Постанова
від 27.09.2010 по справі 2-а-5871/10/2270
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-5871/10/2270

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 вересня 2010 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі судді Святецького В.В. розглянувши у скороченому провадженні адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у м. Хмельницькому до Приватного підприємства "Інтека" про припинення підприємницької діяльності юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся в суд з позовом, в якому просить припинити юридичну особу Приватного підприємства «Інтека», оскільки відповідач не подає передбачену податковим законодавством фінансову звітність та податкові декларації більше одного року.

31 серпня 2010 року на адресу відповідача, яка зазначена в державному реєстрі, направлялась копія ухвали про відкриття скороченого провадження разом з копією позовної заяви та доданих до неї документів. Однак, вказані документи повернулись, оскільки відповідач за вказаною адресою не значиться.

В силу ч. 11 ст. 35 КАС України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши докази в їх сукупності, суд приходить до висновку, що позовна заява підлягає задоволенню з таких підстав.

Згідно наданих позивачем документів відповідач зареєстрований Хмельницьким міськвиконкомом 17.07.2007 року.

Статтею 16 Закону визначено, що Єдиний державний реєстр створюється з метою забезпечення органів державної влади, а також учасників цивільного обороту достовірною інформацією про юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців з Єдиного державного реєстру.

Згідно з ст. 18 Закону відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними і можуть бути використані в спорі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних змін.

26.03.2009 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено інформацію щодо відсутності юридичної особи відповідача за юридичною адресою: м. Хмельницький, вул. Проскурівська, 56, що підтверджується довідкою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців додається.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи є, зокрема, наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Таким чином, позовні вимоги підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 70, 71, 86, 158-163, 183-2, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Приватного підприємства «Інтека» (м. Хмельницький, код ЄДРПОУ 35260989).

Копію постанови після набрання нею законної сили направити Державному реєстратору виконавчого комітету Хмельницької міської ради Хмельницької області для виконання вимог ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.09.2010
Оприлюднено03.08.2015
Номер документу47537356
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-5871/10/2270

Постанова від 27.09.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Святецький В.В.

Ухвала від 30.08.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Святецький В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні