Постанова
від 16.03.2010 по справі 2-а-613/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а-613/10/1970

"16" березня 2010 р. м. Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі головуючого судді

ОСОБА_1 при секретарі Твердохліб Н.В.

за участю:

представника позивача - ОСОБА_2;

відповідача -не з'явився;

представника третьої особи -не з'явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Тернополі адміністративну справу

за позовом Державної податкової інспекції у Теребовлянському районі

до малого приватного підприємства «Альфа»

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Державний реєстратор Теребовлянської районної державної адміністрації

про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ :

Державна податкова інспекція у Теребовлянському районі звернулась до суду з позовом до малого приватного підприємства «Альфа»про припинення юридичної особи.

В судовому засіданні представник позивача свої вимоги підтримав повністю з мотивів, викладених у позовній заяві. Просить припинити юридичну особу на підставі ч.4 п.2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»№ 755 від 15.05.2003р.

Відповідач в судове засідання не з'явився, хоча належним чином повідомлявся про день, час та місце слухання справи. Про причини неявки суд не повідомив. За таких обставин суд вважає, що справу можна слухати у відсутності відповідача.

Представник третьої особи в судове засідання не з'явився, надіслав клопотання у якому просить розглядати справу без його участі.

Заслухавши пояснення представника позивача повно і всебічно з'ясувавши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинного законодавства, перевіривши їх дослідженими у судовому засіданні доказами, суд вважає, що позов підлягає до задоволення.

Судом встановлено, що мале приватне підприємство «Альфа»як юридична особа, було зареєстроване Теребовлянською районною державною адміністрацією, дата реєстрації 15 лютого 1995 року, номер запису №44. Управлінням статистики у Теребовлянському районі відповідач включений до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій з присвоєнням йому ідентифікаційного коду 21153110.

Станом на 01.02.2010 року заборгованість по податках, зборах, обов'язкових платежах до бюджету та державних цільових фондів за даними обліку у відповідача відсутня.

Судом встановлено, що станом на 11 лютого 2010 року підприємство за останні п'ять років у встановленому порядку перед державним податковим органом не звітувалося, податкові декларації, звіти та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків, не подавало.

Дані обставини стверджені дослідженими у судовому засіданні доказами: довідкою ДПІ в Підволочиському районі про відсутність відкритих рахунків у банківський установах, довідкою позивача про останнє подання звітності відповідачем, довідкою позивача про відсутність заборгованості перед бюджетом, довідкою управління Пенсійного фонду України в Теребовлянському районі.

Згідно п. 2 ч.1 ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування»від 25.06.1991 року за №1251-XII платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів). Строки подання податкових декларацій встановлені п.п. 4.1.4 п.4.1. ст.4 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами»№ 2181-111 від 21.12.2000р.

Однак, всупереч цьому відповідач більше року, а саме: 2005 року не подавав звітності до державного податкового органу.

Частиною 4, п.2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»№ 755 від 15.05.2003 р. встановлено, що неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи малого приватного підприємства «Альфа».

За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають до задоволення повністю.

Керуючись ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування»від 25.06.1991 року, ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»від 15.05.2003 р., ст.ст. 128, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Припинити юридичну особу мале приватне підприємство «Альфа»(48143, Тернопільська область, м. Теребовля, вул. Січових Стрільців, 20/15, ідентифікаційний номер 21153110).

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо заяву про апеляційне оскарження було подано, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції, який ухвалив постанову. Заява про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови в повному обсязі -з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом 20-ти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Головуючий суддя Осташ А. В.

копія вірна

Суддя Осташ А. В.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.03.2010
Оприлюднено30.07.2015
Номер документу47345636
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-613/10/1970

Постанова від 16.03.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні