Ухвала
від 11.04.2014 по справі 816/7425/13-а
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

11 квітня 2014 року м. ПолтаваСправа №816/7425/13-а

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Кукоба О.О., розглянувши у письмовому провадженні заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Генерація-7" про скасування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), застосованих постановою Полтавського окружного адміністративного суду від 14 лютого 2014 року у справі №816/7245/13-а за адміністративним позовом територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Полтавській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Генерація-7" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю),

В С Т А Н О В И В:

Територіальне управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Полтавській області звернулося до Полтавського окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Генерація-7" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), а саме: зупинення виконання робіт в діючих електроустановках напругою понад 1000В та експлуатації електричного устаткування трансформаторних підстанцій напругою понад 1000В за адресою: м. Полтава, вул. Загородня, 10, до усунення порушення та отримання у встановленому порядку рішення на відновлення роботи.

Постановою Полтавського окружного адміністративного суду від 14 лютого 2014 року у справі №816/7245/13-а адміністративний позов задоволено частково, застосовано до Товариства з обмеженою відповідальністю "Генерація-7" заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) шляхом зупинення виконання робіт в діючих електроустановках напругою понад 1000В та експлуатації електричного устаткування трансформаторних підстанцій напругою понад 1000В за адресою: м. Полтава, вул. Загородня, 10.

07 квітня 2014 року судом отримано заяву ТОВ "Генерація-7" про скасування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

В обґрунтування даної заяви відповідач зазначив, що ТОВ "Генерація-7" 26 березня 2014 року отримано дозвіл Територіального управління Держгірпромнагляду у Полтавській області №146.14.53, яким підприємству дозволено виконання робіт підвищеної небезпеки: "Ремонт, технологічне обслуговування устатковання підвищеної небезпеки, що зазначені у додатку 3 до Порядку: електричне устатковання електричних мереж"; "Роботи в діючих електроустановках напругою понад 1000 В (до 10 кВ включно)". А відтак, оскільки саме відсутність зазначеного дозволу слугувала підставою для застосування судом заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), то такі заходи, на думку заявника, підлягають скасуванню.

Територіальне управління Держгірпромнагляду у Полтавській області 09 квітня 2014 року надало до суду заяву, в якій просило скасувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю), застосовані постановою суду від 14 лютого 2014 року з огляду на усунення ТОВ "Генерація-7" порушень, виявлених під час проведення планової перевірки, що стали підставою для вжиття судом таких заходів.

Розгляд заяви проведено у порядку письмового провадження на підставі положень частини тринадцятої статті 1832 Кодексу адміністративного судочинства України.

Розглянувши заяву ТОВ "Генерація-7" та матеріали адміністративної справи №816/7425/13-а, суд дійшов висновку про наявність підстав для її задоволення та скасування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Так, заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до ТОВ "Генерація-7" застосовано з огляду на виявлені в ході проведення Територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Полтавській області планової перевірки виробничих об'єктів відповідача порушення останнім вимог статті 21 Закону України "Про охорону праці" в частині відсутності дозволу Управління на виконання робіт в діючих електроустановках напругою понад 1000В та на експлуатацію електричного устаткування електричних мереж, що знаходяться в м. Полтава по вул. Загородній, 10.

ТОВ "Генерація-7" 26 березня 2014 року отримано дозвіл Територіального управління Держгірпромнагляду у Полтавській області №146.14.53, яким підприємству дозволено виконання робіт підвищеної небезпеки: "Ремонт, технологічне обслуговування устатковання підвищеної небезпеки, що зазначені у додатку 3 до Порядку: електричне устатковання електричних мереж"; "Роботи в діючих електроустановках напругою понад 1000 В (до 10 кВ включно)" /а.с. 34/.

За змістом частини четвертої статті 4 Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" від 05 квітня 2007 року №877-V застосовані адміністративним судом заходи реагування за позовом органу державного нагляду (контролю) скасовуються адміністративним судом у порядку, встановленому процесуальним законом.

В силу положень частини дванадцятої статті 1832 Кодексу адміністративного судочинства України особа має право подати заяву про скасування заходів реагування, застосованих судом за результатом розгляду справи, передбаченої пунктом 5 частини першої цієї статті, якщо обставини, які стали підставою для вжиття заходів реагування, перестали існувати або усунуті, що підтверджується відповідними доказами. Така заява подається до адміністративного суду, який прийняв постанову про застосування відповідних заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Відповідно до абзацу 2 частини тринадцятої зазначеної статті за результатами розгляду заяви суд постановляє ухвалу про задоволення заяви або про відмову в її задоволенні, яка не підлягає оскарженню.

Враховуючи те, що ТОВ "Генерація-7" отримало дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, суд дійшов висновку про усунення відповідачем порушень вимог законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки, які були підставою для застосування судом заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

За таких обставин, суд вважає за необхідне задовольнити заяву ТОВ "Генерація-7" про скасування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Керуючись статтями 165, статті 1832 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Генерація-7" про скасування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) задовольнити.

Заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю), застосовані постановою Полтавського окружного адміністративного суду від 14 лютого 2014 року у справі №816/7245/13-а до Товариства з обмеженою відповідальністю "Генерація-7" (код ЄДРПОУ 35295189; вул. Загородня, 34, м. Полтава, Полтавська область, 36008) шляхом зупинення виконання робіт в діючих електроустановках напругою понад 1000В та експлуатації електричного устаткування трансформаторних підстанцій напругою понад 1000В за адресою: м. Полтава, вул. Загородня, 10 - скасувати.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та не може бути оскаржена.

Суддя                                                                                О.О. Кукоба

Дата ухвалення рішення11.04.2014
Оприлюднено07.08.2015
Номер документу47872451
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —816/7425/13-а

Ухвала від 11.04.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Постанова від 14.02.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні