Постанова
від 11.10.2010 по справі 2-а-3012/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а-3012/10/1970

"11" жовтня 2010 р. м. Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі головуючого судді Жука А.В.

при секретарі судового засідання Порплиці Т.В.

за участю представників:

позивача : ОСОБА_1

відповідача : не з'явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі адміністративну справу

за позовом Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

до підприємства споживчої кооперації «Теко -Шумськ»

про стягнення заборгованості

ВСТАНОВИВ:

Тернопільське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності звернулось до суду з адміністративним позовом до підприємства споживчої кооперації «Теко -Шумськ» про стягнення заборгованості в сумі 5181,09 гривень.

В судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримав у повному обсязі, з мотивів викладених в позовній заяві, просить позов задовольнити.

Відповідач повторно в судове засідання не з'явився, заперечень на адміністративний позов не подав, хоча про день, час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином - у відповідності до вимог ст. ст. 33, 35 КАС України.

Отже, суд вважає що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином про час і місце розгляду судової справи з його участю та реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів, а тому можливо розглянути справу без участі відповідача, представника відповідача, відповідно до положень ст. 128 КАС України.

Заслухавши пояснення представника позивача, повно і всебічно з'ясувавши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинного законодавства, перевіривши їх дослідженими у судовому засіданні доказами, суд вважає, що позов підлягає до задоволення з наступних підстав.

Судом встановлено, що відповідно до звіту про нараховані внески, перерахування та витрати пов'язані з загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за І півріччя 2010 року заборгованість відповідача - підприємства споживчої кооперації «Теко -Шумськ»по коштах Фонду склала 5181,09 гривні. Із них 171,24 грн. -заборгованість по страхових внесках; 102,61 грн. -штраф та 2,0 грн. -пеня; застосовані до відповідача за несвоєчасну сплату страхових внесків; 1596,00 грн. -штраф від 3192,00 грн. неправомірних витрат за порушення порядку витрачання страхових коштів; 39,08 грн. -штраф від 78,16 грн. неправомірних витрат за порушення порядку витрачання страхових коштів. Прострочена заборгованість утворилася за період з 01.04.2010 по 01.07.2010 та станом на 10.09.2010, а також на час розгляду справи в суді, не відшкодована.

Заборгованість відповідача перед позивачем підтверджена належними та допустимими доказами, дослідженими в судовому засіданні, а саме:

- Копія звіту про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані з загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за І півріччя 2010 року, який був поданий відповідачем самостійно до Фонду;

- Розрахунок суми позовних вимог;

- Копія рішення про застосування та зарахування до бюджету Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, відображення у звіті сум фінансових (штрафних) санкцій, неправомірних витрат, донарахованих сум внесків та пені за порушення законодавства по загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню №320 від 02.06.2010;

- Копія рішення про застосування та зарахування до бюджету Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, відображення у звіті сум фінансових (штрафних) санкцій, неправомірних витрат, донарахованих сум внесків та пені за порушення законодавства по загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню №360а від 17.06.2010;

- Копія рішення про застосування та зарахування до бюджету Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, відображення у звіті сум фінансових (штрафних) санкцій, неправомірних витрат, донарахованих сум внесків та пені за порушення законодавства по загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню №280 від 19.05.2010;

Статтею 27 Закону України В«Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та втратами, зумовленими похованнямВ» (далі - Закон) встановлено, що страхувальник зобов'язаний нараховувати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Згідно із п.5 ч.1 ст. 30 Закону за порушення порядку витрачання страхових коштів на порушника накладається штраф у розмірі 50 відсотків належної до сплати суми страхових внесків.

Згідно із п.3 ч.1 ст. 30 Закону за несвоєчасність сплати страхувальником страхових внесків на нього накладається штраф у розмірі 50 відсотків суми належних до сплати страхових внесків.

Ненадходження коштів до Фонду перешкоджає своєчасному фінансуванню виплат матеріального забезпечення у випадку втрати працездатності, а також реалізації державної політики в сфері соціального захисту населення.

За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають до задоволення повністю.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 27, 30 Закону України В«Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та втратами, зумовленими похованням В» , ст.ст. 35,70,71,79,86,128,153,158-163,167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з підприємства споживчої кооперації «Теко -Шумськ»(м. Шумськ, Тернопільська область, код ЄДРПОУ 34043178) на користь Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності 5181,09 гривню (п'ять тисяч сто вісімдесят одну гривню 09 копійок), які перерахувати на рахунок №25609193 в ТОД ВАТ «Райффайзенбанк «Аваль», МФО 338501, одержувач -Кременецька міжрайонна виконавча дирекція, код ЄДРПОУ 26024529.

Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10 денний строк з дня проголошення постанови апеляційної скарги у порядку і строки, передбачені статтями 186 Кодексу адміністративного судочинства.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Головуючий суддя Жук А.В.

копія вірна

Суддя Жук А.В.

Дата ухвалення рішення11.10.2010
Оприлюднено30.07.2015
Номер документу47375322
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-3012/10/1970

Ухвала від 20.09.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Жук А.В.

Постанова від 11.10.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Жук А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні