Постанова
від 29.11.2011 по справі 2-а/1970/3614/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а/1970/3614/11

"29" листопада 2011 р.                                                                                           м. Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі головуючої судді Мірінович У.А. при секретарі Мушій А.Б.

розглянувши у порядку письмового провадження в залі суду у м. Тернополі адміністративну справу

за позовом Шумського районного центру зайнятості –робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття

до Шумського районного міжгосподарського підприємства по виробництву продукції птахівництва

про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків, -

ВСТАНОВИВ:

Шумський районний центр зайнятості –робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття звернувся до суду з позовом до Шумського районного міжгосподарського підприємства по виробництву продукції птахівництва про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в розмірі 490,92 грн.

Позивач в судове засідання не з'явився, направивши на адресу суду заяву в якій просить розглядати справу без їхнього участі.

Відповідач в судове засідання не з'явився і заперечень на позов не подав, хоча належним чином повідомлявся про день, час та місце слухання справи..

Дослідивши подані суду письмові докази, оцінивши їх за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді у судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Шумське районне міжгосподарське підприємство по виробництву продукції птахівництва, як юридична особа зареєстроване Шумською районною державною адміністрацією 07 липня 1995 року, ідентифікаційний код - 05397858.

Судом встановлено, що відповідно до розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за ІV квартал 2004 року, відповідач станом на 31.12.2004 року має заборгованість по страхових внесках до Шумського районного центру зайнятості –робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в розмірі 490,92 грн.

З 01 січня 2011 року набрав чинності Закон України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 08.07.2010, № 2464-VI (далі - Закон № 2464).

Відповідно до п. 3 „Прикінцеві та перехідні положення” Закону № 2464 з дня набрання чинності цим Законом платники страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття вважаються платниками єдиного внеску.

Пунктом 7 розділу VIII „Прикінцеві та перехідні положення” Закону № 2464 визначено, що суми внесків нарахованих на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття строк сплати яких не настав на 1 січня 2011 року, не сплачені станом на 1 січня 2011 року, підлягають сплаті в порядку, що діяв до 1 січня 2011 року.

Стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, здійснюється фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування відповідно до законодавства, що діяло на момент виникнення такої заборгованості або застосування штрафних санкцій. Погашення заборгованості з використанням коштів, що надходять у рахунок сплати єдиного внеску, забороняється.

Відповідно до абзацу 3 частини 2 статті 4 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття»від 02.03.2000 року № 1533-ІІІ (далі - Закон № 1533-ІІІ), який діяв на момент виникнення правовідносин, роботодавці набувають статусу платника страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття з дня їх взяття на облік (далі - Фонду).

Відповідно до пунктів 2,3 частини 2 статті 35 Закону № 1533-ІІІ роботодавець зобов'язаний своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески та надавати виконавчій дирекції Фонду відомості про сплату страхових внесків.

Відповідно до пункту 2 частини 1 статті 38 Закону № 1533-ІІІ у разі несвоєчасної сплати страхових внесків страхувальниками або неповної їх сплати страхувальники сплачують суму донарахованих контролюючим органом страхових внесків (недоїмки), штраф та пеню.

Відповідно до частини 2 статті 38 Закону № 1533-ІІІ не сплачені в строк страхові внески, пеня і штраф стягуються в доход Фонду із страхувальника в безспірному порядку.

Оскільки відповідачем не виконано обов'язку страхувальника, передбаченого Законом № 1533-ІІІ, добровільно не сплачено суми заборгованості по страхових внесках, а тому заборгованість в розмірі 490,92 грн. підлягає стягненню в судовому порядку.

За таких обставин, суд вважає, що позовні вимоги позивача є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Судові витрати по справі згідно ч.4 ст.94 КАС України з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 2, 6, 10, 94, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1.           Адміністративний позов задовольнити повністю.

2.          Стягнути з Шумського районного міжгосподарського підприємства по виробництву продукції птахівництва (Тернопільська обл., Шумський р-н., с. В.Дедеркали, вул. Жовтнева, 92, код ЄДРПОУ 05397858) в користь Шумського районного центру зайнятості –робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття заборгованість по коштах Фонду в сумі 490 (чотириста дев'яносто) грн. 92 коп.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції, який ухвалив постанову. У разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також: прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Повний текст постанови виготовлено та підписано 30 листопада 2011р.

Головуючий суддя                                                                                Мірінович У.А.

копія вірна

Суддя                                                                                                    Мірінович У.А.

Дата ухвалення рішення29.11.2011
Оприлюднено03.08.2015
Номер документу47614508
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а/1970/3614/11

Постанова від 29.11.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мірінович У.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні