Ухвала
від 30.09.2013 по справі 295/14600/13-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/14600/13-к

1-кс/295/5952/13

У Х В А Л А

30.09.2013 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду Кузнєцов Д.В., при секретарі Чайківській Н.М., за участю начальника ВКР СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області - ОСОБА_1, розглянувши у відкритому судовому засіданні внесене в кримінальному провадженні № 32012060000000086 слідчим з ОВС ВКР СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області ОСОБА_2, погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Житомирської області ОСОБА_3, клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, та додані до нього матеріали, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий звернувся до Богунського районного суду м. Житомира із клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, посилаючись на те, що СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню, зареєстрованому у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за №32012060000000086 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Слідчий в клопотанні посилається на те, що досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ В«УкреколайнВ» завищили валові витрати та незаконно сформували податковий кредит з податку на додану вартість шляхом відображення протягом 2011-2013 років в бухгалтерському та податковому обліках проведення безтоварних операцій з підприємствами, що мають ознаки В«фіктивностіВ» , а саме: ТОВ В«Інфостіл 2008В» (код ЄДР 35678045), ТОВ В«Флорена плюсВ» (код ЄДР 35851839), ТОВ В«ОСОБА_2 плюс югВ» (код ЄДР 37113986), ТОВ В«Корпоративні мобільні рішенняВ» (код ЄДР 36476024), ПП В«ТДВ»АквалайнВ» (код ЄДР 36593277), що призвело до фактичного ненадходження до бюджету податків в особливо великих розмірах на загальну суму 2 900 тис грн.

Також встановлено, що ОСОБА_4 (іден. номер НОМЕР_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженець ІНФОРМАЦІЯ_2, зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3), працює диретором ПП В«ТД В«АквалайнВ» та являється номінальним (підставним) директором вищевказаних підприємств, фактично не має відношення до провадження даними СГД фінансово - господарської діяльності. Також встановлено, що дана особа за грошову винагороду вступила в злочинну змову з невстановленими особами, та здійснює для них пошук осіб, що за грошову винагороду будуть виконувати роль номінальних (підставних) службових осіб на В«фіктивнихВ» підприємствах, які сприяють підприємствам реального сектору економіки в ухиленні від сплати податків, шляхом конвертації безготівкових коштів в готівкові з наданням відповідних документів прикриття незаконної діяльності.

Разом з тим встановлено, що невстановлені особи, які надають вказівки ОСОБА_4, використовують поштову електронну скриньку, а саме:

в—Џ В« clientinfoua@gmail.comВ»

Слідчий зазначає, що у Google Inc. (Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California, 94043, US) зберігаються наступні документи (інформація на електронних носіях, інформація електронної інформаційної системи інтернет-сервісу електронної пошти): інформація по електронній поштовій скринці В« clientinfoua@gmail.comВ» стосовно ІР адрес (МАС - адрес) з яких проходило з'єднання з поштовим сервером (з зазначеною датою, часом, включаючи хвилини та секунди), інформація (в тому числі контактні дані), яку повідомили при реєстрації власники електронних скриньок, інформація щодо абонентів, яким виділено в користування вказані ІР адреси (ПІБ користувачів, адресні дані (в т.ч. адресу за якою закріплено вказані ІР адреси), контактні телефони, паспортні або інші наявні персональні дані).

Дані документи перебувають у володінні та зберігаються лише у Google Inc. (Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California, 94043, US), де обслуговується інформація електронної інформаційної системи інтернет-сервісу електронної пошти, та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні, а саме щодо персональних електронно-обчислювальних машин, серверів, інших електронних пристроїв, котрі використовуються невстановленими особами, які фактично керують фінансово-господарською діяльністю СГД з ознаками В«ризиковихВ» , з яких здійснюється з'єднання з поштовим сервером для відправки та отримання податкової звітності в електронному вигляді, щодо осіб, які можуть фактично мають можливість користуватись поштовим сервісом, іншої інформації, тобто мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженню та являються джерелом доказів, а тому виклик в судове засідання службових осіб Google Inc. (Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California, 94043, US), призведе до передчасного розголошення відомостей, які безпосередньо стосуються суті кримінального провадження та процесуальних дій, які заплановано провести з метою збирання доказів, у зв'язку з чим існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів.

Вилучення оригіналів зазначених у клопотанні документів, необхідне для використання при проведенні слідчих дій в ході досудового розслідування по кримінальному провадженню, а також для ідентифікації осіб, діями яких державному бюджету завдано збитків.

Заслухавши учасника судового провадження, дослідивши клопотання та додані до нього документи, оглянувши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя приходить до висновку про його задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ст. 159 тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно п.1,2,3 ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей та документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно п.1 ч.6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває річ, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза їх зміни або знищення.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 132, 159, 160, 162, 163, 164 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому з ОВС ВКР СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області ОСОБА_2 тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та можливість їх вилучення (виїмку) у Google Inc. (Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California, 94043, US), а саме: оригіналів документів (інформації) як на паперових так і електронних носіях по електронній поштовій скриньці В« clientinfoua@gmail.comВ» стосовно ІР адрес (МАС - адрес) з яких проходило з'єднання з поштовим сервером (з зазначеною датою, часом, включаючи хвилини та секунди) за період з 01.12.2012 року по дату виконання ухвали, інформації (в тому числі контактні дані), яку повідомили при реєстрації власники електронних скриньок, інформації щодо абонентів, яким виділено в користування вказані ІР адреси (ПІБ користувачів, адресні дані (в т.ч. адресу за якою закріплено вказані ІР адреси), контактні телефони, паспортні або інші наявні персональні дані).

Встановити строк дії ухвали до 30.10.2013 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: Д. В. Кузнєцов

Дата ухвалення рішення30.09.2013
Оприлюднено06.08.2015
Номер документу47739787
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, та додані до нього матеріали

Судовий реєстр по справі —295/14600/13-к

Ухвала від 30.09.2013

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Кузнєцов Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні