Ухвала
від 27.07.2015 по справі 916/3137/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"27" липня 2015 р. Справа № 916/3137/14

За позовом: першого заступника військового прокурора Південного регіону України в інтересах держави в особі:

Міністерства оборони України

до відповідача: приватного підприємства „Лідер-Т"

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Військової академії (м. Одеса);

Кабінету Міністрів України

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: приватного підприємства НВКТФ „Лідер-Люкс"

Одеської міської ради

Корженка Юрія Сергійовича

Департаменту комунальної власності Одеської міської ради

про визнання права власності та витребування майна.

В провадженні господарського суду Одеської області знаходиться справа № 916/3137/14 за позовом першого заступника військового прокурора Південного регіону України в інтересах держави в особі Міністерства оборони України до приватного підприємства „Лідер-Т", за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Військової академії (м. Одеса), Кабінету Міністрів України, за участю третіх осіб, які не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: приватного підприємства НВКТФ „Лідер-Люкс", Одеської міської ради, Корженка Юрія Сергійовича, Департаменту комунальної власності Одеської міської ради, про визнання за державою в особі Міністерства оборони України права власності на нерухоме майно - нежитлову будівлю № 105 військового містечка № 17, зареєстровану за адресою: м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 8/8, а також про витребування вказаного майна.

Як свідчать матеріали справи, а саме інформаційна довідка з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Держаного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо об'єкту нерухомого майна від 13.07.2015р. № 40509811, власником об'єкту нерухомості - нежитлового приміщення загальною площею 56,1 кв.м., що розташований за адресою: м. Одесса, вул. Фонтанська дорога, 8/8, є фізична особа Корженко Юрій Сергійович, місцем проживання якого за інформацією сторін є: Одеська область, Білгород-Дністровський район, с. Випасне, вул. Щорса, 13Б. Підставою для виникнення у Корженко Юрія Сергійовича права власності на вказаний об'єкт нерухомості є договір купівлі-продажу від 19.01.2015р., посвідчений приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Рощіною Г.І., зареєстрований в реєстрі за № 11.

За переконанням суду, з метою встановлення всіх обставин справи в їх сукупності існує необхідність витребування у приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Рощіної Г.І. копії договору купівлі-продажу, який був посвідчений останньою 19.01.2015р. та зареєстрований в реєстрі за № 11, а також всіх документів, що були надані сторонами цього правочину для його нотаріального посвідчення, та які зберігаються у справах приватного нотаріуса.

Відповідно до вимог ст. 32 ГПК України доказами у справі є будь-які фактичні дані, на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору. При цьому, за змістом статті 65 ГПК України з метою забезпечення правильного і своєчасного вирішення господарського спору суддя в необхідних випадках при підготовці справи до розгляду зобов'язує сторони, інші підприємства, установи, організації, державні та інші органи, їх посадових осіб виконати певні дії (звірити розрахунки, провести огляд доказів у місці їх знаходження тощо); витребує від них документи, відомості, висновки, необхідні для вирішення спору, чи знайомиться з такими матеріалами безпосередньо в місці їх знаходження.

Підсумовуючи вищевикладене, з метою встановлення всіх обставин справи, суд вважає за необхідне витребувати від приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Рощіної Г.І. копії договору купівлі-продажу, який був посвідчений останньою 19.01.2015р. та зареєстрований в реєстрі за № 11, а також всіх документів, що були надані сторонами цього правочину для його нотаріального посвідчення, та які зберігаються у справах приватного нотаріуса.

Крім того, в порядку ст. 38 ГПК України суд вважає за необхідне уповноважити на пред'явлення даної ухвали до виконання та на отримання витребуваних судом документів представника військової прокуратури Південного регіону України.

Керуючись ст. ст. 32, 38, 65, 86 ГПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

1. Витребувати від приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Рощіної Г.І. копії договору купівлі-продажу, який був посвідчений останньою 19.01.2015р. та зареєстрований в реєстрі за № 11, а також всіх документів, що були надані сторонами цього правочину для його нотаріального посвідчення, та які зберігаються у справах приватного нотаріуса.

2. Витребувану даною ухвалою інформацію слід надати до господарського суду Одеської області у строк до 30.07.2015 року.

3. Направити ухвалу для виконання приватному нотаріусу Одеського міського нотаріального округу Рощіній Г.І. /м. Одеса, вул. Мельницька, 26/2, 1 поверх/.

4. Уповноважити представника військової прокуратури Південного регіону України на пред'явлення даної ухвали до виконання та на отримання витребуваних судом доказів.

Суддя С.П. Желєзна

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення27.07.2015
Оприлюднено31.07.2015
Номер документу47541329
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/3137/14

Ухвала від 18.02.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Сидоренко М.В.

Ухвала від 07.08.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 27.07.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 27.07.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 27.07.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 27.07.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 13.07.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 13.07.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 17.06.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 25.05.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні