Ухвала
від 03.08.2015 по справі 910/19490/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

0,2

УХВАЛА

про повернення заяви

про порушення справи про банкрутство

03.08.2015справа № 910/19490/15

Суддя Пасько М.В., розглянувши

заяву публічного акціонерного товариства "АКБ "КИЇВ"

до товариства з обмеженою відповідальністю "ТОРГОВИЙ ДІМ "ГАЗ-ДНІПРО"

(ідентифікаційний код 31353807)

про порушення справи про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "ТОРГОВИЙ ДІМ "ГАЗ-ДНІПРО" (ідентифікаційний код 31353807), у зв'язку з неможливістю останнього погасити заборгованість.

Розглянувши подану заяву, суд встановив наступне.

Відповідно до ст. 56 Господарського процесуального кодексу України позивач, прокурор чи його заступник зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

Пунктом 2 ч. 1 ст. 57 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що до позовної заяви додається документ, який підтверджує відправлення відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Абзацом 27 пункту 2 Правил надання послуг поштового зв'язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 5 березня 2009 року № 270, (далі – Правила) передбачено, що документом, який підтверджує надання послуг поштового зв'язку, є розрахунковий документ встановленої відповідно до Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” форми та змісту (касовий чек, розрахункова квитанція тощо).

У відповідності до п. 19 Правил внутрішні поштові відправлення з оголошеною цінністю можуть прийматися для пересилання з описом вкладення та/або з післяплатою.

Внутрішні поштові відправлення з оголошеною цінністю з описом вкладення подаються для пересилання відкритими для перевірки їх вкладення (п. 59 Правил).

Згідно п. 61 Правил у разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв'язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв'язку повинен зазначити номер поштового відправлення. За бажанням відправника на примірнику опису, що вкладається до поштового відправлення, вартість предметів може не зазначатися.

Враховуючи наведені вище норми та вимоги встановлені п. 2 ч. 1 ст. 57 Господарського процесуального кодексу України, належним доказом надіслання сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб є – оригінали опису вкладення до поштового відправлення, який містить найменування предметів (документів), які надсилаються, а також оригінал розрахунковий документ, виданий поштовим відділенням.

Проте, під час дослідження заяви і доданих до неї документів на предмет додержання вимог встановлених, зокрема, ст. 57 ГПК України, судом не виявлено оригіналу опису вкладення до поштового відправлення, який підтверджує надсилання товариству з обмеженою відповідальністю "ТОРГОВИЙ ДІМ "ГАЗ-ДНІПРО" (ідентифікаційний код 31353807) копії заяви та копії доданих до неї документів.

Отже, наведене вище є порушенням норм процесуального права та підставою для повернення заяви і доданих до неї документів без розгляду в порядку, передбаченому п. 6 ч. 1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України.

Згідно до п. 4 ч. 1 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд суду не пізніше п'яти днів з дня надходження заяви про порушення справи про банкрутство повернути її та додані до неї документи без розгляду, якщо заявник-кредитор не подав доказів неспроможності боржника виконати свої грошові зобов'язання перед кредиторами в розмірі, визначеному частиною третьою стаття 10 Закону, протягом трьох місяців після відкриття виконавчого провадження, якщо інше не передбачено цим Законом.

Керуючись ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", п. п. 1, 6 ч. 1 ст. 63, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

          УХВАЛИВ:

Заяву публічного акціонерного товариства "АКБ "КИЇВ" про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "ТОРГОВИЙ ДІМ "ГАЗ-ДНІПРО" (ідентифікаційний код 31353807), повернути без розгляду.

Повернення заяви про порушення провадження у справі про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню з такою заявою до господарського суду у встановлено порядку.

Суддя М.В. Пасько

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення03.08.2015
Оприлюднено07.08.2015
Номер документу47844603
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/19490/15

Ухвала від 03.08.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні