Постанова
від 18.04.2011 по справі 2-а/1970/725/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а/1970/725/11

"18" квітня 2011 р. м. Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі:

головуючого судді Жука А.В.

при секретарі судового засідання Порплиці Т.В.

за участю:

прокурора: Олійника А.Д.

представника позивача : ОСОБА_1

представника відповідача : не з'явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі адміністративну справу за

адміністративним позовом прокурора Кременецького району

в інтересах держави в особі Управління пенсійного фонду України в Кременецькому районі

до приватного малого підприємства «Сапфір»

про стягнення заборгованості ,

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Кременецького району звернувся до суду в інтересах держави в особі Управління пенсійного фонду України в Кременецькому районі Тернопільської області з адміністративним позовом до приватного малого підприємства «Сапфір»про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в розмірі 7426,18 гривень.

Прокурор та представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримали в повному обсязі з мотивів викладених в позовній заяві, просили позов задовольнити.

Представник відповідача заперечень на адміністративний позов не подав та повторно не забезпечив явку повноважного представника в судове засідання, хоча про день, час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином, відповідно до вимог ст. ст. 33, 35 КАС України.

Отже, суд вважає що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином про час і місце розгляду судової справи з його участю та реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів, тому можливо розглянути справу без участі представника позивача та представника відповідача, відповідно до положень ст. 128 КАС України.

Оцінивши подані позивачем докази повно і всебічно з'ясувавши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинного законодавства, перевіривши їх дослідженими у судовому засіданні доказами, суд вважає, що позов підлягає до задоволення з наступних підстав.

Приватне мале підприємство «Сапфір» (далі відповідач) зареєстроване як юридична особа Кременецькою районною державною адміністрацією Тернопільської області 24.03.1995 з присвоєнням ідентифікаційного коду 21149172, про що видано свідоцтво про державну реєстрацію серії А00 №662886, з того ж часу відповідач є платником страхових внесків на загальнообовязкове державне пенсійне страхування.

Згідно із ст. 58 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", «Положення про Пенсійний фонд України», затвердженого Указом Президента України від 01.03.2001 Пенсійний фонд України є центральним органом державної виконавчої влади, який здійснює керівництво та управління солідарною системою загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, проводить збір, акумуляцію та облік страхових внесків, призначає пенсії та готує документи для її виплати, забезпечує своєчасне і в повному обсязі фінансування та виплату пенсій, допомоги на поховання, які згідно із законодавством здійснюються за рахунок коштів Пенсійного фонду України, здійснює контроль за цільовим використанням коштів Пенсійного фонду України, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України. Головним завданням Пенсійного Фонду України є забезпечення фінансування витрат на виплату пенсій. Збір на обов'язкове пенсійне страхування платники збору сплачують до Пенсійного Фонду України.

Згідно п. 1 ч. 1 ст.14, ч. 6 ст.20 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", ст. 3 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" страхувальниками є підприємства, установи та організації, створені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, об'єднання громадян, профспілки, політичні партії, в тому числі філії, представництва , відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ, організацій, об'єднань громадян, профспілок, політичних партій, які мають окремий баланс, самостійно ведуть розрахунки із застрахованим особами, фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності та інші особи/ включаючи юридичних та фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування - фіксований податок, єдиний податок, придбали спеціальний торговий патент/, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору/контракту/ або на інших умовах, передбачених законодавством, або за договорами цивільно-правового характеру.

Страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Перерахування страхових внесків здійснюється страхувальниками одночасно з одержанням /перерахуванням/ коштів на оплату праці /виплати доходу/, у тому числі в безготівковій чи натуральній формі або з виручки від реалізації товарів /послуг/. При цьому, фактичним одержанням /перерахуванням / коштів на оплату праці /виплати доходу/ вважається одержання відповідних сум готівкою, зарахування на банківський рахунок одержувача, перерахування за дорученням одержувача на будь-які цілі, одержання товарів/послуг/ або будь-яких інших матеріальних цінностей в рахунок зазначених виплат//доходу/ фактичне здійснення із цих виплат/доходу/ відрахувань, передбачених законодавством, або за виконавчими документами чи будь-яких інших відрахувань.

У відповідності з вимогами ст. 106 Закону України В«Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуванняВ» , суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (далі - недоїмка) і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій. Цією ж статтею встановлено право органів Пенсійного фонду звертатись до суду з позовом про стягнення недоїмки.

Як вбачається з картки особового рахунка страхувальника (а.с. 14-20) та розрахунку сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за листопад - грудень 2010 року, поданих до Управління Пенсійного фонду України в Кременецькому районі відповідачем, заборгованість останнього перед Пенсійним фондом по сплаті страхових внесків за період листопад -грудень 2010 року становить 7426,18 гривень.

За наведених обставин, заборгованість відповідача перед УПФУ в Кременецькому районі зі сплати страхових внесків в сумі 7426,18 гривень підтверджена належними та допустимими доказами, в звязку з чим позовні вимоги підлягають до задоволення в повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 35,51,70,71,79,86,128,153,158-163,167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з приватного малого підприємства «Сапфір»(ідентифікаційний код 21149172, с. Іква, Кременецького району Тернопільської області) заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в сумі 7426,18 гривень (сім тисяч чотириста двадцять шість гривень 18 копійок) на користь управління Пенсійного фонду України в Кременецькому районі (р/р 2560335103234 в Кременецькому відділенні «Ощадбанк», код 21156309, МФО 398262).

Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10 денний строк з дня проголошення постанови апеляційної скарги у порядку і строки, передбачені статтями 185 - 187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

(постанова виготовлена в повному обсязі 22.04.2011)

Головуючий суддя Жук А.В.

копія вірна

Суддя Жук А.В.

Дата ухвалення рішення18.04.2011
Оприлюднено30.07.2015
Номер документу47445748
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а/1970/725/11

Постанова від 18.04.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Жук А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні