Ухвала
від 26.09.2013 по справі 569/17088/13-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/17088/13-к

УХВАЛА

26 вересня 2013 року м.Рівне

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Головчак М.М., розглянувши клопотання слідчого спеціальної міліції відділу розслідування злочинів лінії карного розшуку СУ УМВС України в Рівненській області Трофімчука А.В., яке погоджено із старшим прокурором прокуратури Рівненської області Станкевичем О.К., про тимчасовий доступ до оригіналів документів та можливість їх тимчасового вилучення,

в с т а н о в и в:

Слідчий спеціальної міліції відділу розслідування злочинів лінії карного розшуку СУ УМВС України в Рівненській області Трофімчук А.В. звернувся в суд з клопотанням про тимчасовий доступ до документів,які знаходяться у Волинському обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України та можливість їх тимчасового вилучення.

В обґрунтування клопотання зазначив, що 05.05.2011 ДП НАЕК «Енергоатом» проведено конкурсні торги на предмет закупівлі продуктів нафтопереробки рідких, в кількості 1 671,830 тон для ВП АЕС (Хмельницької, Запорізької, Рівненської), в тому числі для ВП «Рівненська АЕС» - 238 тон дизельного палива та 44 тони бензину А-95.

В конкурсних торгах брали участь наступні суб'єкти підприємницької діяльності: ТОВ «Укрпостач-Нафтотрейд», код ЄДРПОУ 32964009, ціна пропозиції - 22 234 201,97 гривень (з ПДВ) та ТОВ «Ойл Карт Центр», код ЄДРПОУ 33170464, ціна пропозиції - 22 401 384,98 гривень (з ПДВ). Переможцем торгів визнано ТОВ «Укрпостач-Нафтотрейд», як учасника з найменшою ціновою пропозицією.

За результатами вивчення роздрібної/оптової ціни на продукти нафтопереробки рідкі (внутрішній ринок України) станом на 05.05.2011, встановлено, що при подачі пропозиції мало місце суттєве завищення ціни на пальне ТОВ «Укрпостач-Нафтотрейд». ДП НАЕК «Енергоатом» в результаті завищення ціни закупівлі палива для ВП «Рівненська АЕС» зазнало збитків в розмірі 575 000 гривень.

В ході досудового розслідування встановлено, що Адміністративною колегією Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України проводилася перевірка щодо порушення законодавства про захист економічної конкуренції товариством з обмеженою відповідальністю «Укрпостач-Нафтотрейд» (код ЄДРПОУ 32964009, м. Луцьк, вул. Кременецька, 38, надалі - ТОВ «Укрпостач-Нафтотрейд») та товариством з обмеженою відповідальністю «Ойл Карт Центр» (код ЄДРПОУ 33170464, м. Луцьк, вул. Кременецька, 38, надалі - ТОВ «Ойл Карт Центр») під час проведення конкурсних торгів 05.05.2011 ДП НАЕК «Енергоатом» на предмет закупівлі продуктів нафтопереробки рідких для ВП АЕС (Хмельницької, Запорізької, Рівненської). За результатами проведеної перевірки адміністративною колегією розглянуто справу № 69-12 про порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю послуг за державні кошти та винесено рішення від 01.03.2013 № 19.

Матеріали справи № 69-12 про порушення законодавства про захист економічної конкуренції товариством з обмеженою відповідальністю «Укрпостач-Нафтотрейд» (код ЄДРПОУ 32964009, м.Луцьк, вул.Кременецька, 38, надалі - ТОВ «Укрпостач-Нафтотрейд») та товариством з обмеженою відповідальністю «Ойл Карт Центр» (код ЄДРПОУ 33170464, м. Луцьк, вул. Кременецька, 38, надалі - ТОВ «Ойл Карт Центр») під час проведення конкурсних торгів 05.05.2011 ДП НАЕК «Енергоатом» на предмет закупівлі продуктів нафтопереробки рідких для ВП АЕС (Хмельницької, Запорізької, Рівненської) знаходяться у Волинському обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України за адресою: Волинська область, м. Луцьк, вул. Винниченка, буд. 67.

Покликаючись на викладені обставини, те,що доступ до вищевказаних документів має суттєве значення для дослідження обставин у кримінальному провадженні, слідчий просить клопотання задовольнити.

Представник Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України на виклик суду не прибув, про час і місце розгляду клопотання був повідомлений у встановленому законом порядку, про причини неприбуття не повідомив. Неприбуття за судовим викликом особи,у володінні якої знаходяться речі і документи,без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч.2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст. 163 КПК України , слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

За наведених обставин та у відповідності з чинним законодавством, слідчий суддя вважає клопотання слідчого обґрунтованим та таким,що підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.131,132,159-166 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому спеціальної міліції відділу розслідування злочинів лінії карного розшуку СУ УМВС України в Рівненській області Трофімчуку А.В. тимчасовий доступ до документів - матеріалів справи № 69-12 про порушення законодавства про захист економічної конкуренції товариством з обмеженою відповідальністю «Укрпостач-Нафтотрейд» (код ЄДРПОУ 32964009, м.Луцьк, вул.Кременецька,38,надалі - ТОВ «Укрпостач-Нафтотрейд») та товариством з обмеженою відповідальністю «Ойл Карт Центр» (код ЄДРПОУ 33170464, м. Луцьк, вул. Кременецька, 38, надалі - ТОВ «Ойл Карт Центр») під час проведення конкурсних торгів 05.05.2011 ДП НАЕК «Енергоатом» на предмет закупівлі продуктів нафтопереробки рідких для ВП АЕС (Хмельницької,Запорізької,Рівненської) та знаходиться у Волинському обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України за адресою: Волинська область, м. Луцьк, вул. Винниченка, буд.67 та можливість її вилучити (провести виїмку).

На вимогу Волинського обласного територіального відділенні Антимонопольного комітету України особою, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів.

Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя М.М.Головчак

Дата ухвалення рішення26.09.2013
Оприлюднено28.07.2015
Номер документу47281219
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до оригіналів документів та можливість їх тимчасового вилучення

Судовий реєстр по справі —569/17088/13-к

Ухвала від 26.09.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М. М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні