Ухвала
від 27.02.2007 по справі 2/412-06-13967
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/412-06-13967

                                                                         

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ЗВІТУ ЛІКВІДАТОРА

ТА ПРИПИНЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"27" лютого 2007 р.                                                                     Справа  № 2/412-06-13967

За заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю „Універсальна компанія А енд Д”

Про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю „Універсальна компанія А енд Д”.

           Суддя                                                                                                             Бахарєв Б.О.

Представники сторін:

Від заявника: Судейко Валерій Іванович (постанова)

С.с.: про визнання банкрутом    

Товариство з обмеженою відповідальністю „Універсальна компанія А енд Д” звернулось в господарський суд Одеської області з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Універсальна компанія А енд Д” в порядку ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.      

Ухвалою господарського суду Одеської області від 27.12.2006 р. порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ „Універсальна компанія А енд Д”.

Розглянувши матеріали справи, суд встановив.

ТОВ „Універсальна компанія А енд Д” зареєстровано 12.02.2002 р. Виконавчим комітетом Одеської міської ради за № 15561200000002704.

Боржник має кредиторську заборгованість перед ТОВ „Єнергокомплект-ММГ” в сумі 35 000 грн., яку неспроможний погасити у встановлений термін, що підтверджується договором купівлі –продажу від 05.08.2006 р., актом прийому-передачі товару від 10.08.2006 р., актом звірки взаємних розрахунків від 01.09.2006 р., довідкою ліквідатора про відсутність у боржника майна, грошових коштів, транспортних засобів та інших активів.

Відповідно до ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” якщо вартості майна боржника –юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів,  така   юридична   особа   ліквідується   в   порядку, передбаченому  цим  Законом.  У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна  комісія) зобов'язані звернутися в  господарський суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

02.11.2006 р. засновниками прийнято рішення, яким вирішили ліквідувати підприємство, створити ліквідаційну комісію, призначити голову ліквідаційної комісії, а також звернення в господарський суд Одеської області із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство в порядку ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у зв'язку з неможливістю погашення кредиторської заборгованості.

Згідно п. 6 ст. 51 “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” власник майна боржника (уповноважена ним особа), керівник боржника, голова ліквідаційної комісії (ліквідатор), які допустили порушення вимог частини першої цієї статті несуть солідарну відповідальність по незадоволених вимогах за грошовими зобов'язаннями та зобов'язаннями щодо податків і зборів (обов'язкових платежів) боржника.

За довідкою ліквідатора банкрута ознак фіктивного банкрутства або доведення до банкрутства не виявлено.

Постановою суду від 09.01.2007 р. боржника визнано банкрутом, відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором банкрута Судейко В. І. який зобов'язаний провести ліквідаційні заходи, передбачені Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, надати суду ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора на затвердження.

           З метою виявлення кредиторів ліквідатором було подано до офіційних друкованих органів оголошення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, яке опубліковано в газеті “Голос України” №14(4014) від 26.01.2007 р.

Протягом місяця з дня публікації оголошення заяв про визнання кредитором до суду та ліквідатора не надійшло.

На виконання постанови суду від 09.01.2007 р. за результатами роботи ліквідатором надано суду ліквідаційний баланс, в якому активи не відображені, та звіт ліквідатора з підтверджуючими документами, які свідчать про відсутність у банкрута майна, транспортних засобів, грошових коштів та інших активів, у зв'язку з чим неможливе погашення грошових вимог кредитора в порядку ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Приймаючи до уваги ознаки, що свідчать про відсутність підприємницької  діяльності боржника, а також враховуючи, відсутність у банкрута майна та грошових коштів для погашення кредиторської заборгованості і платоспроможність відновити неможливо, суд керуючись п. 6 ст. 40, ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” затверджує звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута і ліквідує ТОВ „Універсальна компанія А енд Д”, припиняє юридичну особу та виключає з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб відповідно до ст. 39 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”.

Керуючись п. 6 ст. 40, ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд, -

У Х В А Л И В:

Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ТОВ „Універсальна компанія А енд Д” (код 31846982, м. Одеса, вул. Канатна, 6).

Ліквідувати та припинити юридичну особу ТОВ „Універсальна компанія А енд Д”, виключити його з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.   

Вимоги, які не задоволені за недостатністю майна вважати погашеними.

Зобов'язати ліквідатора провести заходи щодо ліквідації підприємства, забезпечити збереженість архівних документів банкрута і, за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою ним архівною установою, визначити місце подальшого їх зберігання у відповідності з ч.2 ст.34 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, про що повідомити суд.

Повноваження ліквідатора припинити.

Провадження у справі припинити.

Копію ухвали надіслати: ліквідатору, банку, який обслуговує фінансову діяльність банкрута, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору.

Суддя                                                                                 Бахарев Б.О.

           

Дата ухвалення рішення27.02.2007
Оприлюднено28.08.2007

Судовий реєстр по справі —2/412-06-13967

Ухвала від 27.02.2007

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарев Б.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні