Постанова
від 09.03.2010 по справі 2а-7427/09/1170
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 березня 2010 року Справа № 2а-7427/09/1170

09 березня 2010 року Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі: головуючого -судді Яковлєва О.В.;

при секретарі -Дигас В.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Кіровограді адміністративну справу за позовом Бобринецької міжрайонної державної податкової інспекції до Приватного підприємства «Регіон ОСОБА_1 ЛТД», третя особа Компаніївська районна державна адміністрація про припинення підприємницької діяльності юридичної особи ,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом, в якому ставить вимоги до Приватного підприємства «Регіон ОСОБА_1 ЛТД»про припинення підприємницької діяльності юридичної особи.

В обґрунтування позовних вимог зазначив, що Компаніївською районною державною адміністрацію Приватне підприємство «Регіон ОСОБА_1 ЛТД»зареєстровано як суб'єкт підприємницької діяльності та взято на облік в податкових органах як платника податків. Однак, у зв'язку з наявністю в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням, відповідно до ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», просить суд припинити підприємницьку діяльність останнього.

У судове засідання представник позивача не з'явився, повідомлений належним чином про дату, час та місце розгляду справи, однак останнім подано заяву про можливість розгляду справи за його відсутності. Позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Відповідач будучи належно повідомленим про дату, час і місце судового засідання, у судове засідання не з'явився, причини неявки суду не повідомив, письмових заперечень на позов не надав.

Представник третьої особи у судове засідання не з'явився, однак надав заяву про розгляд справи за його відсутності, позовні вимоги позивача підтримав в повному обсязі.

Дослідивши докази у справі, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно п.2 ч.1 ст.9 Закону України «Про систему оподаткування»від 25.06.1991 року №1251-XII, платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язанні подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Ст.59 Господарського Кодексу України передбачено, що припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації - за рішенням власника (власників) чи уповноважених ним органів, за рішенням інших осіб - засновників суб'єкта господарювання чи їх правонаступників, а у випадках, передбачених цим Кодексом, - за рішенням суду.

Статтею 33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»від 15.05.2004 року №755-IV визначено, що юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Згідно п.5 ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» від 15.05.2004 року №755-IV, підставою для судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Судом встановлено, що згідно свідоцтва про державну реєстрацію від 24.02.2009 року, Приватне підприємство «Регіон ОСОБА_1 ЛТД»зареєстровано, як суб»єкт підприємницької діяльності Компаніївською районною державною адміністрацію, код ЄДРПОУ - 36083977 (а.с.4) та взято на облік Бобринецькою міжрайонною державною податковою інспекцією, як платника податків(а.с.6).

Так, 07 квітня 2009р. працівниками Бобринецької МДПІ здійснено заходи щодо встановлення фактичного місцезнаходження ПП «Регіон ОСОБА_1 ЛТД», за результатами яких складено акт «перевірки місцезнаходження (місце проживання) платника податків», згідно якого фактичне місцезнаходження відповідача не встановлено. Крім того, в червні та липні 2009року дані заходи позивачем проведено повторно, однак місцезнаходження платника податків не встановлено, що підтверджується довідкою «про встановлення фактичного місцезнаходження платника податків»за №923 від 19.06.2009р. та повідомленням «про відсутність платника податків за місцезнаходженням (місце проживання)»за №2268 від 24.07.2009р. Тому 01.09.2009 р. позивач звернувся із запитом до державного реєстратора Компаніївської РДА про надання витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Останнім надано витяг (а.с.7), з якого вбачається наявність в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб запису про відсутність ПП «Регіон ОСОБА_1 ЛТД»за вказаним її місцезнаходженням.

Доказів щодо фактичного місцезнаходження ПП «Регіон ОСОБА_1 ЛТД»відповідачем суду не надано.

Пунктом 17 частини 1 статті 11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні»від 04.12.1990 року №509-XII, органу державної податкової служби надано право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

На підставі аналізу встановлених обставин і правовідносин, що їм відповідають, суд приходить до висновку, що у судовому засіданні знайшов своє підтвердження факт відсутності юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням, у відповідності до чого суд вважає, що Бобринецька МДПІ правомірно, в межах і порядку передбаченому законодавством, звернулася до суду з адміністративним позовом про припинення підприємницької діяльності юридичної особи.

Керуючись п.2 ч.1 ст.9 Закону України «Про систему оподаткування»від 25.06.1991 року №1251-XII, ст.ст.33, 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»від 15.05.2003 року №755-IV, п.17 ч.1 ст.11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні»від 04.12.1990 року №509-XII, ст.ст.158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,Ї

ПОСТАНОВИВ:

Позов Бобринецької міжрайонної державної податкової інспекції до Приватного підприємства «Регіон ОСОБА_1 ЛТД», третя особа Компаніївська районна державна адміністрація - задовольнити.

Припинити підприємницьку діяльність Приватного підприємства «Регіон ОСОБА_1 ЛТД», код ЄДРПОУ 36083977, що зареєстровано за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, номер запису про державну реєстрацію 1 430 102 0000 000360 від 24.02.2009р.

Призначити ліквідаційну комісію в кількості чотирьох осіб, з числа посадових осіб Бобринецької міжрайонної державної податкової інспекції.

Встановити строк роботи ліквідаційної комісії 70 днів.

Ліквідаційній комісії провести заходи щодо ліквідації Приватного підприємства «Регіон ОСОБА_1 ЛТД», визначені ст.ст. 60,61 Господарського кодексу України.

Копію постанови, після набрання постанови суду законної сили, направити державному реєстратору Компаніївської районної державної адміністрації на виконання. Судові витрати віднести за рахунок держави.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження постанови суду протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі проголошення вступної та резолютивної частин рішення, з дня складання постанови у повному обсязі відповідно до ст.160 КАС України. Апеляційна скарга подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подала до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви.

Повний текст постанови виготовлено 15.03.2010 року.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення09.03.2010
Оприлюднено06.08.2015
Номер документу47783705
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7427/09/1170

Постанова від 09.03.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Яковлєв

Постанова від 09.03.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Яковлєв

Ухвала від 10.10.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Острович С.Е.

Ухвала від 17.10.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Острович С.Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні