Постанова
від 31.07.2015 по справі п/811/2118/15
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 липня 2015 року Справа № П/811/2118/15

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Мирошниченка В.С.;

при секретарі -Озерної М.О.,

за участю:

представника позивача - не з'явився;

представника відповідача - не з'явився

розглянув у відкритому судовому засіданні в місті Кіровограді адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в м.Олександрії та Олександрійському районі Кіровоградської області до Відкритого акціонерного товариства "Будконструкція" про стягнення заборгованості з витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, -

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду України в м.Олександрії та Олександрійському районі Кіровоградської області звернулось до суду з позовом, в якому просить суд стягнути із Відкритого акціонерного товариства "Будконструкція" заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій призначених на пільгових умовах за списком № 2 в сумі 4382,52 грн.

В обґрунтування позовних вимог, позивач зазначив, що згідно розрахунків сум фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, за відповідачем рахується заборгованість по витратам на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за квітень - червень 2015 року в сумі 4382,52 грн.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, надавши клопотання про розгляд справи без його участі (а.с. 24).

Представник відповідача двічі не з'явився в судове засідання, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином (а.с. 19, 23).

У відповідності до п. 2 ч. 1 ст. 41 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Враховуючи викладене, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Суд дослідив матеріали справ, дійшов наступних висновків.

Згідно ч. 2 розділу ХV „Прикінцеві та перехідні положенняВ» Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуванняВ» , п. 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 №21-1, на яких працівники вийшли на пенсію на пільгових умовах, здійснюють відшкодування коштів Пенсійному Фонду України на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

На підставі п. п. 6.8 п. 6 вказаної Інструкції підприємство щомісячно до 25 числа зобов'язане вносити до Фонду зазначену у повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах. Суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за період з дати призначення пенсії до дати складання розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону, сплачуються одночасно із оплатою фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за перший поточний місяць.

Згідно п. 6.9 вказаної Інструкції, у разі призначення пенсій на пільгових умовах особам, які мають необхідний стаж роботи не за місцем призначення цієї пенсії, орган Пенсійного фонду за місцем призначення пенсії надсилає повідомлення згідно з додатками, зазначеними у пункті 6.4 цієї Інструкції для зазначених підприємств у двох примірниках через орган Пенсійного фонду за місцезнаходженням цього підприємства. Відшкодування сум фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, у таких випадках здійснюється підприємством на рахунки органу Пенсійного фонду за місцем його реєстрації.

Судом встановлено, що відповідачем отримано розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуванняВ» в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів „бВ» -„зВ» ст. 13 Закону України „Про пенсійне забезпеченняВ» , відповідно до якого, відповідач у квітні - червні 2015 року повинен був сплатити на адресу позивача кошти всього у розмірі 4382,52 грн. (1460,84 грн. х 3 міс.) (а.с. 6-7).

Платежів в рахунок сплати заборгованості відповідачем не здійснювалось, внаслідок чого виникла заборгованість у розмірі 4382,52 грн. за квітень - червень 2015 року.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими і заявленими згідно чинного законодавства, а тому адміністративний позов підлягає задоволенню повністю.

Згідно ч.4 ст.94 КАС України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійсненні позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладено та керуючись ст.ст. 94, 158 - 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з відкритого акціонерного товариства "Будконструкція", код ЄДРПОУ 05511478, на користь Управління Пенсійного фонду України в м.Олександрії та Олександрійському районі Кіровоградської області, код ЄДРПОУ 37944495, заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до п. «б»-«з» ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» у розмірі 4382,52 грн. (чотири тисячі триста вісімдесят дві грн. 52 коп.)

Судові витрати віднести за рахунок держави.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, а у разі її апеляційного оскарження - з моменту проголошення судового рішення суду апеляційної інстанції.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подання впродовж десяти днів з дня отримання копії постанови, апеляційної скарги. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.07.2015
Оприлюднено06.08.2015
Номер документу47762331
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/811/2118/15

Постанова від 31.07.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

В.С. Мирошниченко

Ухвала від 08.07.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

В.С. Мирошниченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні