Постанова
від 18.06.2012 по справі 1170/2а-1901/12
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УКРАЇНА -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 червня 2012 року Справа № 1170/2а-1901/12

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Чубари Н.В., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби до товариства з обмеженою відповідальністю „УкрказекспортВ» про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

Кіровоградська об'єднана державна податкова інспекція Кіровоградської області Державної податкової служби звернулася до суду з адміністративним позовом до товариства з обмеженою відповідальністю „УкрказекспортВ» щодо припинення юридичної особи.

В обґрунтування позовних вимог, позивач посилається на те, що державним реєстратором внесено запис до Єдиного державного реєстру про відсутність юридичної особи за вказаною адресою у відповідності до вимог Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємцівВ» .

На адресу відповідача, зазначену в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с.3) рекомендованим повідомленням про вручення поштової кореспонденції направлялась копія ухвала, проте була повернута на адресу суду з довідкою пошти „за закінченням терміну зберіганняВ» . (а.с.15)

Відповідно до ч.4 ст.33, ч.8 ст.35 КАС України, відповідач вважається повідомленим належним чином.

Суд, дослідивши письмові докази у справі, вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню, виходячи з наступних підстав.

Відповідно до акта податкової інспекції відповідача зареєстровано Реєстраційною Палатою виконкому Кіровоградської міської Ради № свідоцтва 14441020000007470 та взяте на податковий облік від 07.02.2011 р. за №433, як платник податку на прибуток приватних підприємств. (а.с.8)

ОСОБА_1 довідки підрозділу податкової міліції від 09.02.2011 р. №177 місцезнаходження платника податків - ТОВ „УкрказекспортВ» не встановлено. (а.с.7)

Остання податкова звітність з податку на прибуток відповідачем подавалась 27.01.2012 р., що підтверджується довідкою Кіровоградської ОДПІ Кіровоградської області ДПС. (а.с.9)

Відповідно до довідки Кіровоградської ОДПІ Кіровоградської області ДПС від 30.05.2012 р. повідомлень від товариства та від установ банків про відкриття рахунків відповідача до податкової інспекції не надходило. (а.с.10)

Відповідно до п. 20.1.12 ч. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI право органів державної податкової служби у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

ОСОБА_1 п.67.2 ст.67 Податкового кодексу України органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб -підприємців.

Порядок державної реєстрації припинення юридичної особи на підставі судового рішення, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, встановлений ст.38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємцівВ» від 15.05.2003р. №755-ІV (далі за текстом -Закон №755-ІV).

Частиною 2 статті 38 Закону №755-ІV визначено підстави постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема, визнання судом недійсною державної реєстрації юридичної особи через допущені при її створенні порушення, які не можна усунути, а також в інших випадках, встановлених законом; провадження нею діяльності, що суперечить установчим документам, або такої, що заборонена законом; невідповідність мінімального розміру статутного капіталу юридичної особи вимогам закону; неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону; наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

ОСОБА_1 з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, який був наданий на запит позивача, реквізит „статус відомостей про юридичну особуВ» містить запис - відсутність юридичної особи за місцезнаходженням, що вказує на наявність підстав для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи у зв'язку з наявністю в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням. (а.с.3)

ОСОБА_1 з ч.1 ст. 19 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємцівВ» від 15.05.2003р. № 755-IV у разі, якщо зміна відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, не пов'язана із змінами до установчих документів юридичної особи або не підлягає державній реєстрації, виконавчий орган юридичної особи або уповноважена ним особа зобов'язаний подати (надіслати рекомендованим листом) державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи юридичної особи заповнену реєстраційну картку про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі. У разі, якщо подається (надсилається) реєстраційна картка про внесення змін до відомостей про місцезнаходження юридичної особи, до неї додається свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи.

Однак, таких доказів відповідачем до суду не надано.

Таким чином, підтверджено факт наявності в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням, що є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, а отже позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтями 9, 160-162, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю „УкрказекспортВ» (ід. код 37503087).

Постанова суду підлягає негайному виконанню.

Копію постанови направити Державному реєстратору для виконання вимог ст.49 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємцівВ» .

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подання в 10-денний строк з дня її проголошення, а у разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України -протягом десяти днів з дня отримання копії постанови, апеляційної скарги, копія якої одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Н.В. Чубара

Дата ухвалення рішення18.06.2012
Оприлюднено30.07.2015
Номер документу47383424
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1170/2а-1901/12

Постанова від 18.06.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Н.В. Чубара

Ухвала від 06.06.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Н.В. Чубара

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні