Ухвала
від 28.07.2015 по справі 1/178"б"
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "28" липня 2015 р. Справа № 1/178"б"

За заявою Попільнянського колективного будівельно-монтажного підприємства "Газбудсервіс" (смт.Попільня, Житомирська область)

До боржника Приватного (орендного) сільськогосподарського підприємства "Городківське" (с.Городківка, Андрушівський район, Житомирська область)

про визнання банкрутом

Суддя Костриця О.О.

В засіданні суду прийняли участь:

від кредиторів: Захарко Н.В. - дов. за вих. №108 від 30.12.13р. (представник Андрушівської ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області);

- від боржника: Кіналевський М.Є. - ліквідатор

В провадженні господарського суду Житомирської області знаходиться справа №1/178"б" про банкрутство Приватного (орендного) сільськогосподарського підприємства "Городківське" (с.Городківка Андрушівського району Житомирської області).

Ухвалою суду від 02.06.2015р. було відкладено розгляд заяви Андрушівської ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області №98/189/10-003 від 06.04.2015р. про заміну кредитора по справі на його правонаступника; задоволено клопотання ліквідатора Кіналевського М.Є. про затвердження звіту про оплату послуг арбітражного керуючого Кіналевського М.Є. за виконання повноважень ліквідатора; затверджено звіт ліквідатора Кіналевського М.Є. про оплату послуг за період з 21.04.2005р. по 31.05.2014р. в сумі 163171,00 грн.; відкладено розгляд звіту ліквідатора (з урахуванням доповнень) та ліквідаційного балансу; зобов'язано ліквідатора боржника вчинити певні дії по справі.

28.07.2015р. на адресу суду від ліквідатора боржника надійшли доповнення до звіту арбітражного керуючого Кіналевського М.Є. про виконання повноважень ліквідатора у справі №1/178"б" про банкрутство ПОСП"Городківське" (стосовно вчинення дій по списанню майна).

Також, 28.07.2015р. до суду від ліквідатора надійшло клопотання, в якому він просить суд затвердити звіт про відшкодування витрат пов'язаних з виконанням арбітражним керуючим Кіналевським М.Є. повноважень ліквідатора у справі №1/178"б" в сумі 26175 грн.

З 19.01.2013 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22 грудня 2011 року № 72/14-612/1-26, в новій редакції.

Отже, на момент розгляду справи набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22.12.2011р. № 4212-VI відповідно до п. 1-1 Прикінцевих та перехідних положень якого:

- положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом;

- положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

З огляду на те, що провадження у даній справі було порушено до набрання чинності Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22.12.2011р., а також враховуючи те, що процедура ліквідації по даній справі була введена судом до набрання чинності даним Законом, при вирішенні даної справи судом застосовуються положення Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14 травня 1992р. №2343-XII в редакції, яка була чинною до 18.01.2013р. включно.

В засіданні суду розглядалося клопотання ліквідатора боржника про затвердження звіту арбітражного керуючого щодо витрат, пов'язаних з виконанням повноважень ліквідатора у справі №1/178"б" на суму 26175 грн.

Ліквідатор боржника в засіданні суду підтримав вищезазначене клопотання.

Розглянувши в судовому засіданні дане клопотання про затвердження звіту з відшкодування понесених ліквідатором витрат, з урахуванням наданих пояснень, господарський суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Згідно Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражному керуючому належить право отримувати винагороду в розмірі і порядку, передбачених цим Законом. Виходячи з аналізу частин 10-14 ст. 3-1 Закону можна дійти висновку, що законодавець у поняття "винагорода" включає:

- оплату послуг арбітражного керуючого;

- відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків;

- додаткову винагороду.

В силу п.12 ст.3-1 вказаного закону оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

Згідно п.16 ст. ст.3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого затверджується рішенням комітету кредиторів та ухвалою господарського суду.

З матеріалів справи вбачається, що на розгляд комітету кредиторів ліквідатором був наданий звіт про відшкодування понесених ним витрат, у зв'язку з виконанням своїх обов'язків ліквідатора на суму 26175грн.

Вищезазначені витрати ліквідатора по справі підтверджуються матеріалами справи.

На засіданні комітету кредиторів боржника 27.07.2015р. (протокол №55/К) членами комітету кредиторів боржника одноголосно було затверджено звіт про відшкодування витрат ліквідатора понесених ним, у зв'язку з виконанням своїх службових обов'язків на суму 26175,00 грн.

З врахуванням викладеного, суд вважає за необхідне клопотання ліквідатора задовольнити та затвердити звіт про відшкодування витрат ліквідатора КіналевськогоМ.Є. понесених ним, у зв'язку з виконанням своїх службових обов'язків на суму 26175,00 грн.

В засіданні суду розглядалась заява Андрушівської ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області №101/189/10-003 від 06.04.2015р. про заміну кредитора по справі на його правонаступника (а.с. 18 том 10).

Ліквідатор боржника в засіданні суду зазначив, що при розгляді даної заяви покладається на розсуд суду.

Представник Андрушівської ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області в засіданні суду повідомила, що станом на день розгляду справи, ще не проведено реорганізацію Андрушівської ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області, вимоги ухвали суду від 02.06.2015р. не виконав.

Дослідивши вищезазначену заяву Андрушівської ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області, господарський суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до ст. 25 ГПК України, у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

Слід зазначити, що з матеріалів справи не вбачається та не підтверджено представником Андрушівської ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області, що Андрушівська ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області припинила свою діяльність шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення).

Таким чином, Андрушівською ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області не надано належних доказів в обгрунтування своєї заяви.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне відмовити в задоволенні заяви Андрушівської ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області №101/189/10-003 від 06.04.2015р. про заміну кредитора по справі на його правонаступника.

Ліквідатор в засіданні суду заявив усне клопотання про затвердження остаточного звіту ліквідатора (з урахуванням доповнень) та ліквідаційного балансу боржника.

Представник кредитора в засіданні суду підтримав клопотання ліквідатора відносно затвердження остаточного звіту ліквідатора (з урахуванням доповнень), ліквідаційного балансу банкрута та припинення провадження у справі.

Окрім того, на адресу суду жодних письмових заперечень щодо затвердження звіту та ліквідаційного балансу не надходило.

Розглянувши звіт ліквідатора (з урахуванням доповнень), ліквідаційний баланс, матеріали справи та подані документи, заслухавши учасників судового процесу, господарський суд,-

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою арбітражного суду Житомирської області від 10.08.1998р. за заявою Попільнянського колективного будівельно-монтажного підприємства "Газбудсервіс" (смт.Попільня Житомирської області) було порушено провадження у справі про банкрутство КСП"Дружба" (с.Городківка Андрушівського району Житомирської області) на підставі Закону України "Про відновлення платоспроможності боржникам або визнання його банкрутом" від 14 травня 1992 року № 2343-XII в редакції, яка була чинною до 18.01.2013 року включно (а.с.1 том 1).

Ухвалою арбітражного суду Житомирської області від 07.07.2000р. було замінено Колективне сільськогосподарське підприємство "Дружба" його правонаступником Приватно - орендним сільськогосподарським підприємством "Городківське" (а.с.79 том 2).

Приватно - орендне сільськогосподарське підприємство "Городківське", як юридичну особу зареєстровано Андрушівською районною державною адміністрацією 17.03.2000р. №рішення Ю0010032, за юридичною адресою: Житомирська область, Андрушівський район, с.Городківка, вул. Шкільна,1, ідентифікаційний код 03744563.

Відповідно до довідки про включення до ЄДРПОУ №20-992, Приватно - орендне сільськогосподарське підприємство "Городківське", здійснює такі види діяльності; вирощування зернових культур; мясне та молочне скотарство; круп'яна промисловість; лісопильне виробництво; транспортно-експедиційні послуги на замовлення населення; оптова торгівля недержавних організацій, крім споживчої кооперації (а.с.75 том 3).

Згідно статуту Приватно - орендного сільськогосподарського підприємства "Городківське", затвердженого засновником ПОСП "Городківське" Глуховим М.Р. 14.03.2000р. та зареєстрованого Андрушівською райдержадміністрацією реєстраційний №04053588Ю0010032 від 14.03.2000р., Приватне - орендне сільськогосподарське підприємство "Городківське" засноване за рішенням засновника, створене на базі власних землі та майна засновника підприємства та орендованих майна і землі в громадян України для виробництва сільськогосподарської продукції та товарів і діє на засадах підприємництва.

Засновником підприємства є громадянин України Глухов Микола Ростиславович (п.2.1 Статуту).

Підприємство є правонаступником колективного сільськогосподарського підприємства "Дружба" с.Городківка Андрушівського району Житомирської області (п.4.4. Статуту).

Ліквідація та реорганізація (злиття, приєднання) підприємства проводяться за рішенням засновника підприємства чи за рішенням суду або арбітражного суду (п.12.1. Статуту).

Постановою від 05.02.2002р. Приватно - орендне сільськогосподарське підприємство "Городківське" було визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором арбітражного керуючого Чугунова О.С. (а.с. 220-221 том 2).

Оголошення про визнання банкрутом Приватно-орендного сільськогосподарського підприємства "Городківське" та відкриття ліквідаційної процедури опубліковано в газеті "Голос України" від 13.05.2004р. №88 (3336) (а.с.187 том 3).

Ухвалою від 08.07.2003 року господарський суд відсторонив Чугунова О.С. від обов'язків ліквідатора банкрута, призначив ліквідатором П(О)СП "Городківське" Роговченка В.М.

Ухвалою від 21.04.2005р. було припинено повноваження ліквідатора Приватного (орендного) сільськогосподарського підприємства "Городківське" (с. Городківка Андрушівського району) Роговченка В.М.; призначено ліквідатором Приватного (орендного) сільськогосподарського підприємства "Городківське" (с. Городківка Андрушівського району) арбітражного керуючого Кіналевського Миколу Євгеновича.

В період здійснення своїх повноважень ліквідатором Кіналевським М.Є. здійснювались заходи, спрямовані на виявлення майнових активів у банкрута передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", і зокрема: були направлені відповідні запити та отримані на них відповіді, тощо.

Державна Інспекція сільського господарства в Житомирській області в довідці №01/254 від 23.01.2015р. повідомила, що згідно уніфікованої бази даних, сільськогосподарська техніка за ПОСП "Городківське", в Інспекції не зареєстрована (а.с. 180 том 9).

Відповідно до довідки Житомирської митниці Державної фіскальної служби №02-01/15-06 від 30.12.20014р., фактів здійснення митного оформлення товарів і транспортних засобів ПОСП "Городківське", не зареєстровано. Інформація щодо наявності чи відсутності зареєстрованого майна та інших активів за вищезазначеним суб'єктом господарської діяльності в Житомирській митниці ДФС - відсутня (а.с.179 том 9).

Територіальне управління Держгірпромнагляду у Житомирській області листом №3161/1.3 від 15.12.2014р., повідомило, що в період з 01.01.2005р. по дату надання відповіді за ПОСП "Городківське" у територіальному управління не зареєстровані великотоннажні автомобілі та інші технологічні транспортні засоби, що не підлягають експлуатації у вулично-дорожній мережі загального користування (а.с.172 том 9).

Держземагентство в Андрушівському райроні Житомирської області листом №3815/04/01-6 від 20.12.2014р. повідомило, що згідно державної статистичної звітності (ф.6-зем) станом на 25.12.2014р. на території Андрушівського району, землекористувач (землевласник) ПОСП "Городківське" в обліку відсутній (а.с.173 том 9).

Згідно довідки Центру надання послуг пов'язаних з використанням автотранспортних засобів з обслуговування Попільнянського та Ружинського районів, станом на 18.02.2015р. згідно автоматизованої інформаційно-пошукової системи обліку транспортних засобів, за ПОСП "Городківське" зареєстровані транспортні засоби не значаться ( а.с.9 том 10).

Листом Комунальна установа Трудовий архів Андрушівської районної ради №2 від 14.01.2015р., повідомила, що архівний фонд ПОСП "Городківське" в минулому колгосп "Дружба" на зберігання в архівну установу не здано. Станом на день надання відповіді архівний фонд колгоспу "Дружба" знаходиться на зберіганні у сільській раді с.Городківка. Рішення правління колгоспу та установчі документи знаходяться на зберіганні у архівному відділі Андрушівської РДА (а.с.176 том 9).

Відповідно до довідки Городківської сільської ради №46 від 22.01.2015р., в сільській раді знаходиться трудовий архів, в якому зберігаються документи ПОСП "Городківське" за 2000-2001рр. (а.с.177 том 9).

Листом Городківська сільська рада №27 від 04.03.2015р., повідомила, що в трудовому архіві ради знаходяться документи ПОСП "Городківське" по особовому складу (по кадрам та з/платі) за 2000-2005рр. (а.с.11 том 10).

Згідно витягу з ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо ПОСП "Городківське", станом на 29.04.2015р., в реєстрі відсутні відомості про участь боржника, як засновника у статутних фондах інших господарюючих суб'єктів (а.с. 26 том 10).

ВДВС Андрушівського районного управління юстиції в листі №1 від 27.01.2015р. повідомив, що виконавче провадження по виконанню вимоги №03 від 29.03.2013р. УПФУ в Андрушівському районі про стягнення з ПОСП "Городківське" на користь УПФУ в Андрушівському районі боргу на суму 340,00 грн. завершено, на виконанні не перебуває (а.с.10 том 10).

Довідкою №320/18/7002 від 12.12.2014р. Андрушівська ОДПІ ГУ Міндоходів Житомирської області повідомила, що станом на 12.12.2014р. за боржником рахується відкритим у банківський установі один розрахунковий рахунок №26009201659 в АТ "Райффайзен Банк Аваль" у м.Києві (а.с.171 том 9).

Згідно довідки ПАТ "Райфайзен Банк Аваль", МФО 380805 ПОСП "Городківське", поточний рахунок боржника №26009201659(980), у національній валюті, закрито 22.01.2015р. (а.с.185 том 9).

Відповідно до витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна щодо боржника, в Державному реєстрі інформація відсутня (а.с. 181 том 9).

Згідно витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо боржника, в Державному реєстрі інформація відсутня

Печатка та штампи банкрута були знищені, що підтверджується актом знищення печатки ПОСП "Городківське" (а.с.140 том 10).

Таким чином, як підтверджують матеріали справи, відсутність майнових активів банкрута унеможливлює задоволення вимог кредиторів по справі.

Відсутність у банкрута майнових активів підтверджена даними ліквідаційного балансу банкрута.

У зв'язку з тим, що у банкрута відсутні будь - які майнові активи, останній не може продовжувати свою підприємницьку діяльність.

Згідно до п.5 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон) вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, вважаються погашеними.

Відповідно до п.6 ст. 31 Закону вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Частиною 2 ст. 32 Закону передбачено, що якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилось майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Відповідно до п.6 ч.2 ст. 40 вищезгаданого Закону, господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом.

Враховуючи наведене, звіт ліквідатора (з урахуванням доповнень) та ліквідаційний баланс ПОСП "Городківське" підлягають затвердженню господарським судом, а підприємство-банкрут - ліквідації.

Керуючись ст.ст. 25-32, п.6 ч.1 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14 травня 1992 року №2343-XII в редакції, яка була чинною до 18.01.2013 року включно, ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", ст. 86 ГПК України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1.Задовольнити клопотання ліквідатора про затвердження звіту про відшкодування витрат ліквідатора боржника Кіналевського М.Є. на суму 26175,00 грн.

2. Затвердити звіт про відшкодування витрат ліквідатора боржника Кіналевського М.Є. на суму 26175,00 грн.

3. Відмовити в задоволенні заяви Андрушівської ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області №101/189/10-003 від 06.04.2015р. про заміну кредитора по справі на його правонаступника.

4. Ліквідувати юридичну особу - банкрута Приватне (орендне) сільськогосподарське підприємство "Городківське", зареєстроване Андрушівською районною державною адміністрацією 17.03.2000р. №рішення Ю0010032, за юридичною адресою: Житомирська область, Андрушівський район, с.Городківка, вул. Шкільна,1, ідентифікаційний код 03744563.

5. Припинити повноваження ліквідатора Приватного (орендного) сільськогосподарського підприємства "Городківське" - Кіналевського М.Є.

6. Вимоги кредиторів у справі, які не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

7. Встановити, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

8. Провадження у справі припинити.

9. Ліквідатору Кіналевському М.Є.:

- повідомити відділ з питань банкрутства Головного управління юстиції у Житомирській області про завершення ліквідаційної процедури;

- вжити інших заходів для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи;

- надіслати на адресу господарського суду Житомирської області докази виключення ліквідованої особи з ЄДРПОУ;

- подати суду докази виконання вимог ухвали суду.

10. Державному реєстратору Реєстраційної служби Андрушівського районного управління юстиції надіслати на адресу господарського суду довідку з ЄДР про внесення запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи, що пов'язане з банкрутством згідно запиту.

Надіслати копію ухвали про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу державному реєстратору та органу державної статистики для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи, а також органу доходів та зборів за місцезнаходженням банкрута.

Ухвала господарського суду набирає законної сили в установленому Законом порядку.

Суддя Костриця О.О.

1 - у справу,

2 - заявнику,

3 - ВВД ФССНВ у Андрушівськ. районі

4 - ліквідатору Кіналевському М.Є.

5 - Андрушівській ОДПІ ГУ Міндоходів

6 - УПФУ в Андрушівському районі

7 - ЖОДП ДАК "Хліб України"

8 - ПАТ "ЕК "Житомиробленерго"

9-державному реєстратору Реєстраційної служби Андрушівського РУЮ, разом із запитом (реком. з повід.)(м.Андрушівка, вул.Леніна, 29);

10-Головному управлінню статистики в Житомирській області (реком. з повід.)

Дата ухвалення рішення28.07.2015
Оприлюднено04.08.2015
Номер документу47640217
СудочинствоГосподарське
🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні