Постанова
від 17.05.2011 по справі 2а-1870/2488/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія:

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 травня 2011 р.                                                             справа № 2a-1870/2488/11

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Бондар С.О., розглянувши в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом Шосткинського міжрайонного прокурора, який діє в інтересах держави в особі Шосткинської міжрайонної державної податкової інспекції до комунального підприємства "Шостка-Зеленбуд" про стягнення податкової заборгованості ,-

В С Т А Н О В И В:

Шосткинський міжрайонний прокурор, який діє в інтересах держави в особі Шосткинської міжрайонної державної податкової інспекції звернувся до суду з адміністративним позовом про стягнення з комунального підприємства "Шостка-Зеленбуд" податкової заборгованості зі сплати податку на прибуток в сумі 4554 грн. Свої вимоги мотивує тим, що відповідач, який взятий на податковий облік в Шосткинській МДПІ, всупереч вимогам законодавства не сплати в повному розмірі податок на прибуток. На час розгляду справи заборгованість відповідача з податку на прибуток складає 4554грн.

Позивач в судове засідання не з"явився, про місце, день та час розгляду справи повідомлявся належним чином /а.с.21/. В письмовій заяві, що надійшла до суду, справу просить розглядати без участі його представника, позовні вимоги підтримує в повному обсязі /а.с.23/.

Відповідач в судове засідання не з'явився, про день, час і місце розгляду справи повідомлявся належним чином /а.с.22/. Про причину неявки, всупереч ч.2 ст. 40 КАС України, суд не повідомив, заперечень стосовно позовних вимог не надсилав.

Відповідно до вимог ч.6 ст. 12 та ч.1 ст. 41 Кодексу адміністративного судочинства України під час судового розгляду справи в судовому засіданні забезпечується повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу, крім випадків неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи у разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження).

Таким чином, фіксування судового засідання по справі не здійснюється.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що позов обґрунтований і підлягає задоволенню в повному обсязі, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що КП "Шостка-Зеленбуд" зареєстроване виконавчим комітетом Шосткинської міської ради Сумської області як юридична особа та включено до ЄДРПОУ /а.с.6-7/.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 9 Закону України "Про систему оподаткування" платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані сплачувати належні суми податків і зборів (обов'язкових платежів) у встановлені законами терміни

Згідно ст. 11 Закону України "Про систему оподаткування" відповідальність за правильність обчислення, своєчасність сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) і додержання законів про оподаткування несуть платники податків і зборів (обов'язкових платежів) відповідно до законів України.

Відповідно до п.п. 4.1.1 п. 4.1 ст. 4 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" платник податків самостійно обчислює суму податкового зобов'язання, яку зазначає у податковій декларації.

Згідно з п. 5.1 ст. 5 вказаного Закону, податкове зобов'язання, самостійно визначене платником податків у податковій декларації, вважається узгодженим з дня подання такої податкової декларації. Зазначене податкове зобов'язання не може бути оскаржене платником податків в адміністративному або судовому порядку.

На виконання вказаних вимог закону, відповідач самостійно узгодив податкове зобов'язання шляхом подачі податкової декларації з податку на прибуток підприємства за 2010рік/а.с.17/.

Згідно довідки Шосткинської МДПІ №620/27-017 від 21.04.2011року станом на 21.04.2011року заборгованість відповідача зі сплати податку на прибуток складала 12874грн./а.с.5/.

В письмовій заяві, що надійшла до суду, Шосткинська МДПІ повідомила про те, що комунальним підприємством "Шостка-Зеленбуд" самостійно частково сплачено податкове зобов"язання з податку на прибуток в сумі 8320грн. /а.с.23/.

Отже, на час розгляду справи в суді, заборгованість відповідача зі сплати податкового зобов"язання по податку на прибуток складає 4554 грн. /12874грн.-8320грн./

Таким чином, з комунального підприємства "Шостка-Зеленбуд" на користь Шосткинської міжрайонної державної податкової інспекції необхідно стягнути заборгованість зі сплати податку на прибуток в сумі 4554 грн.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Шосткинського міжрайонного прокурора, який діє в інтересах держави в особі Шосткинської міжрайонної державної податкової інспекції до комунального підприємства "Шостка-Зеленбуд" про стягнення податкової заборгованості – задовольнити.

Стягнути з комунального підприємства "Шостка-Зеленбуд" /41100, Сумська область, м. Шостка, вул. Шевченко, буд. 45, ідентифікаційний код 35187349/ на користь Шосткинської міжрайонної державної податкової інспекції у Сумській області /41100, Сумська область, м. Шостка, вул. Комуністична, 2, ідентифікаційний код 21102905/ заборгованість зі сплати податку на прибуток в сумі 4554 грн. /чотири тисячі п"ятьсот п"ятьдесят чотири грн./.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії повного тексту постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                               (підпис)                     С.О. Бондар

          З оригіналом згідно:

          Суддя                                                                       С.О. Бондар

Дата ухвалення рішення17.05.2011
Оприлюднено30.07.2015
Номер документу47443376
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/2488/11

Постанова від 17.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.О. Бондар

Ухвала від 04.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.О. Бондар

Постанова від 17.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.О. Бондар

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні