Постанова
від 27.02.2007 по справі 13/15/07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

13/15/07

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

  

"27" лютого 2007 р. Справа №  13/15/07

                                                  

м. Миколаїв

     Господарський суд Миколаївської області,

головуючий суддя Коваль Ю.М.,

при секретарі Карцеві М.С.,

з участю представника позивача - Воробйова С.Ю. по дов. № 46/9/10 від 09.01.2007р.;

відповідач, повідомлений належним чином у судове засідання не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом державної податкової інспекції  (ДПІ) у Миколаївському районі, м. Миколаїв вул.Веселинівська 50,

до асоціації фермерських господарств „Деметра” (надалі –господарство „Деметра”), Миколаївський район, с.Кірове,

про припинення юридичної особи, -

          

ВСТАНОВИВ:

                

ДПІ у Миколаївському районі м. Миколаєва пред'явлено позов про припинення юридичної особи та скасування державної реєстрації господарства „Деметра” на підставі п.2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, посилаючись на те, що відповідач, як платник податків, більше року не подає податкових декларацій, документів фінансової звітності до податкових органів.

Відповідач, повідомлений належним чином, у судове засідання не з'явився, відзив по суті позовної заяви та  заперечення проти позову не надав.

         У судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримав повністю.

          Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд вважає позовні вимоги підлягаючими задоволенню повністю з наступних підстав.

Господарство „Деметра” зареєстровано виконавчим комітетом Миколаївської міської ради від 18.01.1995р. за № 3 і йому присвоєно ідентифікаційний номер 20900585, про що свідчить свідоцтво про державну реєстрацію та знаходиться на податковому обліку в ДПІ у Миколаївському районі від 01.01.1996р. за № 2/113 як платник податків.

Доводи ДПІ у Миколаївському районі м. Миколаєва про те, що господарство „Деметра” не подає відповідної звітності у встановленому порядку, починаючи з січня 2005р., підтверджується актом перевірки органу державної податкової служби від 19.01.2006 р.

Господарство „Деметра” заборгованості перед бюджетом, згідно із довідкою ДПІ у Миколаївському районі, немає.

Згідно із ст.9 Закону України „Про систему оподаткування”, платники податків і зборів зобов'язані вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законом; подавати до державних податкових органів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів; сплачувати належні суми податків і зборів.

Пунктом 2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” однією із підстав для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи є неподання нею протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до п. 17 ст. 11 Закону України „Про державну податкову службу” податкові органи мають право звертатися  в  передбачених  законом  випадках до судових органів із  заявою  про  скасування  державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Враховуючи, що господарство „Деметра” більше року не подає органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності, то позов ДПІ у Миколаївському районі підлягає задоволенню повністю.

Керуючись ст. ст.159, 161-163 КАС України,  суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Задовольнити позовні вимоги в частині припинення юридичної особи асоціації фермерських господарств „Деметра”.

Припинити юридичну особу асоціації фермерських господарств „Деметра”, зареєстрованого виконавчим комітетом Миколаївської міської ради від 18.01.1995р. за № 3, ідентифікаційний номер 20900585, Миколаївський район, с.Кірове.

          В день набрання постановою законної сили її копію направити державному реєстратору Миколаївського міськвиконкому.

Постанова набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня її проголошення, якщо не подано заяву про апеляційне оскарження.

Дану постанову може бути оскаржено до Одеського апеляційного господарського суду шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження до господарського суду Миколаївської області протягом десяти днів з дня складання постанови у повному обсязі і подачі в тому ж порядку апеляційної скарги протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційну скаргу може бути подано без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не

була подана протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду скарги.

Суддя Ю.М. Коваль

 

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення27.02.2007
Оприлюднено27.08.2007
Номер документу474434
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/15/07

Постанова від 27.02.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль Ю.М.

Ухвала від 01.02.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль Ю.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні