Постанова
від 05.07.2010 по справі 2-а-4592/10/2270
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-4592/10/2270

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 липня 2010 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд

в складі:головуючого-суддіОСОБА_1 при секретаріОСОБА_2 за участі: прокурора Павлишена В.І. представника позивача ОСОБА_3,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду адміністративну справу за позовом Прокурор м. Нетішина Управління Пенсійного фонду України в м. Нетішині до Товариство з обмеженою відповідальністю "Ельбріз" про стягнення заборгованості по фінансових санкціях, -

В С Т А Н О В И В:

В обґрунтування позовних вимог прокурор посилається на те, що станом на 13.04.2010 року за Товариством з обмеженою відповідальністю (ТОВ) „Ельбріз" рахується заборгованість по сплаті фінансових санкцій до управління Пенсійного фонду України в м. Нетішині Хмельницької області в сумі 876,54 грн.

Тому прокурор просить суд стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю „Ельбріз" на користь управління Пенсійного фонду України в місті Нетішині Хмельницької області 876,54 грн. заборгованості по фінансових санкціях.

Прокурор та представник позивача в судовому засіданні підтримали позовні вимоги в повному обсязі, та просять їх задовольнити.

Представник відповідача в судове засідання не з’явився, хоча належним чином був повідомлений про дату та час розгляду справи, а тому суд на підставі вимог ст. 128 КАС України визнає правильним справу розглянути у відсутності представника відповідача, на підставі наявних доказів.

Суд, заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи, оцінивши докази у їх сукупності, вважає позов таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.2 ст.19 Конституції України, ч.1 ст.9 КАС України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язанні діяти лише на підставі , в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією України та законами України.

В силу ст. 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких грунтуються її вимоги та заперечення. В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб’єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Судом встановлено, що станом на 13.04.2010 року за Товариством з обмеженою відповідальністю „Ельбріз" рахується заборгованість по сплаті фінансових санкцій до управління Пенсійного фонду України в м. Нетішині Хмельницької області в сумі 876,54 грн. , що підтверджується Рішеннями УПФ у м. Нетішині №№ 54, 55, 56 від 22.03.2010 року.

Дана заборгованість не стягнена в установленому порядку та не сплачена боржником, що підтверджується карткою особового рахунку.

Відповідно до абз. 2 ч. 9 ст. 106 України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" № 1058 від 09 липня 2003 року (далі - Закону) (із змінами та доповненнями): за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) страхувальниками страхових внесків, у тому числі донарахованих страхувальниками або територіальними органами Пенсійного фонду, накладається штраф в розмірі - 10 відсотків своєчасно не сплачених сум.

Одночасно на суми своєчасно не сплачених (не перерахованих) страхових внесків і фінансових санкцій нараховується пеня в розмірі 0,1 відсотка зазначених сум коштів, розрахована за кожний день прострочення платежу;

Згідно з пунктом 13 статті 106 Закону про нарахування пені та накладення штрафів, передбачених частинами дев'ятою і десятою цієї статті, посадові особи виконавчих органів Пенсійного фонду в порядку, встановленому правлінням Пенсійного фонду, виносять рішення, які протягом трьох робочих днів із дня їх винесення надсилаються страхувальнику, банку чи організації, яка здійснює виплату і доставку пенсій.

У відповідності до п. 2 ч. 14 ст. 106 Закону суми пені та фінансових санкцій, застосованих за порушення порядку та строків обчислення, нарахування та сплати страхових внесків стягуються в тому ж порядку, що й недоїмка із сплати страхових внесків.

Згідно з п. 3 ч. 14 ст. 106 Закону: суми пені та штрафів, передбачених частинами дев'ятою і десятою цієї статті, підлягають сплаті страхувальником, банком чи організацією, яка здійснює виплату і доставку пенсій, протягом десяти робочих днів з дня одержання відповідного рішення.

На підставі викладеного суд приходить до висновку, що позовні вимоги ґрунтуються на вимогах закону та підлягають задоволенню.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

Керуючись ст.ст. . 7, 9, 71, 86, 158- 163, 167, 254 КАС України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю „Ельбріз" м. Нетішин (код 34256704) на користь управління Пенсійного фонду України в місті Нетішині Хмельницької області (14150571 р/р №25606313123 в ВАТ „Державний ощадний банк" м.Славута МФО 375155) заборгованість по фінансових санкціях та пені в розмірі 876 (вісімсот сімдесят шість) гривень 54 коп.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду шляхом подання заяви про апеляційне оскарження постанови суду та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня складення постанови в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Повний текст постанови виготовлено 09 липня 2010 року

Суддя ОСОБА_1

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.07.2010
Оприлюднено03.08.2015
Номер документу47538085
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-4592/10/2270

Постанова від 05.07.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Святецький В.В.

Ухвала від 21.06.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Святецький В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні