Ухвала
від 24.03.2014 по справі 554/3429/14-к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 24.03.2014 Справа № 554/3429/14-к

Провадження № 1-кс/554/1423/2014

УХВАЛА

Іменем України

24.03.2014 року м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

за участю заступника начальника першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Полтавській області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Полтаві клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, -

встановив:

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Полтавській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32014170000000007, внесеному в ЄРДР 21.01.2014р.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в період з 11.11.2013р. по 20.12.2013р. ІНФОРМАЦІЯ_1 було проведено планову виїзну документальну перевірку ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 (код НОМЕР_1 ) з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період з 01.01.2010р. по 31.12.2012р. За результатами даної перевірки було складено акт №3083/16-01-22-01-09/23560463 від 27.12.2013р.

В ході документальної перевірки встановлено, що в результаті порушення п.п.7.2.1, п.7.2, п.7.4.1, п.п.7.4.5 п.7.4, ст.7 ЗУ Про податок на додану вартість №168/97-ВР від 03.04.1997р. (із змінами та доповненнями) та ст.44, п.198.1, п.198.2, п.198.3, п.198.6 ст.198, ст.201 Податкового кодексу України №2755-VI (із змінами і доповненнями) службовими особами ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 (код НОМЕР_1 ) було занижено податок на додану вартість в розмірі 557394грн. за період діяльності з жовтня 2010 року по грудень 2012 року, а саме підприємством завищено суму податкового кредиту за рахунок документального відображення у своєму бухгалтерському та податковому обліку операцій з придбання послуг у сфері інформаційних технологій від ПП ОСОБА_4 (код НОМЕР_2 ), ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 (код НОМЕР_3 ) та ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_4 (код НОМЕР_4 ).

Крім того, в порушення п.5.1, п.п.5.2.1 п.5.2. п.5, п.п.5.3.9 п.5.3 ст.5 ЗУ Про оподаткування прибутку підприємств №283/97-ВР від 22.05.1997р. (із змінами та доповненнями) службовими особами ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 (код НОМЕР_1 ) було занижено податок на прибуток підприємств в розмірі 327146грн. за період діяльності з другого кварталу 2010 року по перший квартал 2011 року, а саме підприємством завищено суму валових витрат за рахунок документального відображення у своєму бухгалтерському та податковому обліку операцій з придбання послуг від ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 (код НОМЕР_3 ) та ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_4 (код НОМЕР_4 ).

Таким чином, службові особи ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 (код НОМЕР_1 ) в період часу з червня 2010 року по грудень 2012 року в ході здійснення фінансово-господарських взаємовідносин з ПП ОСОБА_4 (код НОМЕР_2 ), ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 (код НОМЕР_3 ) та ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_4 (код НОМЕР_4 ) ухилилися від сплати податку на прибуток та податку на додану вартість на загальну суму 884 540 грн., що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у значних розмірах.

В результаті вказаних дій, службові особи ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 (код НОМЕР_1 ) вчинили кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.212 КК України.

У ході проведення досудового розслідування вказаного правопорушення виникла необхідність отримання документів, які підтверджують здійснення розрахунків ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 (код НОМЕР_1 ) з ПП ОСОБА_4 (код НОМЕР_2 ), ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 (код НОМЕР_3 ) та ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_4 (код НОМЕР_4 ), що дасть можливість встановити повний об`єм перерахованих коштів та на які цілі були перераховані дані кошти, що неможливо встановити іншим способом, враховуючи те, що вказані відомості являються банківською таємницею і їх отримання та вилучення можливе лише на підставі ухвали суду та те, що у матеріалах кримінального провадження такі відомості відсутні.

Крім цього, в ході проведення досудового розслідування виникла необхідність отримати документи банківської (юридичної, реєстраційної) справи ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 (код НОМЕР_1 ), в матеріалах якої знаходяться документи з відомостями про повноважних осіб, які здійснювали перерахування коштів, зразки підписів службових осіб підприємства, що необхідні для встановлення осіб, які вчинили злочин та причетні до його вчинення, а також проведення експертиз.

Вказані документи знаходяться у володінні Полтавського ГРУ ПАТ КБ ІНФОРМАЦІЯ_5 (МФО НОМЕР_5 , АДРЕСА_1 ), де ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 (код НОМЕР_1 ) відкрито рахунок № НОМЕР_6 (Українська гривня).

У судовому засіданні ОСОБА_3 клопотання підтримав.

Згідно з ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 4, ч. 5, ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

На підставі викладеного, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя

ухвалив:

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів, а у разі їх відсутності копій документів, та їх вилучення по рахунку ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 (код НОМЕР_1 ) № НОМЕР_6 (Українська гривня), що становлять банківську таємницю та перебувають у володінні Полтавського ГРУ ПАТ КБ ІНФОРМАЦІЯ_5 (МФО НОМЕР_5 , АДРЕСА_1 ), які містять інформацію про рух грошових коштів, що надходили на рахунок та списувались з нього, а також інших документів, які мають значення для встановлення істини по справі, а саме:

- документів про організаційно-правову структуру юридичної особи (юридичну справу) ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 (код НОМЕР_1 ), в т.ч. про відкриття вказаного рахунку, карток із зразками підписів та відбитку печатки, свідоцтв, договорів, щодо користування вказаним рахунком та використання електронної системи "Клієнт-Банк", довіреностей та доручень, на підставі яких особи отримували та перераховували кошти, наказів, заяв, листів та інших документів, що містять підписи службових осіб, грошових чеків на отримання готівки, платіжних доручень, опис документів про організаційно-правову структуру юридичної особи (юридичну справу) вказаного клієнта банку;

- документів (контрактів (договорів) та додатків до них, додаткових угод, специфікацій, угод про залік, актів, платіжних та інших документів), які містять відомості про здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 (код НОМЕР_1 );

- інформації (регістрів аналітичного обліку у вигляді особових рахунків та виписок з них) про рух коштів по даному рахунку, у роздрукованому вигляді на паперових носіях та в електронному вигляді, в якій зазначити:

з якого або на який рахунок проводилось перерахування (зазначити назву та організаційну форму відповідних підприємств);

підстава перерахування (вказати відповідний платіжний документ, а також дату та номер відповідного договору, угоди);

призначення платежу (за що проводилось дане перерахування грошових коштів);

дату та час перерахування;

залишок грошових коштів на рахунку на момент вчинення кожної операції;

а також інші дані, які необхідні для повного отримання інформації по руху коштів на рахунку,

за період часу з 01.01.2010р. по 17.03.2014р.

Проведення даного заходу доручити заступнику начальника першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Полтавській області підполковнику податкової міліції ОСОБА_3 , слідчому з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Полтавській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 , слідчому з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Полтавській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_5 , старшому слідчому з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Полтавській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_6 .

Зобов`язати вищевказаних осіб надати представникам Полтавського ГРУ ПАТ КБ ІНФОРМАЦІЯ_5 (МФО НОМЕР_5 , АДРЕСА_1 ) оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію.

Зобов`язати представників Полтавського ГРУ ПАТ КБ ІНФОРМАЦІЯ_5 (МФО НОМЕР_5 , АДРЕСА_1 ) надати зазначену інформацію.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали 1 місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.03.2014
Оприлюднено13.01.2023

Судовий реєстр по справі —554/3429/14-к

Ухвала від 24.03.2014

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні