Ухвала
від 18.12.2013 по справі 569/22545/13-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 569/22545/13-к

18 грудня 2013 року м.Рівне

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Головчак М.М., розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області капітана податкової міліції Губені В.М., яке погоджено із начальником відділу прокуратури Рівненської області Дяк В.А., про тимчасовий доступ до оригіналів документів та можливість їх тимчасового вилучення,

в с т а н о в и в:

Старший слідчий з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області капітан податкової міліції Губеня В.М. звернувся в суд з клопотанням про тимчасовий доступ до оригіналів документів, а саме: ветеринарних свідоцтв, паспортів якості, сертифікатів якості, посвідчень про якість, накладних, видаткових накладних виписаних на фізичну особу - підприємця ОСОБА_3 (РНКПО НОМЕР_1) та журналів реєстрації видачі ветеринарних довідок за 2010-2013 роки, які знаходяться у приміщенні Ярмолинецької районної державної лікарні ветеринарної медицини (код ЄДРПОУ 00712083, адреса: Хмельницька область, Ярмолинецький район, смт. Ярмолинці, вул. Пушкіна, 65), які мають значення для з'ясування обставин вчинення злочину.

В обґрунтування клопотання зазначив, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській провадиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32013190000000170 від 13.09.2013 року, за фактом умисного ухилення від сплати податків, в особливо великих розмірах фізичною особою - підприємцем ОСОБА_3 (РНКПО НОМЕР_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1), за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

З метою проведення позапланових перевірок та ряду почеркознавчих експертиз необхідно отримати тимчасовий доступ та провести виїмку у приміщенні Ярмолинецької районної державної лікарні ветеринарної медицини (код ЄДРПОУ 00712083, адреса: Хмельницька область, Ярмолинецький район, смт. Ярмолинці, вул. Пушкіна, 65) оригіналів ветеринарних свідоцтв, паспортів якості, сертифікатів якості, посвідчень про якість, накладних, видаткових накладних виписаних на ФОП ОСОБА_3 (код НОМЕР_1) та журналів реєстрації видачі ветеринарних довідок за 2010-2013 роки.

Покликаючись на те,що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищевказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та те, що іншим способом не можливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів,враховуючи, що є достатні підстави вважати, що документи перебувають у володінні Ярмолинецької районної державної лікарні ветеринарної медицини, з метою повного, всебічного, об'єктивного проведення досудового розслідування необхідно отримати тимчасовий доступ до вищевказаних документів.

Покликаючись на викладені обставини, слідчий просить клопотання задовольнити.

Представник Ярмолинецької районної державної лікарні ветеринарної медицини на виклик суду не прибув, про час і місце розгляду клопотання був повідомлений у встановленому законом порядку, про причини неприбуття не повідомив. Неприбуття за судовим викликом особи,у володінні якої знаходяться речі і документи,без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч.2 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст.163 КПК України , слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи,що документи,доступ до яких необхідно отримати, будуть використані для встановлення істини по справі, для повного всебічного та об'єктивного розслідування кримінального правопорушення, слідчий суддя вважає, що наявні всі підстави для задоволення такого клопотання.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.131,132,159-166 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області капітану податкової міліції Губені В.М. тимчасовий доступ до оригіналів документів, а саме: ветеринарних свідоцтв, паспортів якості, сертифікатів якості, посвідчень про якість, накладних, видаткових накладних виписаних на фізичну особу - підприємця ОСОБА_3 (РНКПО НОМЕР_1) та журналів реєстрації видачі ветеринарних довідок за 2010-2013 роки, які знаходяться у приміщенні Ярмолинецької районної державної лікарні ветеринарної медицини (код ЄДРПОУ 00712083, адреса: Хмельницька область, Ярмолинецький район, смт. Ярмолинці, вул. Пушкіна, 65), які мають значення для з'ясування обставин вчинення злочину.

На вимогу володільця особою, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів.

Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя М.М.Головчак

Дата ухвалення рішення18.12.2013
Оприлюднено29.07.2015

Судовий реєстр по справі —569/22545/13-к

Ухвала від 18.12.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М. М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні