 30224684, зокрема договір №10/04 від 10.01.2011, акти виконаних робіт (наданих послуг), товарно-транспортних накладних, сертифікатів якості, відповідності, бухгалтерських документів, що підтверджують розрахунки по договорам, а також інших документів, що мають відношення до фінансово-господарської діяльності ТОВ «Тритонн» та ППФ «Лагуна» ЄДРПОУ 30224684 за період 2011-2013 роки, які знаходяться у володінні ППФ «Лагуна» ЄДРПОУ 30224684, юридична адреса: Дніпропетровська область, місто Дніпропетровськ, Бабушкінський район, вулиця Героїв Сталінграда, будинок 227.

На вимогу володільця особою, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів.

Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя М.М.Головчак

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення18.09.2013
Оприлюднено28.07.2015
Номер документу47281116
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/16745/13-к

Ухвала від 18.09.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М. М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні