Рішення
від 26.06.2006 по справі 5/1123-5\114
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/1123-5\114

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

РІШЕННЯ

          

26.06.06                                                                                           Справа№ 5/1123-5\114

     За  позовом:  ДПІ у Яворівському районі Львівської області

до: Приватного підприємства “Академія”, с.Стадники

                                                                  Суддя : Петрик І.Й.

Про: припинення юридичної особи

Представники:

Від позивача: Баран Л.М., довіреність №510 від 15.06.2006р.

Від відповідача: не з'явився

                                                                                    

Суть спору: Позов заявлено ДПІ у Яворівському районі Львівської області про припинення державної реєстрації  ПП “Академія”, с.Стадники.  

Представник позивача в судове засідання з'явився, вимоги ухвали суду від 09.06.2006р. виконав та просить припинити юридичну особу ПП “Академія”.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач систематично порушує вимоги п.п.7.7.2 п.7.7. ст.7  Закону України “Про податок на додану вартість” щодо подачі до державних податкових органів звітності про результати фінансово-господарської діяльності. Такі дії відповідача перешкоджають позивачу належним чином здійснювати контроль за додержанням приписів податкового законодавства, наслідком чого може бути ненадходження до Державного бюджету України грошових коштів.

Відповідач в судове засідання не з'явився, вимог суду не виконав, ніяких пояснень не подав, хача належним чином був повідомлений про час та місце слухання справи.

Розглянувши матеріали справи в порядку ст.75 ГПК України, суд встановив наступне:

Відповідач –ПП “Академія”, зареєстроване як суб'єкт підприємницької діяльності –юридична особа, Яворівською районною державною адміністрацією 05.02.1999р. реєстраційний №42.

Відповідно до Акту, складеного працівниками позивача, відповідач більше 3-ох років не подає до державних податкових органів бухгалтерську звітність та інші документи і відомості пов'язані з обчисленням та сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів), чим порушує вимоги п.2,3 ст.9 Закону України “Про систему оподаткування”. Як вбачається із матеріалів справи, відповідач заборгованості по сплаті податків, зборів (обов'язкових платежів) не має.

При прийнятті рішення суд виходив з наступного.

Частиною 1 ст.238 Господарського кодексу України передбачено, що за порушення встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності до суб'єктів господарювання можуть бути застосовані уповноваженими органами державної влади або органами місцевого самоврядування адміністративно-господарські санкції, тобто заходи організаційно-правового або майнового характеру, спрямовані на припинення правопорушення суб'єкта господарювання і ліквідацію його наслідків.

Відповідно до ст.247 Господарського кодексу України, у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

Поряд з цим, згідно із ч.15 ст.58 Господарського кодексу України скасування державної реєстрації суб'єкта господарювання здійснюється, зокрема, на підставі рішення господарського суду у випадку здійснення діяльності, що суперчить Закону.

Згідно із ч.2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”, підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до Закону.

Відповідачем не представлено суду доказів подання до органів державної податкової служби документів податкової звітності згідно з вимогами законодавства. Цей факт, на думку суду, свідчить про те, що відповідач, будучи суб'єктом підриємницької діяльності не дотримується приписів законодавства щодо інформування контролюючих органів про результати власної господарської (підприємницької) діяльності, зокрема не подає у встановленому порядку та у визначені терміни податкову звітність.

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку про обгрунтованість позовних вимог і вважає, що позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст.9 Закону України “Про систему оподаткування”, п.15 ст.58. ст.ст.59, 60, 238, 247 Господарського кодексу України, ст.36, 38 Закону україни “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців, ст.ст. 33,34,36,43,49,75,82,84,85,116-117 ГПК України, суд –

В  И  Р  І  Ш  И  В :

1.          Припинити юридичну особу –ПП “Академія”, адреса: 81050, Львівська обл., Яворівський р-н, с.Стадники, код ЄДРПОУ 30253584.

2.          2.  Зобов'язати засновків ПП “Академія”, адреса: 81050, Львівська обл., Яворівський р-н, с.Стадники, код ЄДРПОУ 30253584, здійснити заходи, пов'язані з ліквідацією суб'єкта господарювання у встановленому законом порядку і в трьохмісячний термін подати органу державної реєстрації документи відповідно до ст.36 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”.

            3.  Стягнути з ПП “Академія”, адреса: 81050, Львівська обл., Яворівський р-н, с.Стадники, код ЄДРПОУ 30253584:

              -  в доход державного бюджету України 85,00 грн. державного мита.  

 - на користь ДП «Судовий інформаційний центр»(м.Київ, вул.Липська, 18/5), 118,00 грн.- витрат на інформаційно-технічне забезпеченя судового процесу.

Накази про стягнення судових витрат по справі, відповідно до ст.116 ГПК України, видати після набрання судовим рішенням законної сили.

           4.  Рішення у даній справі надіслати учасникам процесу, органу державної реєстрації, обласному управлінню статистики.

Суддя                                                                                                       Петрик І.Й.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення26.06.2006
Оприлюднено27.08.2007
Номер документу47868
СудочинствоГосподарське
🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні