Постанова
від 12.03.2011 по справі 2а/0470/375/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 березня 2011 р. Справа № 2а/0470/375/11 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 розглянувши у письмовому провадженні у місті Дніпропетровську адміністративну справу за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Амур - Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська до Товариства з обмеженою відповідальністю "Апогей Енерго" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ :

Управління Пенсійного фонду України в Амур -Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська звернулося до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Апогей Енерго» про стягнення заборгованості в сумі 952 грн. 51 коп.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Апогей Енерго» подало до Управління Пенсійного фонду України в Амур - Нижньодніпровському району м. Дніпропетровська розрахунок сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за жовтень 2010 р., в якому були зазначені самостійно обчислені суми страхових внесків. У зв'язку з тим, що нарахована сума страхових внесків у встановлені терміни не сплачена, у відповідача виникла заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в сумі 952 грн. 51 коп.

Від представника позивача надійшло клопотання про розгляд справи без його участі та про підтримання позовних вимог у повному обсязі.

Відповідач належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи, заперечень проти позову не надав, з клопотанням про відкладення розгляду справи не звертався.

За таких обставин, у відповідності до ч. 4 ст. 122, ч. 6 ст. 128 КАС України, справу розглянуто в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи, суд доходить висновку, що позов підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Апогей Енерго» зареєстроване як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в Управлінні Пенсійного фонду України в Амур - Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська, є страхувальником, який повинен сплачувати страхові внески на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. В силу ч.3 ст.18 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" страхові внески є цільовим загальнообов'язковим платежем, який справляється на всій території України в порядку, встановленому цим Законом.

Згідно п.п. 6 п. 2 ст. 17 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" страхувальник зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Відповідно до ч.6 ст.20 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Базовим періодом для Відповідача є календарний місяць.

Зі змісту матеріалів справи вбачається, що відповідач не виконує зобов'язання Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" по нарахуванню, обчисленню і сплаті в установлені строки та в повному обсязі страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Так, відповідачем подано до УПФУ в Амур - Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська розрахунок сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за жовтень 2010 року, в якому самостійно обчислено страхові внески на загальну суму 952 грн. 51 коп.

Нараховані суми внесків за вказаний період в установлені законодавством терміни відповідачем не були сплачені.

Зазначена вище заборгованість підтверджується також довідкою - розрахунком суми боргу по страхових внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування від 03.12.2010 року.

Згідно зі ст.12 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" страхові внески підлягають сплаті незалежно від фінансового стану платника страхових внесків.

Відповідно до ст.5 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" страхові внески сплачуються одночасно з одержанням коштів в закладах банків на виплату заробітної плати в натуральному виразі - наступного дня після кожної вказаної виплати.

На підставі ч.2 ст.106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у зазначені строки, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків, тобто недоїмкою.

Згідно з ч.5 ст.106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" за рахунок сум, що надходять від страхувальника в рахунок сплати недоїмки погашаються суми недоїмки, пені та фінансових санкцій у порядку календарної черговості їх виникнення. У разі, коли страхувальник має несплачену недоїмку, пеню або фінансові санкції і здійснює сплату поточних сум страхових внесків, ці суми зараховуються в рахунок сплати недоїмки, пені та фінансових санкцій.

Як вбачається із ст. 23 цього ж Закону, спори, що виникають із правовідносин за цим Законом, вирішуються органами Пенсійного фонду та в судовому порядку.

Відповідачем нараховані, але не сплачені страхові внески за жовтень 2010 року, чим допущено порушення чинного законодавства щодо сплати страхових внесків, внаслідок чого утворилася недоїмка по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в сумі 952 грн. 51 коп.

Суд доходить висновку, що позивачем надані належні докази, які свідчать про обґрунтованість позовних вимог.

За таких підстав, суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 122, 128 162 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Амур - Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська - задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Апогей Енерго» (код 35446617, р/р 26006091000563, АКБ Укрсоцбанк, МФО 351016) на користь Управління Пенсійного фонду України в Амур - Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська (р/р 25604303013175 в Управлінні Ощадбанку м. Дніпропетровська, МФО 305482, код ОКПО 21928462) заборгованість в сумі 952 грн. 51 коп. дев'ятсот п'ятдесят дві гривні п'ятдесят одна копійка).

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги в порядку, встановленому ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку та в строки, встановлені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.03.2011
Оприлюднено30.07.2015
Номер документу47338028
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/375/11

Ухвала від 01.06.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Дєєв Микола Владиславович

Ухвала від 24.05.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Дєєв Микола Владиславович

Постанова від 12.03.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Дєєв Микола Владиславович

Ухвала від 19.01.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Дєєв Микола Владиславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні