Постанова
від 15.12.2010 по справі 4-1834/10
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа №4 -1834/2010 року

ПОСТАНОВА

15 грудня 2010 року м. Суми

Суддя Зарічного районного суду Собина О.І., розглянувши скаргу адвоката ОСОБА_1 в інтересах затриманого ОСОБА_2 про визнання затримання незаконним та звільнення з-під варти,

ВСТАНОВИВ:

До Зарічного районного суду м. Суми надійшла скарга адвоката ОСОБА_1, в якій він зазначає . що є захисником ОСОБА_2 і діє в його інтересах і вважає, що його підзахисний затриманий незаконно, а тому просить встановити наявність щодо ОСОБА_2 порушення слідчим вимог ст.ст. 106 та 115 КПК України та п.1 ст.5 Конвенції про захист прав і основних свобод людини, а саме положення про те, що нікого не може бути позбавлено свободи інакше ніж відповідно до процедури , встановленої законом. Просить розглянути дану скаргу одночасно з поданням про обрання ОСОБА_2 запобіжного заходу.

Суддя, дослідивши матеріали, долучені до скарги, вважає, що у відкритті провадження з розгляду скарги належить відмовити, виходячи з наступного:

Відповідно до ч. 1, 3 ст.44 КПК України захисником є особа , яка в порядку , встановленому законом, уповноважена здійснювати захист прав і законних інтересів підозрюваного, обвинуваченого, підсудного, засудженого, виправданого та надання їм необхідної юридичної допомоги при провадженні у кримінальній справі. Повноваження захисника на участь у справі стверджується: адвоката - ордером відповідного адвокатського об'єднання, адвоката, який не є членом адвокатського об'єднання - угодою, інші фахівці у галузі права, які за законом мають право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи або дорученням юридичної особи - угодою або дорученням юридичної особи, близьких родичів, опікунів або піклувальників - заявою обвинуваченого, підсудного, засудженого, виправданого про їх допуск до участі в справі як захисників.

З наданих суду матеріалів не вбачається, що адвокат ОСОБА_1 є особою, яка в порядку, встановленому законом, уповноважена здійснювати захист в кримінальній справі, а також є особою, яка допущена у якості захисника ОСОБА_2 ( ст.ст. 44, 47 КПК України ), жодних документів з цього приводу суду не надано. Окрім того, до скарги не долучено жодних доказів, які підтверджують повноваження захисника на участь у справі, укладання м оди між захисником та підзахисним, тощо.

Крім того, адвокат просить прийняти скаргу до розгляду та розглянути її одночасно з поданням про обрання ОСОБА_2 запобіжного заходу, але дана скарга отримана суддею 13.12.2010 року о 14-45 після виходу судді з нарадчої кімнати і оголошення постанови про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту відносно ОСОБА_2

За таких підстав , суд вважає за необхідне у відкрити провадження з розгляду скарги відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.44, 47, 106 КПК України, суддя-

ПОСТАНОВИВ:

У відкритті провадження з розгляду скарги адвоката ОСОБА_1 в інтересах затриманого ОСОБА_2 про визнання затримання незаконним та звільнення з-під варти відмовити.

Постанова оскарженню не підлягає.

СУДДЯ О.І. СОБИНА

СудЗарічний районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення15.12.2010
Оприлюднено06.08.2015
Номер документу47784364
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1834/10

Постанова від 15.12.2010

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Собина О. І.

Постанова від 20.07.2010

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова Ірина Валеріївна

Постанова від 20.07.2010

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова Ірина Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні