Постанова
від 03.03.2011 по справі 2-а/1970/477/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а/1970/477/11

"03" березня 2011 р. м. Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі:

головуючого судді Жука А.В.

при секретарі судового засідання Порплиці Т.В.

за участю:

прокурора: Олійника А.Д.;

представника позивача : ОСОБА_1;

відповідач - не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі адміністративну справу

за позовом Прокурора Бережанського району в інтересах держави в особі Бережанського районного центру зайнятості - робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття

до Приватно-орендного підприємства «Урманське»

про стягнення заборгованості

ВСТАНОВИВ:

До Тернопільського окружного адміністративного суду звернувся Прокурор Бережанського району в інтересах держави в особі Бережанського районного центру зайнятості -робочого органу виконавчої дирекції фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття з адміністративним позовом до Приватно-орендного підприємства «Урманське»про стягнення заборгованості по внесках до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в сумі 8913,44 гривень.

В судовому засіданні прокурор та представник позивача позовні вимоги підтримали в повному обсязі з мотивів викладених в позовній заяві та просять позов задовольнити.

Відповідач в судове засідання не з'явився, хоча про день, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином. На адресу суду від відповідача надійшла заява про визнання позову та розгляд справи за його відсутності.

Таким чином, підстави для відкладення розгляду справи, передбачені ч. 1 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства в суду відсутні і суд вважає що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином про час і місце розгляду справи з його участю та реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів, за можливе розглянути справу без участі представника відповідача, відповідно до положень ст. 128 КАС України.

Заслухавши пояснення прокурора та представника позивача, дослідивши подані суду письмові докази, оцінивши їх за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді у судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності,, суд вважає, що позов підлягає до задоволення з наступних підстав.

Приватно -орендне підприємство «Урманське»зареєстровано як юридична особа 01.03.2000 Бережанською РДА з присвоєнням ідентифікаційного коду 30787240.

Страхування громадян на випадок безробіття є окремим видом загальнообов'язкового державного соціального страхування і здійснюється на підставі Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття»(далі по тексту -Закон) Фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування України в особі виконавчих дирекцій Фонду, функції яких згідно з ст. 12 Закону виконують органи державної служби зайнятості.

У відповідності до п. 2 ст. 4 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття"(далі Закон) роботодавці набувають статусу платника страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття: юридичні особи - з дня взяття їх на облік. Відповідно до п.п. 2 п. 2 ст. 35 цього Закону роботодавець зобов'язаний своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески.

Бережанським районним центром зайнятості проведено перевірку ПОП «Урманське»з питань дотримання вимог законодавства щодо правильності нарахування та своєчасності сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за період з 01.07.2009 до 30.09.2010», про що складено акт №157_2010 від 02.12.2010.

В ході перевірки виявлено, що відповідач в день виплати заробітної плати не проводив перерахування страхових внесків до Фонду, що є порушенням п.п. 2 п. 2 ст. 35 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття». В результаті перевірки платнику за період з 01.07.2009 по 30.09.2010 нараховано недоїмку зі сплати страхових внесків в сумі - 8100,00 гривень, та пеню в сумі 813,44 гривень та запропоновано добровільно перерахувати вказані кошти до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в 30 - ти денний термін.

З актом відповідача було ознайомлено 02.12.2010, заперечень до акта відповідач не подав.

Станом на день звернення з позовом до суду заборгованість відповідачем в добровільному порядку не сплачена.

Згідно з приписами ч. 2 ст. 38 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» не сплачені в строк страхові внески, пеня стягуються в дохід Фонду із страхувальника у безспірному порядку.

Виходячи з вищенаведеного, суд приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими, відповідають дійсним обставинам та матеріалам справи, ґрунтуються на вимогах чинного законодавства, визнані відповідачем, а отже підлягають до задоволення в повному обсязі.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 35,51,70,71,79,86,128,153,158-163,167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Приватно-орендного підприємства «Урманське»(ідентифікаційний код 30787240, с. Урмань, Бережанський район, Тернопільської області) на користь Бережанського районного центру зайнятості заборгованість в сумі 8913,44 гривень (вісім тисяч дев'ятсот тринадцять гривень 44 копійки), в тому числі:

- 8100,00 гривень (вісім тисяч сто гривень 00 копійок) недоїмка зі сплати страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття;

- 813,44 гривні (вісімсот тринадцять гривень 44 копійки) пені.

Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10 денний строк з дня проголошення постанови апеляційної скарги у порядку і строки, передбачені статтями 185 - 187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Головуючий суддя Жук А.В.

копія вірна

Суддя Жук А.В.

Дата ухвалення рішення03.03.2011
Оприлюднено30.07.2015
Номер документу47445857
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а/1970/477/11

Ухвала від 18.02.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Жук А.В.

Постанова від 03.03.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Жук А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні