Ухвала
від 27.12.2013 по справі 569/23729/13-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 569/23729/13-к

27 грудня 2013 року м.Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Головчак М.М.,з участю старшого слідчого з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУФР ГУ Міндоходів у Рівненській області старшого лейтенанта податкової міліції Андрієвського А.О., розглянувши клопотання, яке погоджене із начальником відділу нагляду прокуратури Рівненської області Дяк В.А., про надання дозволу на проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУФР ГУ Міндоходів у Рівненській області старший лейтенант податкової міліції Андрієвський А.О. звернувся в суд із клопотанням про проведення обшуку за юридичною ТОВ «Арго-Р»: м. Рівне, вул. Дворецька, 93, з метою встановлення та вилучення документів, предметів, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні.

В обґрунтування клопотання вказував,що СУФР ГУ Міндоходів у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32013190000000033, за фактом умисного ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ «Арго-Р» (код ЄДРПОУ 31299420, м. Рівне, вул. Дворецька, 93), за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.212 КК України.

Cлужбові особи ТОВ «Арго-Р» в листопаді 2011р. уклали договір комісії з ТОВ «Югекотоп» (код 35674119, м. Миколаїв) на експорт 436 тон нерафінованої олії, вартістю 3303,7 тис. грн. в Сирію. Придбання вказаної олії здійснювалось в ТОВ «Саноіл Торг» (код ЄДРПОУ 37269136), а її подальше зберігання на потужностях ТОВ «Евері». Працівниками ДПІ у м. Рівному Рівненської області ДПС проведено позапланову виїзну перевірку ТОВ «Арго-Р» з питань дотримання вимог податкового законодавства при взаєморозрахунках з ТОВ «Саноіл Торг», за результатами якої встановлено заниження податку на прибуток у розмірі 703,5 тис. грн. та заниження податку на додану вартість на загальну суму 670,0 тис. грн.

Також, в січні 2012 року ТОВ «Арго-Р» заключено договір комісії з ТОВ «АВЕ» (код 21273081 м. Херсон) на експорт 2096 тон сої, вартістю 5590 тис. грн. в Єгипет. Придбання вказаної сої здійснювалось в ТОВ «Акрополіс Плаза» (код ЄДРПОУ 33929610), а її подальше зберігання в складських приміщенням ПАТ «Херсонський КХП».

Крім того, працівниками ДПІ у м. Рівному Рівненської області ДПС проведено позапланову виїзну перевірку ТОВ «Арго-Р» з питань дотримання вимог податкового законодавства при взаєморозрахунках з СГД ОСОБА_3 (онкпп НОМЕР_1), СГД ОСОБА_4 (онкпп НОМЕР_2) та ТОВ «Солодка країна К» (код ЄДРПОУ 37322549). Перевіркою встановлено відсутність реальної можливості придбання ТОВ «Арго-Р» товарно-матеріальних цінностей у вищевказаних суб'єктів господарювання, що свідчить про укладення угод без мети настання реальних наслідків, що призвело до заниження податку на прибуток в розмірі 1 093,6 тис. грн. та податку на додану вартість в розмірі 566,5 тис. грн.

19 серпня 2013 року отримано тимчасовий доступ до документів ТОВ «Арго-Р» по проведених господарських операціях з ТОВ «Акрополіс Плаза», ТОВ «АВЕ», ТОВ «Саноіл Торг», ПАТ «Херсонський КХП», ТОВ «Евері», ТОВ «Югекотоп», СГД ОСОБА_3, СГД ОСОБА_4 та ТОВ «Солодка країна К». Однак в ході подальшого аналізу вказаних документів встановлено, що вони надані не в повному обсязі, зокрема не в повному обсязі надано товарно-транспортні накладні, документи, що свідчать про зберігання товарно-матеріальних цінностей та їх рух по складу, договори на зберігання товарно-матеріальних цінностей.

Згідно отриманих відомостей (рапорт та протокол допиту старшого оперуповноваженого з ОВС оперативного управління ГУ Міндоходів у Рівненській області) встановлено, що фінансово-господарські документи та інші речі і предмети, що свідчать про ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ «Арго-Р», які мають істотне значення для встановлення істини по кримінальному провадженню, знаходяться за юридичною адресою ТОВ «Арго-Р»: м. Рівне, вул. Дворецька, 93.

Згідно інформаційної довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майно №14074255 від 06.12.2013 року, право власності на нерухоме майно за адресою: м. Рівне, вул. Дворецька, 93 зареєстровано за ТОВ «Арго-Р» .

Враховуючи викладене, а також те, що у слідства є достатні підстави вважати, що документи та інші речі у тому числі комп'ютерна техніка, які свідчать про діяльність ТОВ «Арго-Р» направлену на умисне ухилення від сплати податків, знаходяться за адресою розташування офісних та складських приміщень товариства, слідчий просить клопотання задовольнити.

Ознайомившись з матеріалами справи, заслухавши слідчого, приходжу до наступного висновку.

Згідно ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення,а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до п.4 ч.5 ст.234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук,якщо прокурор,слідчий не доведе наявність достатніх даних вважати,що відшукувані речі,документи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Враховуючи,що слідчий не довів належними доказами достатні підстави для проведення обшуку по вул.Дворецька,93 в м.Рівне, слідчий суддя вважає за необхідне у задоволенні клопотання відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234-235,309 КПК України,слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

У задоволенні клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУФР ГУ Міндоходів у Рівненській області старшого лейтенанта податкової міліції Андрієвського А.О., розглянувши клопотання, яке погоджене із начальником відділу нагляду прокуратури Рівненської області Дяк В.А., про надання дозволу на проведення обшуку - відмовити.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя М.М.Головчак

Дата ухвалення рішення27.12.2013
Оприлюднено26.07.2016
Номер документу47318635
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —569/23729/13-к

Ухвала від 27.12.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М. М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні