Ухвала
від 27.07.2011 по справі 2а-1870/5269/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія:

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

27 липня 2011 р.                                                   справа № 2a-1870/5269/11

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Бондар С.О., розглянувши матеріали адміністративного позову Глухівської міжрайонної державної податкової інспекції Сумської області до товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Лаванда" про стягнення податкової заборгованості ,-

В С Т А Н О В И В:

До Сумського окружного адміністративного суду звернулася Глухівська міжрайонна державна податкова інспекція Сумської області з адміністративним позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Лаванда" про стягнення податкової заборгованості.

Суд, перевіривши матеріали вказаного адміністративного позову, вважає за необхідне залишити його без руху, виходячи з наступного.

Згідно ч. 2 ст. 99 КАС України для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 106 КАС України у позовній заяві зазначається зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги.

У даному випадку в позовній заяві не викладені обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а саме: не зазначено, з якого часу та за який період виник податковий борг відповідача по орендній платі з юридичних осіб; в позові відсутні підстави винесення податкових повідомлень - рішень, посилання на податкові повідомлення - рішення із зазначенням суми податкового зобов"язання; в позовній заяві відсутній розрахунок податкового боргу по періодам.

Тому, позивачу необхідно в позовній заяві викласти обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а також, надати ґрунтовні пояснення щодо дотримання встановленого строку звернення з адміністративним позовом до суду. В разі порушення строку звернення надати заяву про поновлення строку звернення до суду.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Таким чином, позовну заяву необхідно залишити без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 108, 165, 186 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Глухівської міжрайонної державної податкової інспекції Сумської області до товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Лаванда" про стягнення заборгованості - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви до 08.08.2011р., виклавши в позовній заяві обставини, якими Глухівська МДПІ в Сумській області обґрунтовує свої вимоги та надавши суду ґрунтовні пояснення щодо дотримання встановленого строку звернення з адміністративним позовом до суду.

У разі невиконання вимог цієї ухвали позовна заява буде вважатись неподаною та підлягає поверненню позивачу.

Копію даної ухвали направити особі, що звернулась із адміністративним позовом.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі в п'ятиденний строк з дня отримання її копії апеляційної скарги.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

          Суддя                               (підпис)           С.О. Бондар

          З оригіналом згідно:

          Суддя                                                   С.О. Бондар

Дата ухвалення рішення27.07.2011
Оприлюднено30.07.2015
Номер документу47443367
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/5269/11

Постанова від 19.09.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.О. Бондар

Ухвала від 27.07.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.О. Бондар

Постанова від 19.09.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.О. Бондар

Ухвала від 23.08.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.О. Бондар

Ухвала від 23.08.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.О. Бондар

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні