Ухвала
від 10.09.2014 по справі 807/2197/14
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залучення третьої сторони

10 вересня 2014 рокум. Ужгород№ 807/2197/14

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Гебеш С. А.

при секретарі судових засідань - Приходько Т.В.

сторони в судове засідання не з'явились;

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовною заявою Державної податкової інспекції у м. Ужгороді Головного управління Міндоходів у Закарпатській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Трансавтолюкс" про визнання недійсними змін до установчих документів, -

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інспекція у м. Ужгороді Головного управління Міндоходів у Закарпатській області звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Трансавтолюкс" про визнання недійсними змін до установчих документів.

Однак, в ході судового розгляду даної адміністративної справи представником позивача, у відповідності до вимог ст. 53 КАС України, суду було надано клопотання про залучення до участі у справі Державного реєстратора Виконавчого комітету Ужгородської міської ради, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, з врахуванням того, що в разі винесення кінцевого рішення у даній адміністративній справі таке може вплинути на права і обов'язки третьої сторони при виконанні постанови суду, яка набере законної сили.

В судове засідання сторони не з'явились, хоча про дату, час та місце судового розгляду адміністративної справи були повідомлені належним чином. Представником позивача було надано клопотання про розгляд клопотання про залучення третьої особи за його відсутності на основі наявних в матеріалах справи доказах.

Відповідно до частини 1 статті 41 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень КАС України розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється. Оскільки сторони в судове засідання не з'явилися, фіксування судового процесу не здійснюється.

Розглянувши подані документи, матеріали справи, а також подане представником позивача клопотання про залучення третьої особи у справі, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до наступних висновків.

Так, відповідно до ч. 2 ст. 53 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з ініціативи суду. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Як вбачається, з матеріалів даної адміністративної справи предметом спору являється зміна місця реєстрації відповідача, а саме місцезнаходження з м. Дніпропетровськ, Ленінградського р-ну, Бульвар Рубіновий, 10/48 на Закарпатську обл., м. Ужгород, пл. Ш.Петефі, 47/601 та зобов'язання Державного реєстратора Виконавчого комітету Ужгородської міської ради внести запис щодо відміни державної реєстрації змін до установчих документів Товариства з обмеженою відповідальністю "Трансавтолюкс" пов'язані із зміною місцезнаходження з м. Дніпропетровськ, Ленінградського р-ну, Бульвар Рубіновий, 10/48 на Закарпатську обл., м. Ужгород, пл. Ш.Петефі, 47/601.

Враховуючи, що прийняте судом рішення по даній справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов'язки Державного реєстратора Виконавчого комітету Ужгородської міської ради при виконанні постанови суду та внесені відповідних відомостей до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців державним реєстратором, а тому суд вважає необхідним залучити до участі у справі в якості третьої особи - Державного реєстратора Виконавчого комітету Ужгородської міської ради, про що повідомити третю особу та викликати її представника у судове засідання.

На підставі наведеного та керуючись ч. 1 ст41, ч.2,3 ст.53,ст.ст. 160,165 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у розгляді адміністративної справи за позовом Державної податкової інспекції у м. Ужгороді Головного управління Міндоходів у Закарпатській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Трансавтолюкс" про визнання недійсними змін до установчих документів - Державного реєстратора Виконавчого комітету Ужгородської міської ради , про що повідомити третю особу та викликати її представника у судове засідання.

Третій особі надіслати копію ухвали та копію позовної заяви разом з судовою повісткою.

Запропонувати третій особі надати суду письмові пояснення з приводу даного адміністративного позову.

У зв'язку із наведеним вище та в силу вимог п.4 ч.1 ст. 128 КАС України, відкласти розгляд даної адміністративної справи.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 26 вересня 2014 року о 14:00 год. в залі судового засідання Закарпатського окружного адміністративного суду за адресою: м. Ужгород, пл. Б. Хмельницького, 21.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя C.А. Гебеш

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.09.2014
Оприлюднено06.08.2015
Номер документу47838779
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —807/2197/14

Постанова від 14.10.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С. А.

Ухвала від 14.10.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С. А.

Ухвала від 10.09.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С. А.

Ухвала від 03.07.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С. А.

Ухвала від 15.06.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Маслій В.І.

Ухвала від 27.05.2015

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Онишкевич Тарас Володимирович

Ухвала від 28.11.2014

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Онишкевич Т.В.

Постанова від 14.10.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С. А.

Ухвала від 03.07.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні