Постанова
від 15.07.2015 по справі 808/3281/15
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 липня 2015 року 12:20Справа № 808/3281/15 м.Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі судді Бойченко Ю.П., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу

за позовом Приморської об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Запорізькій області

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Врожай-2005»

треті особи ОСОБА_1

ОСОБА_2

ОСОБА_3

про припинення юридичної особи,

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

19 червня 2015 року Приморська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Запорізькій області звернулась до Запорізького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Врожай-2005», в якій просить суд припинити юридичну особу відповідача.

В якості підстав для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, позивач зазначив неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Ухвалою суду від 22 червня 2015 року було відкрито провадження по зазначеній справі, закінчено підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду на 15 липня 2015 року, в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, залучено засновників ТОВ «Врожай-2005»: ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, надіслав до суду клопотання про розгляд справи за його відсутності, позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Представник відповідача, а також треті особи, у судове засідання не з'явився (лись), письмові заперечення на позов не направив (ли), про причини неявки суду не повідомив (ли). Про дату, час та місце судового розгляду повідомлений (ні) належним чином. Повістка про виклик до суду та ухвала про відкриття провадження направлялися відповідачу за адресою, внесеною відповідачем до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємців. Відповідно до ч. 8 ст. 35 КАС України така адреса вважається достовірною, а повістка, направлена за нею, врученою юридичній особі.

Відповідно до ч. 4 статті 128 КАС України у разі неприбуття відповідача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин розгляд справи може не відкладатися і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглядати справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи неявку у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, суд, керуючись ч. 1 ст. 41 КАС України, не здійснював фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Суддя, розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Врожай - 2005» (код ЄДРПОУ 33174846) зареєстроване в якості юридичної особи - 17 вересня 2004 року.

Відповідач перебуває на податковому обліку в Приморській об'єднаній державній податковій інспекції ГУ ДФС у Запорізькій області в якості платника податків та зборів.

Згідно довідки Приморської ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області від 27.05.2015 за №411/08-17-10/15-112 відповідачем податкова звітність не надавалась з 01 жовтня 2013 року.

Заборгованість по податковим платежам перед бюджетом та державними цільовими фондами у відповідача відсутня, що підтверджується довідкою позивача щодо заборгованості від 02.06.2015 №792/10/08-16-20-343.

Згідно п. 15.1 ст. 15 Податкового кодексу України платниками податків визнаються фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об'єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об'єктом оподаткування згідно з цим Кодексом або податковими законами, і на яких покладено обов'язок із сплати податків та зборів згідно з цим Кодексом.

Відповідно до п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Згідно п.п. 20.1.37 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України, контролюючі органи мають право, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Судом встановлено, що відповідачем податкова звітність не надавалась до органів державної податкової служби більше року, а саме з 01 жовтня 2013 року.

Таким чином суд дійшов висновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню.

Враховуючи вищезазначене, керуючись ст.ст. 69, 70, 71, 158 - 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Приморської об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Запорізькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Врожай-2005», треті особи: ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 про припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Врожай - 2005» (код ЄДРПОУ 33174846).

Постанова набирає законної сили відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Ю.П. Бойченко

Дата ухвалення рішення15.07.2015
Оприлюднено06.08.2015

Судовий реєстр по справі —808/3281/15

Постанова від 15.07.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 22.06.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні