Ухвала
від 17.12.2014 по справі 200/22502/14-к
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 200/22502/14-к

Провадження № 1-кс/200/7886/14

У Х В А Л А

Іменем України

16 грудня 2014 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши у приміщенні суду в м. Дніпропетровську клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу УСБУ у Дніпропетровській області ОСОБА_2 ,по кримінальному провадженню № 22014040000000126 від 01.09.2014 року про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И Л А:

16 грудня 2014 року старший слідчий в ОВС слідчого відділу УСБУ у Дніпропетровській області ОСОБА_2 за погодженням з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку квартири за адресою: АДРЕСА_1 , що зареєстрована на праві власності за ОСОБА_4 , з метою виявлення та вилучення предметів та документів, які містять відомості щодо незаконного втручання та використання Системи дистанційного банківського обслуговування клієнтів iFOBS під час якого в період з 02.06 до 27.12.2014 року незаконного, неправомочною особою, було здійснено перерахування грошових коштів з банківського рахунку ТОВ «ДнПФ» з ІІ» на розрахункові рахунки ТОВ «Компанiя «Apтіма» та ТОВ «Скiфiя Мiськ-Буд», а саме електронні ключі доступу до банківських рахунків ТОВ «ДнПФ» з ІІ», ТОВ «Компанiя «Apтіма» та ТОВ «Скiфiя Мiськ-Буд» та інших підприємств корпорації, документи, що відображають рух грошових коштів по рахунках вказаних підприємств, документи осіб, яким надано право управління вказаними рахунками, меморіальні ордери, касові документи, касові книги, платіжні доручення, квитанції, чеки, інші документи, що свідчать про операції як із безготівковими так і готівковими коштами, чорнові робочі записи та помітки, що свідчать про перерахування грошових коштів, печатки та штампи підприємств договори, що відображають фінансову діяльність вказаних підприємств; а також електронно-обчислювальної техніки (комп`ютерів, ноутбуків, нетбуків, планшетів, тощо), магнітні та лазерні носії інформації, на яких зберігається інформація щодо вказаних вище фінансових операцій, а також інших предметів, на яких зберігається інформація щодо фінансових операцій названих підприємств та інші документи, що можуть мати доказове значення у вказаному кримінальному провадженні

Досудовим слідством встановлено, що ТОВ «Днiпровська паперова фабрика» з іноземними інвестиціями» (далі за текстом «ТОВ «ДнПФ» з ІІ») є клієнтом Дніпропетровського Відділення № 2 ПАТ «ДП Сбербанк Росії» згідно з укладеним між нами договору № ТО14-013026049 від 27.02.2014 року, відкрито мультивалютний рахунок № НОМЕР_1 (гривня, російський рубль, долар США, євро).

В зв`язку зі зміною керівництва 04.06.2014 року ТОВ «ДнПФ» з ІІ» повiдомило ПАТ «ДП Сбербанк Росiї» про змiну керiвництва з наданням вiдповiдних документiв та з метою недопущення розтрати грошових коштiв до переоформлення картки зi зразками пiдписiв та ключiв клієнт-банк на нового керiвника просило заблокувати платежi по рахунку.

ПАТ «ДП Сбербанк Росії» листом за № 260/5/53 вiд 06.06.2014 р. вiдмовив у зупиненні операції по поточних рахунках ТОВ «ДнПФ» з ІІ» в зв`язку з тим, що до подання до банку нової картки iз зразками пiдписiв та документiв, якi будуть iдентифiкувати нового представника товариства та пiдтверджувати його повноваження, не icнyє правових пiдстав для зупинення операцій.

Незважаючи на надання ТОВ «ДнПФ» з ІІ» повного пакету документiв стосовно особи директора та засновникiв підприємства, передбачених законодавством та достатнього для iдентифiкацiї юридичної особи у вiдповiдностi до ст. 64 Закону України «Про банки та банкiвську дiяльнiсть» та закону України «Про запобiгання та протидiю легалiзацiї (вiдмиванню) доходiв, одержаних злочинним шляхом, або фiнансуванню тероризму" банк не зупинив операції по поточним рахункам ТОВ «ДнПФ» з ІІ»

За результатом аналізу отриманих в ході розслідування кримінального провадження документальних матеріалів встановлено, що на підставі додаткової угоди № 2 до договору банківського рахунку № Т014-013026049 від 27.02.2014 року ПАТ «Дочірній банк Сбербанк Росії» 28.02.2014 року передав ТОВ «ДнПФ» з ІІ» програмно-технічний комплекс «Система дистанційного банківського обслуговування клієнтів iFOBS» з ідентифікатором клієнта «DNBF_ ІІ», а також електронні ключі з ідентифікаторами користувачів: ОСОБА_5 - директору ТОВ «ДнПФ» з ІІ» ОСОБА_6 та «DNBF_FTS» - головному бухгалтеру ТОВ «ДнПФ» з ІІ» ОСОБА_7 .

Однак, як встановлено в ході слідства за розпорядженням керівника корпорації ОСОБА_8 , в яку входило ТОВ «ДнПФ» з ІІ» всі електронні ключі доступу до банківських рахунків підприємства отримувались та зберігалися у бухгалтера ТОВ «ДнПФ» з ІІ» ОСОБА_9 , яка за розпорядженням посадових осіб підприємства і лише з відома останніх здійснювала перерахування грошових коштів з банківських рахунків підприємства.

Внаслiдок цього, після реорганізації підприємства, яке відбулося наприкінці травня на початку червня 2014 року рахунок ТОВ «ДнПФ» з ІІ» в перiод червня-липня 2014 р. використовувався не уповноваженими особами ТОВ «ДнПФ2 з ІІ». За цей перiод на рахунок надiйшло 1 535 127,15 грн., а перераховано з рахунку - 1 670 119 грн. Перерахування коштів здійснювалося з використанням електронних ключів доступу до банківських рахунків, які знаходяться у незаконному володінні осіб, які не мають права їх використовувати та здійснювати платежі від імені ТОВ «ДнПФ» з ІІ», оскільки не е співробітниками та жодного відношення до підприємства на той час не мали. підприємства. З аналiзу здiйснених перерахувань вбачається, що рахунок використовувався як транзитний мiж двома фiрмами - Товариством з обмеженою вiдповiдальнiстю «Компанiя «Apтіма» (код ЄДРПОУ 34917280, мiсцезнаходження: м. Донецьк, вул. Кедрина, буд. 5А) i Товариством з обмеженою вiдповiдальнiстю «Скiфiя Мiськ-Буд» (код ЄДРПОУ 34984199, мiсцезнаходження: м. Донецьк, вул. Кедрина, буд. 5А). На рахунок ТОВ «ДнПФ» з ІІ» спочатку надходила начебто фiнансова допомога з ТОВ «Компанiя» Артiма», а потiм така ж сума перераховувалася на рахунок ТОВ «Скiфiя Мiськ-Буд».

Аналізом отриманих під час слідства документів встановлено, що грошові перекази з банківського рахунку ТОВ «ДнПФ» з ІІ» здійснювалося з використанням електронного ключа ТОВ «ДнПФ» з ІІ» з ідентифікатором користувачів: ОСОБА_5 (виданий ОСОБА_6 ). При цьому підключення до Системи дистанційного банківського обслуговування клієнтів iFOBS під час якого в період з 02.06 до 27.102.2014 року здійснювалося перерахування грошових коштів (інформація про ІР-адреси технічного обладнання отримана під проведення тимчасового доступу в ПАТ «Сбербанк Pociї» від 05.12.2014 року) здійснювалося з технічного обладнання (ІР-адреси), яке розташоване за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Молодогвардійська, 26а, кв. 6.

Згідно інформації ТОВ «Фрегат СП» №01/10-10 від 10.12.2014 року, користувачем ІР-адрес, вказаних в інформації ПАТ «Сбербанк Pociї», у зазначені проміжки часу був ОСОБА_4 , адреса: АДРЕСА_1 , мас-адреса: е8:94:f6:6с:69:а5. За вказаною адресою, зареєстрована колишній бухгалтер ТОВ «ДнПФ» з ІІ» ОСОБА_9 .

Згідно даних реєстраційної служби України право приватної власності на приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , на підставі договору іпотеки зареєстровано за ОСОБА_4 . .

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав письмову заяву про розгляд клопотання за його відсутності. Відповідно до ч.4 ст. 163 КПК України вважаю можливим розгляд справи за відсутності слідчого.

Розглянувши клопотання, дослідивши надані до нього додатки, приходжу до висновку про те, що воно підлягає задоволенню, оскільки у квартирі за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитись предмети та документи, які містять відомості щодо незаконного втручання та використання Системи дистанційного банківського обслуговування клієнтів iFOBS, та мають значення для розслідування даного кримінального провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 110, 234, 235, 309, 369, 371, 372 КПК України, -

У Х В А Л И Л А

Клопотання слідчого в ОВС слідчого відділу УСБУ у Дніпропетровській області ОСОБА_2 , про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Дозволити слідчому в ОВС СВ УСБУ у Дніпропетровській області ОСОБА_2 один раз протягом місяця, проведення обшуку квартири за адресою: АДРЕСА_1 , що зареєстрована на праві власності за ОСОБА_4 , з метою виявлення та вилучення предметів та документів, які містять відомості щодо незаконного втручання та використання Системи дистанційного банківського обслуговування клієнтів iFOBS під час якого в період з 02.06 до 27.12.2014 року незаконно, неправомочною особою, було здійснено перерахування грошових коштів з банківського рахунку ТОВ «ДнПФ» з ІІ» на розрахункові рахунки ТОВ «Компанiя «Apтіма» та ТОВ «Скiфiя Мiськ-Буд», а саме електронні ключі доступу до банківських рахунків ТОВ «ДнПФ» з ІІ», ТОВ «Компанiя «Apтіма» та ТОВ «Скiфiя Мiськ-Буд» та інших підприємств корпорації, документи, що відображають рух грошових коштів по рахунках вказаних підприємств, документи осіб, яким надано право управління вказаними рахунками, меморіальні ордери, касові документи, касові книги, платіжні доручення, квитанції, чеки, інші документи, що свідчать про операції як із безготівковими так і готівковими коштами, чорнові робочі записи та помітки, що свідчать про перерахування грошових коштів, печатки та штампи підприємств договори, що відображають фінансову діяльність вказаних підприємств; а також електронно-обчислювальної техніки (комп`ютерів, ноутбуків, нетбуків, планшетів, тощо), магнітні та лазерні носії інформації, на яких зберігається інформація щодо вказаних вище фінансових операцій, а також інших предметів, на яких зберігається інформація щодо фінансових операцій названих підприємств та інші документи, що можуть мати доказове значення у вказаному кримінальному провадженні

Строк дії ухвали до 16 січня 2015 року.

З цієї ухвали виготовлено лише дві копії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчій суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.12.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу47561675
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —200/22502/14-к

Ухвала від 17.12.2014

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Шевцова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні