Ухвала
від 07.05.2014 по справі 554/4769/14-к
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 554/4769/14-к

Номер провадження 11-сс/786/185/14

Категорія ухвали

Головуючий у 1-й інстанції ОСОБА_1

Доповідач ап. інст. ОСОБА_2

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 травня 2014 року м. Полтава

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Полтавської області у складі:

головуючого - судді ОСОБА_2

суддів ОСОБА_3 ОСОБА_4

при секретарі ОСОБА_5

з участю прокурора ОСОБА_6

представника ТОВ «Кремлотсервіс» ОСОБА_7

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Полтава матеріали справи за апеляційною скаргою директора ТОВ» «Кремлотсервіс» ОСОБА_8 на ухвалу слідчого судді Октябрського районного суду м. Полтава від 9 квітня 2014 р., -

В С Т А Н О В И Л А:

Цією ухвалою відмовлено у відкритті провадження за скаргою ТОВ «Кремлотсервіс» на бездіяльність слідчого щодо неповернення тимчасового вилученого майна .

По справі встановлено, що на підставі судового дозволу від 23.03.2014р. в приміщенні товариства 28.03.2014 р. в числі інших речей та предметів було вилучено 9 лотерейних терміналів .

Оскільки рішення відносно них слідчим на думку директора товариства у відповідності до вимог закону не прийнято, в скарзі до суду на бездіяльність слідчого він просив зобов`язати останнього тимчасово вилучені термінали повернути .

Відмовляючи у відкритті провадження за поданою скаргою, суд в своєму рішення навівши положення ст.ст. 303,304,307 КПК України прийшов до висновку, що рішення чи бездіяльність слідчого визначені статтею 303ч.1 КПК України скаржником в даному випадку не оскаржується.

В апеляційній скарзі ставиться питання про скасування ухвали слідчого судді як неправильної та постановлення нового рішення, яким подану до місцевого суду скаргу задовольнити .

Заслухавши доповідача, пояснення представника ТОВ «Кремлотсервіс» на підтримання апеляційної скарги, думку прокурора про її необгрунтованість, перевіривши матеріали справи, колегія суддів вважає, що апеляційна скарга підлягає частковому задоволенню, враховуючи наступне .

Твердження суду, що скарга подана на бездіяльність слідчого, що не підлягає оскарженню в порядку ст. 303 ч. 1 КПК України не грунтується на вимогах цього Закону .

Положення ст.169, 171, 173 КПК України зобов`язують слідчого здійснити конкретні дії відносно тимчасового вилученого майна, що тягне за собою і певні конкретні правові наслідки для такого майна .

Висновок суду в тому, що твердження апелянта з приводу невиконання досудовим слідством вищевказаних вимог закону щодо арешту майна, або ж його повернення не може бути предметом судового оскарження бездіяльності слідчого є неправильним, оскільки порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності слідчого щодо неповернення тимчасового вилученого майна згідно вимог ст. 169 КПК України безпосередньо регламентований правилами ч. 1 ст. 303 КПК України .

За таких обставин з підстав, передбачених ст. 411 КПК України ухвалене місцевим судом рішення підлягає скасуванню, а скаргу подана до суду ТОВ «Кремлотсервіс» слід визнати такою, що підлягає розгляду .

На підставі викладеного, керуючись ст.407 КПК України колегія суддів апеляційного суду,-

У Х В А Л И Л А :

апеляційну скаргу директора ТОВ «Кремлотсервіс» ОСОБА_8 задовольнити частково .

Ухвалу слідчого судді Октябрського районного суду м. Полтава від 9 квітня 2014 р. про відмову у відкритті провадження за скаргою на бездіяльність слідчого скасувати .

Постановити нову ухвалу, якою визнати скаргу директора ТОВ «Кремлотсервіс» такою, що підлягає розгляду, направивши матеріали на новий судовий розгляд в той же суд в іншому складі суддів .

С У Д Д І :

ОСОБА_3 ОСОБА_2 ОСОБА_4

--------------------- ---------------------- ------------------------

Згідно оригіналу

Суддя ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення07.05.2014
Оприлюднено16.01.2023
Номер документу47579911
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —554/4769/14-к

Ухвала від 09.04.2014

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 07.05.2014

Кримінальне

Апеляційний суд Полтавської області

Тараненко Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні