Постанова
від 11.03.2010 по справі 9/21/б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"11" березня 2010 р. Справа № 9/21/б

За заявою прокурора м. Чернівці в інтересах держави в особі Державної податкової інспекції у м. Чернівці

до колективного підприємства В«РеманентВ» м. Чернівці

про визнання банкрутом відсутнього боржника

Суддя М.І. Ніколаєв

Представники:

Від ініціюючого кредитора -ОСОБА_1 дов. від 07.12.2009 року.

Від боржника -не з'явився

Від прокурора -Пацарен В.Я.

СУТЬ СПОРУ : Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 26.02.2010 року за заявою прокурора м. Чернівці в інтересах держави в особі Державної податкової інспекції у м. Чернівці порушено справу про визнання банкрутом колективного підприємства В«РеманентВ» м. Чернівці як відсутнього боржника в порядку ст. 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» справу до розгляду в судовому засіданні призначено на 11.03.2010 року за участю представників сторін, від ініціюючого кредитора витребувано додаткові документи, від боржника -відзив на заяву та документи про фінансово-майновий стан.

Заява прокурора обґрунтована тим, що станом на 26.02.2010 року боржник має податкову заборгованість в сумі 639,35 грн., яку тривалий часу не погашає перед бюджетом, а також протягом останніх п'яти років не подає податкову звітність, що підтверджується довідкою Державної податкової інспекції у м. Чернівці від 09.02.2010 року.

Надіслана відповідачеві ухвала про призначення справи до розгляду повернулася без вручення у зв'язку з відсутністю адресата за місцезнаходженням.

У судовому засіданні 11.03.2010 року прокурор та представник ініціюючого кредитора заяву підтримали, просили визнати відсутнього боржника банкрутом, ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого ОСОБА_2

Заслухавши представника ініціюючого кредитора та прокурора, розглянувши матеріали справи, суд встановив наступне.

Боржник як юридична особа -суб'єкт підприємницької діяльності, зареєстрований 09.11.1993 року за юридичною адресою: вул. Гагаріна, 16 м. Чернівці, код 22837804.

Судовим розглядом справи встановлено, що заявлені суми податкового боргу підтверджуються документально та є узгодженими, оскільки виникли внаслідок застосування штрафних санкцій згідно з податковим повідомленням-рішенням №000342152/0 від 23.02.2007 року, встановленому Законом України В«Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондамиВ» . Крім того, податковим органом було винесено рішення від 26.02.2002 року про стягнення коштів та продаж інших активів платника податків в рахунок погашення його податкового боргу.

Отже, вищезазначена сума є такою, що визнається судом як безспірна вимога кредитора до боржника, яка не погашена вжитими податковою інспекцією заходами зі стягнення податкового боргу.

У відповідності до ст. 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» у разі, якщо громадянин-підприємець -боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язання, а господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом та відкриває ліквідаційну процедуру.

Таким чином, за правилами цієї статті справа про банкрутство може бути порушена у разі наявності хоча б однієї з перелічених умов, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника..

Як вбачається з матеріалів справи, колективне підприємство В«РеманентВ» протягом останніх п'яти років не подає до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкову звітність, що є підставами для визнання його банкрутом як відсутнього боржника та відкриття ліквідаційної процедури.

Підлягає також задоволенню клопотання ініціюючого кредитора про призначення арбітражного керуючого ОСОБА_2 ліквідатором банкрута.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 3-1, 11, 22, 23, 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати вимоги Державної податкової інспекції у м. Чернівці до колективного підприємства В«РеманентВ» м. Чернівці на суму 78,43 грн.

2. Визнати банкрутом колективне підприємство В«РеманентВ» (вул. Гагаріна, 16 м. Чернівці, код 22837804) та відкрити ліквідаційну процедуру. Строк ліквідаційної процедури встановити протягом 6 місяців -до 13.09.2010 року .

З дня винесення цієї постанови для боржника наступають наслідки, передбачені статтею 23 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

3. Ліквідатором колективного підприємства В«РеманентВ» м. Чернівці призначити арбітражного керуючого ОСОБА_2 , м. Чернівці вул. Головна, 204Д/5 ліцензія серії АВ № 158441 від 29.11.2006 р.

4. Ліквідатору письмово повідомити про визнання банкрутом відсутнього боржника - колективного підприємства В«РеманентВ» м. Чернівці відомих йому кредиторів, зокрема управління Пенсійного фонду України, відділення Фондів соціального страхування України та Фонду України соціального захисту інвалідів, здійснити ліквідаційну процедуру в установлений судом строк у порядку, визначеному Законом України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» та після закінчення ліквідаційної процедури надати суду ліквідаційний баланс банкрута разом зі звітом про свою діяльність.

5. Постанову надіслати сторонам, ліквідатору ОСОБА_2, ВДВС Шевченківського РУЮ м. Чернівці, державному органу з питань банкрутства. Суддя ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення11.03.2010
Оприлюднено30.07.2015
Номер документу47451448
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/21/б

Постанова від 11.03.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні