Ухвала
від 13.11.2014 по справі 200/19497/14-к
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 200/19497/14-к

Провадження № 1-кс/200/6959/14

У Х В А Л А

11 листопада 2014 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши у приміщенні суду в м. Дніпропетровську клопотання слідчого по кримінальному провадженню № 12014040000000467 від 23 липня 2014 року про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И ЛА:

11 листопада 2014 року слідчий СУ ГУМВС України у Дніпропетровській області ОСОБА_2 , за погодженням з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , звернулась до суду із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в нежитловій будівлі розташованій за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві власності ТОВ «кенар», ЄДРПОУ 39221681, з метою відшукання і вилучення документів, чорнових записів та комп`ютерної техніки, в тому числі носіїв інформації (карти-пам`яті, флеш-носії, диски та ін.), в яких відображено фінансово-господарська діяльність підприємств ТОВ «Краусберг Україна», торгівельної мережі «Варус», чи можуть містити відомості про невиплату заробітної плати, неналежного працевлаштування та іншого порушення законодавства про працю, або мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду, а також інших предметів, які можуть мати значення для досудового розслідування та цінностей здобутих злочинним шляхом, а також з метою встановлення осіб, відносно яких продовжується грубо порушуватися законодавство України про працю, в т.ч. шляхом їх неналежного працевлаштування без офіційного оформлення.

Необхідність проведення обшуку обґрунтовує тим, що в провадженні СУ ГУМВС України в Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12014040000000467 від 23.07.2014 року за фактом грубого порушення законодавства про працю посадовими особами юридичної особи приватної форми власності, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.172 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що з квітня 2014 року посадові особи ТОВ «Краусберг Україна» грубо порушують законодавство про працю.

Допитана в якості свідка ОСОБА_4 показала, що вона та ряд інших осіб працювали в ТОВ «Краусберг Україна» та надавали послуги з прибирання для магазину «Варус» за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Панікахи, 15, при цьому посадові особи ТОВ «Краусберг Україна» до сьогодні не здійснили виплату заробітної плати за період з 05.04.2014 року по теперішній час, не оформили трудові відносини з працівниками в передбаченому законодавством України порядку, в порушення Закону України «Про охорону праці» та ст. 153 КЗпП України та не забезпечили безпечних і нешкідливих умов праці. Така ж ситуація склалася і з працівниками, які працювали в інших магазинах торгівельної мережі «Варус» в м. Дніпропетровськ, про що їй відомо від колег. Крім того, ОСОБА_4 надала копії документів графіку роботи працівників та пояснила, що в приміщенні «Варус» знаходяться документи щодо графіку, розкладу змін роботи працівників, звітність щодо прибирань в кожному приміщенні, прийом якості прибирання, документи щодо видачі заробітної плати, та інше.

Під час досудового розслідування встановлено, що торгівельна мережа магазинів « ІНФОРМАЦІЯ_1 » розташована за рядом адрес, в т.ч. один з магазинів знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 . Згідно відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, а саме: нежитлова будівля, за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Трофімових братів, будинок 38, належить на праві власності ТОВ «Кенар», ЄДРПОУ 39221681.

На даний час в органів досудового розслідування достатньо даних вважати, що за вищевказаною фактичною адресою магазину торгівельної мережі « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме: АДРЕСА_1 , можуть знаходитися документи, чорнові записи та комп`ютерна техніка, в тому числі носії інформації, в яких відображено фінансово-господарська діяльність підприємств ТОВ «Краусберг Україна», торгівельної мережі «Варус», та інших відомостей невиплати заробітної плати, неналежного працевлаштування та іншого порушення законодавства про працю, та крім того у вказані торгівельній мережі продовжує працювати невизначене коло осіб, які не працевлаштовані в передбаченому законодавством порядку та права на працю яких грубо порушується.

Слідчий в судове засідання не з`явилась, надала письмову заяву про розгляд клопотання за її відсутності. Відповідно до ч.4 ст. 163 КПК України вважаю можливим розгляд справи за відсутності слідчого.

Розглянувши клопотання, дослідивши надані до нього додатки, приходжу до висновку про те, що воно не підлягає задоволенню, оскільки слідчим не доведено наявність достатніх даних вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, кримінальне провадження порушено за заявою ОСОБА_4 , з протоколу допиту якої встановлено, що порушення трудового законодавства допущено ТОВ «Краусберг Україна», і за її припущенням в мережі магазинів « ІНФОРМАЦІЯ_1 » можуть знаходитись документальні докази вчиненого кримінального правопорушення, проте зв`язок між зазначеними суб`єктами господарювання слідчим не встановлено та не доведено.

Заслуговує на увагу і невизначеність фабули вчиненого кримінального правопорушення, що внесено до ЄРДР під №12014040000000467 від 23.07.2014 року як «грубе порушення законодавства про працю посадовими особами юридичної особи приватної форми власності, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.172 КК України», що не дозволяє встановити, ким саме порушено трудове законодавство, не дивлячись на наявність у слідства таких відомостей.

Разом з цим, слідчий при зазначеній мети обшуку має повноваження на звернення до суду з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, лише по невиконанню ухвали суду з цього приводу надається відповідний дозвіл на обшук приміщень.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 110, 234, 235, 309, 369, 371, 372 КПК України, -

У Х В А Л И Л А:

В клопотанні слідчого СУ ГУМВС України у Дніпропетровській області ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення обшуку в нежитловій будівлі, розташованій за адресою: АДРЕСА_1 - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчій суддя/підпис/ ОСОБА_1

З оригіналом згідно:

Слідчий суддя

Бабушкінського районного

суду м.Дніпропетровська ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.11.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу47561145
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —200/19497/14-к

Ухвала від 13.11.2014

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Шевцова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні