Постанова
від 17.02.2010 по справі 9/16/б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"17" лютого 2010 р. Справа № 9/16/б

За заявою сільськогосподарського виробничого кооперативу «Маяк»с. Юрківці Заставнівського району Чернівецької області

про порушення справи про власне банкрутство

Суддя М.І. Ніколаєв

Представники:

Від боржника -ОСОБА_1, представник, ОСОБА_2, голова лік від. комісії

Від ДПІ у Заставнівському районі -ОСОБА_3 довіреність від 30.11.2009 року

СУТЬ СПОРУ: Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 03.02.2010 року порушено провадження у справі про банкрутство за заявою сільськогосподарського виробничого кооперативу «Маяк»с. Юрківці Заставнівського району Чернівецької області як боржника, що ліквідується у порядку ст. 51 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, справу до розгляду в підготовчому судовому засіданні призначено на 17.02.2010 року.

Заява боржника обґрунтована тим, що його засновниками прийнято рішення про ліквідацію товариства, у ході ліквідаційної процедури виявилося, що майна товариства не вистачає для погашення боргів перед кредиторами на загальну суму 19279,81 грн., у зв'язку з чим голова ліквідаційної комісії звернувся з відповідною заявою до господарського суду.

У судовому засіданні 17.02.2010 року представник боржника заяву підтримав, просив визнати товариство банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором голову ліквідаційної комісії ОСОБА_2

Заслухавши пояснення представника боржника, розглянувши матеріали справи, суд дійшов висновку про наявність підстав для визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури за правилами ст. 51 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Так, протоколом №2 загальних зборів засновників 06.03.2004 року прийнято рішення про ліквідацію сільськогосподарського виробничого кооперативу «Маяк»с. Юрківці Заставнівського району Чернівецької області, утворено ліквідаційну комісії, головою якої призначено ОСОБА_2

Повідомлення про припинення юридичної особи сільськогосподарського виробничого кооперативу «Маяк»с. Юрківці Заставнівського району Чернівецької області надруковано в Бюлетні державної реєстрації № 23 за 2005 рік та газеті «Голос краю»№43 (986) від 23.10.2009 року.

Проте, в ході проведення ліквідації товариства встановлено, що вартість його майна є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, а відтак ліквідаційною комісією прийнято рішення про звернення до суду із заявою про порушення справи про банкрутство сільськогосподарського виробничого кооперативу «Маяк»(протокол від 15.10.2009 року.)

З балансу боржника станом на 01.01.2010 року та доданих до заяви документів видно, що поточні зобов'язання за розрахунками з бюджетом кооперативу складають 9,1 тис. грн., поточні зобов'язання за розрахунками зі страхування складають 10,2 тис. грн. у той час як активи у боржника відсутні, що підтверджується відповідними довідками Заставнівського бюро технічної інвентаризації, Юрківської сільської ради та Кіцманського ВРЕВ УДАІ УМВС.

Кредиторська заборгованість боржника (що підтверджується відповідними претензіями та заявами з грошовими вимогами) перед Заставнівським районним центром зайнятості становить 10150,03 грн., перед Відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Заставнівському районі становить - 9129,78 грн. Заборгованість по заробітній платі працівникам відсутня.

У відповідності до ч. 5 ст. 7, ст. 51 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» боржник зобов'язаний звернутися до господарського суду з заявою про порушення справи про банкрутство у разі, якщо вартості майна боржника -юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів.

За наслідками розгляду в судовому засіданні судом встановлено недостатність майна сільськогосподарського виробничого кооперативу «Маяк»с. Юрківці Заставнівського району Чернівецької області, щодо якого засновниками прийнято рішення про ліквідацію, для задоволення вимог кредиторів, що є підставою для визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в порядку ст. 51 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Ліквідатором банкрута за клопотанням боржника суд вважає за можливе призначити голову ліквідаційної комісії ОСОБА_2

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 22, 23, 51 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , суд -

П О С Т А НО В И В:

1. Визнати банкрутом сільськогосподарський виробничий кооператив «Маяк»с. Юрківці Заставнівського району Чернівецької області, код 03801427, і відкрити ліквідаційну процедуру, строк якої встановити протягом трьох місяців -до 17 травня 2010 року .

2. Ліквідатором сільськогосподарського виробничого кооперативу «Маяк»с. Юрківці Заставнівського району Чернівецької області призначити голову ліквідаційної комісії ОСОБА_4 (вулиця Колгоспна, 46, с. Юрківці Заставнівського району Чернівецької області).

3. З дня прийняття цієї постанови для боржника наступають наслідки, передбачені статтею 23 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

4. Зобов'язати ліквідатора у п'ятиденний строк з дня прийняття цієї постанови опублікувати відомості про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друкованих органах. Оголошення повинно містити найменування та інші реквізити боржника, найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство, дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, відомості про ліквідатора, строк звернення кредиторів з вимогами до боржника, який становить один місяць, і посилання на спрощену процедуру банкрутства в порядку ст. 51 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

5. Після завершення ліквідаційної процедури ліквідатору подати господарському суду на затвердження звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс з підтверджуючими документами.

6. Постанову надіслати банкруту, ВДВС Заставнівського РУЮ, ДПІ у Заставнівському районі, Державному органу з питань банкрутства, органу державної реєстрації за місцезнаходженням боржника.

Суддя ОСОБА_5

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення17.02.2010
Оприлюднено30.07.2015
Номер документу47451414
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/16/б

Ухвала від 11.05.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Постанова від 17.02.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 03.02.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні