Ухвала
від 25.12.2012 по справі 1-кс-654/12
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 1-кс-654/12

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 грудня 2012 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Бортницька В.В., при секретарі Клименко О.І., за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України молодшого радника юстиції Лойфман Д.О., розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України молодшого радника юстиції Лойфман Д.О., про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В :

25 грудня 2012 року у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Бортницької В.В. надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України молодшого радника юстиції Лойфман Д.О., погоджене начальником другого відділу нагляду управління процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України радником юстиції Байрачним А.Л., про доступ до речей та документів, які містять банківську таємницю і зберігаються в зберігаються в Публічному акціонерному товаристві «Державний експортно-імпортний банк» (ПАТ «Укрексимбанк») МФО 322313, що розташований за адресою м. Київ, вул. Горького (Антоновича), буд. 147.

В судовому засіданні слідчий Лойфман Д.О. посилався на достатність підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення необхідної інформації.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України 2012 р. слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 р. фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування зареєстроване 21.11.2012 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 42012000000000004 за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 28 - ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 358, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України, -

Слідчий вказує, що у ході розслідування встановлено, що на території України створено ряд підприємств з ознаками фіктивності, з метою укладання фіктивних (безтоварних) правочинів, для послідуючого незаконного переводу безготівкових грошових коштів в готівку за винагороду та мінімізації податкових зобов'язань, які мали господарські відносини з рядом інших підприємств.

Так встановлено, що групою осіб організовано діяльність "конвертаційного центру" та мережі пов'язаних із ним підприємств, що мають ознаки фіктивності.

Згідно інформації ГУБОЗ МВС України незаконна діяльність «конвертаційного центру» відбувається за участі ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1.

З показів ОСОБА_4 встановлено, що останній за вказівкою ОСОБА_3 отримував готівку від ОСОБА_5 в пункті обміну валют, що розташований у м. Києві по вул. Горького 47, це була готівка для Міжнародного громадського об'єднання «Волинське братство». Отримані від ОСОБА_5 за вказівкою ОСОБА_3 гроші спочатку він вносив на картковий рахунок ОСОБА_3, що був відкритий в «УкрэксимБанке» та в подальшому, ці кошти з карткового рахунку переказувались на рахунок «Волинського братства».

Як вбачається зі змісту п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України 2012 р. до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України 2012 р. слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження - старшого слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України молодшого радника юстиції Лойфман Д.О., дійшов висновку про наявність підстав для надання тимчасового доступу до банківських документів, оскільки є достатні підстави вважати що в банківських документах на ім'я ОСОБА_3 та Міжнародного громадського об'єднання «Волинське братство» (ЄДРПОУ 21708097) що зберігаються в Публічному акціонерному товаристві «Державний експортно-імпортний банк» (ПАТ «Укрексимбанк») МФО 322313, що розташований за адресою м. Київ, вул. Горького (Антоновича), буд. 147, можуть міститись дані щодо фінансових операцій ОСОБА_3 Відомості про ці фінансові операції можуть бути доказом участі ОСОБА_3 у злочинних фінансових схемах вищезазначеного «конвертаційного центру».

На підставі викладеного і керуючись ст. 108, ст.ст.160, 162, 163, 164, 166, ст. 309, 372 КПК України 2012 р. слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України молодшого радника юстиції Лойфман Д.О., погоджене начальником другого відділу нагляду управління процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України радником юстиції Байрачним А.Л. про надання тимчасового дозволу до речей та документів - задовольнити.

Надати старшому слідчому в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України молодшому раднику юстиції Лойфман Дмитру Олександровичу тимчасовий доступ до речей і документів, які можуть становити банківську таємницю і зберігаються в ПАТ «Укрексимбанк» (МФО 322313), який розташований за адресою м. Київ, вул. Горького (Антоновича), 147, а саме відомостей про всі наявні банківські (в тому числі карткові, чекові і депозитні) рахунки відкриті на ім'я ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 і Міжнародного громадського об'єднання «Волинське братство» (ЄДРПОУ 21708097), роздруківок про рух коштів по цім банківським рахункам, а також їх юридичним та кредитним справам.

Надати можливість старшому слідчому в особливо важливих справах молодшому раднику юстиції Лойфман Дмитру Олександровичу здійснити виїмку документів, які можуть становити банківську таємницю і зберігаються в ПАТ «Укрексимбанк» (МФО 322313), який розташований за адресою м. Київ, вул. Горького (Антоновича), 147, а саме відомостей про всі наявні банківські (в тому числі карткові, чекові і депозитні) рахунки відкриті на ім'я ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 і Міжнародного громадського об'єднання «Волинське братство» (ЄДРПОУ 21708097), роздруківок про рух коштів по цім банківським рахункам, а також їх юридичним та кредитним справам.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слічий суддя В.В. Бортницька

Дата ухвалення рішення25.12.2012
Оприлюднено31.07.2015
Номер документу47614268
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —1-кс-654/12

Ухвала від 25.12.2012

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бортницька В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні