Ухвала
від 07.10.2013 по справі 569/17985/13-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 569/17985/13-к

07 жовтня 2013 року м.Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Головчак М.М.,з участю старшого слідчого з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області Андрієвського А.О., розглянувши клопотання,яке погоджене із начальником відділу нагляду прокуратури Рівненської області Дяк В.А., про проведення обшуку за адресою розташування офісних та складських приміщень ТзОВ-фірми «Бауер»: м.Рівне, вул. Д. Галицького, 16,

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області Андрієвський А.О. звернувся в суд із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за адресою розташування офісних та складських приміщень ТзОВ-фірми «Бауер»: м.Рівне, вул. Д. Галицького, 16.

В обґрунтування клопотання вказував,що СУФР ГУ Міндоходів у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32013190000000171 за фактом ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах, службовими особами ТзОВ - фірма «Бауер» (код ЄДРПОУ 23306196, м. Рівне, вул. Д.Галицького, 16), за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТзОВ - фірма «Бауер» протягом 2011-2013 років заключили контракти на поставку посуду, текстильних виробів, бавовняних виробів, побутової техніки, взуття та інших товарів широкого вжитку з фірмою- нерезидентом UAB «ART STYLE» (Литва). В подальшому, офіційно оформлені працівники товариства реєструвались фізичними особами - підприємцями з якими укладались агентські угоди щодо надання послуг по пошуку покупців продукції ТзОВ - фірми «Бауер». Фактичний продаж товарів здійснюється працівниками товариства кінцевому споживачу шляхом проведення виставок та презентацій в супермаркетах, готелях та базах відпочинку на території України. Значна частина грошових коштів, що надійшли на рахунки ТзОВ-фірми «Бауер» була перерахована на розрахункові рахунки оформлених підприємців за начебто надані ними послуги з пошуку покупців продукції та віднесена до складу валових витрат товариства.

Таким чином, за результатами проведення вище описаних фінансово-господарських операцій, протягом 2011-2013 років службовими особами ТзОВ - фірми «Бауер» занижено об'єкт оподаткування податку на прибуток, що призвело до ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах в сумі 2,9 млн. грн.

Згідно отриманих відомостей (рапорт старшого оперуповноваженого з ОВС оперативного управління ГУ Міндоходів у Рівненській області) встановлено, що фінансово-господарські документи та інші речі і предмети, що свідчать про ухилення від сплати податків службовими особами ТзОВ-фірми «Бауер», які мають істотне значення для встановлення істини по кримінальному провадженню, знаходяться за адресою розташування офісних та складських приміщень ТзОВ-фірми «Бауер»: м. Рівне, вул. Д. Галицького, 16.

Згідно інформаційної довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майно №6369626 від 17.07.2013 року, право власності на нерухоме майно за адресою: м.Рівне, вул. Д. Галицького, 16 зареєстроване за ВАТ «Рівненський науково-дослідний інститут технології машинобудування» (код ЄДРПОУ 04605958).

Покликаючись на викладені обставини, слідчий просить клопотання задовольнити.

Ознайомившись з матеріалами справи, заслухавши слідчого, приходжу до наступного висновку.

Згідно ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення,а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Оскільки у слідства є достатні підстави вважати, що документи та інші речі у тому числі комп'ютерна техніка, які свідчать про діяльність ТзОВ-фірми «Бауер» направлену на ухилення від сплати податків, знаходяться за адресою розташування офісних та складських приміщень товариства , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 234-235,309 КПК України,слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області Андрієвському А.О. дозвіл на проведення обшуку за адресою розташування офісних та складських приміщень ТзОВ-фірми «Бауер»: м.Рівне, вул. Д. Галицького, 16, з метою встановлення та вилучення документів, предметів, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, а саме:

· первинних бухгалтерських документів ТзОВ-фірми «Бауер», зокрема: реєстрів податкових накладних, накладних, податкових та видаткових накладних, договорів, угод з додатками, товарно-транспортних накладних, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт (наданих послуг), договорів оренди, актів передачі в оренду, банківських документів, платіжних документів, квитанцій, касових ордерів, карток складського обліку, документів щодо оприбуткування товарів на складі, переміщення товарів по складу, журналів видачі довіреностей, касових книг, наказів про відрядження та інших, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, за період 2011-2013 років;

· документів (на паперових та електронних носіях), предметів, печаток та штампів, які можуть свідчити про вчинення злочину;

· технічних засобів (у тому числі комп'ютерної техніки), яка використовувалася для здійснення злочину;

· товарно-матеріальних цінностей ТзОВ-фірми «Бауер»;

· чорнових записів в яких міститься інформація щодо вчинення злочину;

· чекових книжок, платіжних карток та інших платіжних документів.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя М.М.Головчак

Дата ухвалення рішення07.10.2013
Оприлюднено25.07.2016
Номер документу47281211
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку за адресою розташування офісних та складських приміщень ТзОВ-фірми «Бауер»: м.Рівне, вул. Д. Галицького, 16

Судовий реєстр по справі —569/17985/13-к

Ухвала від 07.10.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М. М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні