Постанова
від 29.12.2011 по справі 2-а/1970/4056/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а/1970/4056/11

"29" грудня 2011 р. м. Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі

головуючого судді Жука А.В.,

при секретарі судового засідання Порплиці Т.В.

за участю сторін:

представника позивача - ОСОБА_1;

представника відповідача - не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі адміністративну справу

за адміністративним позовом Державної податкової інспекції в Гусятинському районі

до Гусятинського обласного комунального санаторія «Медобори»

про стягнення штрафних санкцій

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція в Гусятинському районі (далі по тексту -ДПІ в Гусятинському районі або позивач) звернулася до суду з адміністративним позовом до Гусятинського обласного комунального санаторія «Медобори»(далі по тексту -відповідач) про стягнення штрафних санкцій в розмірі 680,00 гривень.

В судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримав повністю, з мотивів викладених у позовній заяві та просить задовольнити.

Відповідач заперечень на адміністративний позов не подав та повторно не забезпечив явку повноважного представника по справі, про причини неявки суд не повідомив, хоча про день, час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином - у відповідності до вимог ст. ст. 33, 35 КАС України.

Отже, суд вважає що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином про час і місце розгляду судової справи з його участю та реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів, тому можливо розглянути справу без участі представника відповідача, відповідно до положень ст. 128 КАС України.

Заслухавши пояснення представника позивача, повно і всебічно з'ясувавши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинного законодавства, перевіривши їх дослідженими у судовому засіданні доказами, суд вважає, що позов підлягає до задоволення з наступних підстав.

Гусятинський обласний комунальний санаторій «Медобори»зареєстрований, як юридична особа 15.08.2005 Гусятинською РДА з присвоєнням ідентифікаційного коду 21157651 та перебуває на обліку в ДПІ в Гусятинському районі як платник податків з 26.03.1993 року і відповідно до ст. 67 Конституції України та ст. 36 Податкового кодексу України на нього покладений обов'язок сплачувати податки і збори в порядку і розмірах у встановлені законами терміни.

Відповідно до п. 54.1 ст. 54 Податкового кодексу України, крім випадків, передбачених податковим законодавством, платник податків самостійно обчислює суму податкового та/або грошового зобов'язання та/або пені, яку зазначає у податковій (митній) декларації або уточнюючому розрахунку, що подається контролюючому органу у строки, встановлені цим Кодексом.

14 червня 2011 року посадовими особами ДПА в Тернопільській області було проведено документальної позапланової невиїзної перевірку своєчасності подання податкової звітності, за наслідками якої складено акт №320/15-21157651 (а.с. 17). Даний акт керівником Гусятинського обласного комунального санаторія «Медобори»підписано не було, що підтверджується актом №32 від 14.06.2011року про відмову від підпису матеріалів документальної позапланової невиїзної перевірки.

На підставі вказаного акту 14.06.2011 було винесено податкове повідомлення -рішення №0000851500, яким до відповідача застосовано штрафну санкцію в розмірі 680,00 гривень за платежем податок на прибуток підприємств і організацій, що входять до складу комунальної власності.

Дане податкове повідомлення -рішення отримане відповідачем 16.06.2011, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення (а.с. 15), в адміністративному або судовому порядку не оскаржено.

Таким чином, заборгованості відповідача за платежем податок на прибуток підприємств і організацій, що входять до складу комунальної власності становить 680,00 гривень, в добровільному порядку не сплачена та підтверджується дослідженими в судовому засіданні доказами.

Відповідно до п.п. 14.1.175 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України податковим боргом платника податків визнається сума узгодженого грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), але не сплаченого платником податків у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

Отже, несплачена у встановленому законодавством строки сума грошових зобов'язань в розмірі 680,00 гривеніь є податковим боргом Гусятинського обласного комунального санаторія «Медобори», який в добровільному порядку не погашено.

Відповідно до п.п. 6, 11 ст. 10 Закону України «Про державну податкову службу в Україні»до функцій державних податкових інспекцій в районах, містах без районного поділу, районах у містах, міжрайонних та об'єднаних державних податкових інспекцій віднесено, зокрема: забезпечення застосування та своєчасного стягнення сум фінансових санкцій, передбачених цим Законом та іншими законодавчими актами України за порушення податкового законодавства, а також стягнення адміністративних штрафів за порушення податкового законодавства, допущені посадовими особами підприємств, установ, організацій та громадянами; подання до судів позовів до підприємств, установ, організацій та громадян про визнання угод недійсними і стягнення в доход держави коштів, одержаних ними за такими угодами, а в інших випадках - коштів, одержаних без установлених законом підстав, а також про стягнення заборгованості перед бюджетом і державними цільовими фондами за рахунок їх майна.

Відповідно до п.п. 20.1.18 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, обслуговуючих такого платника, на суму податкового боргу або його частини.

Згідно п.п. 95.2, 95.3 ст. 95 Податкового кодексу України стягнення коштів та продаж майна платника податків провадяться не раніше ніж через 60 календарних днів з дня надіслання такому платнику податкової вимоги. Стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання органам державної податкової служби, у розмірі суми податкового боргу або його частини.

Згідно п. 95.4. ст. 95 Податкового кодексу України, орган державної податкової служби на підставі рішення суду здійснює стягнення коштів у рахунок погашення податкового боргу за рахунок готівки, що належить такому платнику податків.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши належність, допустимість, достовірність доказів, повно, всебічно і об'єктивно з'ясувавши обставини справи, дослідивши докази в судовому засіданні, а також враховуючи несплату відповідачем грошового зобов'язання суд дійшов висновку, що позов підлягає до задоволення.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст. 35,70,71,79,86,128,153,158-163,167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов задовольнити.

2. Стягнути з Гусятинського обласного комунального санаторія «Медобори»(ідентифікаційний код 21157651, вул.Санаторна,10, смт. Гусятин, Гусятинський район, Тернопільської області) податковий борг за платежем податок на прибуток підприємств і організацій, що входять до складу комунальної власності в розмірі 680,00 гривень (шістсот вісімдесят гривень 00 копійок) шляхом стягнення з рахунків у банках, обслуговуючих Гусятинський обласний комунальний санаторій «Медобори».

Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10 денний строк з дня проголошення постанови апеляційної скарги у порядку і строки, передбачені статтями 185 - 187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

(постанова виготовлена в повному обсязі 03.01.2012)

Головуючий суддя Жук А.В.

копія вірна

Суддя Жук А.В.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.12.2011
Оприлюднено30.07.2015
Номер документу47445783
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а/1970/4056/11

Постанова від 29.12.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Жук А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні