Ухвала
від 06.03.2014 по справі 554/2738/14-к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 06.03.2014 Справа № 554/2738/14-к

Провадження № 1-КС/554/1154/2014

УХВАЛА

Іменем України

06.03.2014 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави Материнко М.О., при секретарі судового засідання Парасоцькій О.С.,

за участю слідчого СВ ПМУ УМВС України в Полтавській області І.В.Петренко, розглянувши клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, -

встановила:

В провадженні СВ ПМУ УМВС України в полтавській області перебуває кримінальне провадження внесене до єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013180010000841 від 31.10.2013 року. Під час розслідування якого стало відомо, що наказом генерального директора ТОВ Студія місто № 51 від 18.09.2013 року ОСОБА_1 , було призначено заступником генерального директора ТОВ Студія Місто.

Наказом № 1/13-М від 11.10.2013 року по товариству з обмеженою відповідальністю "Студія місто ОСОБА_1 , було звільнено з посади заступника генерального директора ТОВ Студія Місто.

Ухвалою Октябрського районного суду м. Полтави від 15.10.2013 року було зупинено дію наказу № 1/13-М від 11.10.2013 року по по товариству з обмеженою відповідальністю Студія місто про звільнення його з посади заступника генерального директора ТОВ Студія Місто.

Ухвала підлягає негайному виконанню. На даний час зазначена ухвала набрала законної сили та підлягає обов`язковому виконанню на всій території України в силу вимог статті 124 Конституції України.

Таким чином на сьогоднішній день ОСОБА_1 є заступником генерального директора ТОВ Студія Місто про що свідчить витяг з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців.

Водночас, деякими особами вчиняються дії, щодо недопущення його до робото місця, та перешкоджання в користуватися його особистим майном.

Використовуючи підроблену довіреність ОСОБА_1 звернувся до державного реєстратора Відділу державної реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Полтавського міського управління юстиції та вніс дані про себе, як особу, що виконує обов`язки генерального директора. Що в подальшому було ним використано для підтвердження повноважень представляти товариство у відносинах з органами державної влади, місцево самоврядування та суб`єктами господарювання.

Згідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 4, ч. 5, ч. 7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Враховуючи, що в ході слідства стало відомо що довіреність на ім`я ОСОБА_1 від 02.10.2013 року на право подання державному реєстратору документів для вчинення реєстраційної дії від імені ТОВ Студія Місто яка знаходиться в матеріалах реєстраційної справи ТОВ Студія Місто код ЄДРПОУ 31495587 яка зберігається у відділі державної реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Полтавського Міського управління юстиції за адресою м. Полтава, вул. Жовтнева, 36, слідчий суддя приходить до висновку про часткове задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, -

ухвалила:

Надати слідчому СВ ПМУ УМВС України в Полтавській області І.В.Петренко тимчасовий доступ до документів, а саме: оригіналу довіреності на ім`я ОСОБА_1 від 02.10.2013 року на право подання державному реєстратору документів для вчинення реєстраційної дії від імені ТОВ Студія Місто яка знаходиться в матеріалах реєстраційної справи ТОВ Студія Місто код ЄДРПОУ 31495587,які знаходяться в приміщенні управління з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Виконавчого комітету Полтавської міської ради, з їх вилученням.

Зобов`язати представників надати зазначену інформацію.

Зобовязати слідчого СВ ПМУ УМВС України в Полтавській області І.В.Петренко пред`явити представникам оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копії.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали 1 місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяМ.О. Материнко

Дата ухвалення рішення06.03.2014
Оприлюднено13.01.2023

Судовий реєстр по справі —554/2738/14-к

Ухвала від 11.04.2014

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 06.03.2014

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні