Постанова
від 08.07.2010 по справі 2а-4379/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 липня 2010 р. Справа № 2а-4379/10/1870

Сумський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Павлічек В.О.

за участю секретаря судового засідання-Дикач О.О.,

представника позивача - ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом управління Пенсійного фонду України в Зарічному районі м.Суми до Сумсьої обласної організації політичної партії "Народний союз Наша Україна" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків ,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач, УПФУ в Зарічному районі м. Суми, звернувся до Сумського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом, в якому просить стягнути з відповідача на користь УПФУ в Зарічному районі м. Суми заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за березень 2010 року в розмірі 370,80 грн.

У судовому засіданні представник позивача позов підтримав мотивуючи тим, що всупереч вимогам Закону України "Про збір на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", відповідно до якого сплата страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування є обов'язковою для всіх суб'єктів підприємницької діяльності, у відповідача протягом березень 2010 року виникла заборгованість перед Пенсійним фондом у сумі 370,80 грн.

Відповідач повідомлявся про час, дату та місце розгляду справи, в судове засідання не з'явився, про причини неявки, всупереч вимог ч. 2 ст. 40 КАС України, суд не повідомив, заперечень стосовно позовних вимог не надсилав.

З огляду на зазначене, суд вважає, що відсутність представника відповідача в судовому засіданні не перешкоджає розгляду справи.

Суд, заслухавши представника позивача, дослідивши матеріали справи, проаналізувавши докази у їх сукупності, вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Сумська обласна організація політичної партії "Народний союз Наша Україна" є платником внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування відповідно до ст. 1 Закону України В«Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхуванняВ»та ст. 14 Закону України В«Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуванняВ» .

Відповідно до статті 1 Закону України В«Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуванняВ» від 9 липня 2003 року N 1058-I в редакції з наступними змінами і доповненнями (надалі -Закону), страхові внески -це кошти відрахувань на соціальне страхування та збір на обов'язкове державне пенсійне страхування, сплачені згідно із законодавством, що діяло раніше; кошти, сплачені на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування відповідно до цього Закону.

Згідно ч. 3 ст. 18 Закону, страхові внески є цільовим загальнообов'язковим платежем, який справляється на всій території України в порядку, встановленому цим Законом.

Відповідно до ч.6 ст. 20 Закону, страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Частиною 2 ст. 20 зазначеного Закону встановлено, що обчислення страхових внесків застрахованих осіб здійснюється страхувальниками на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких провадиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) заробітної плати (доходу), на які відповідно до цього Закону нараховуються страхові внески.

Згідно з ч.12 ст. 20 вищезазначеного Закону, страхові внески підлягають сплаті незалежно від фінансового стану платника страхових внесків.

В силу ч.2 ст. 106 Закону, суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (далі - недоїмка) і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.

Як свідчать матеріали справи, внаслідок порушення відповідачем вимог Закону щодо сплати страхових внесків у строки та в порядку, що визначені законодавством з питань загальнообов'язкового державного пенсійного страхування у відповідача станом на 21.04.2010 виникла недоїмка в сумі 370,80 грн. за несплату страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за березень 2010 року.

Наявність недоїмки у вказаній сумі підтверджується розрахунком суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за березень 2010 року, де зазначена сума страхових внесків в розмірі 370,80 грн. (а.с. 5).

Доказів, які б свідчили про погашення вказаної суми недоїмки на день розгляду справи або ж спростували доводи позивача суду не подано.

За наведених обставин та правових норм, вимоги позивача обґрунтовані та підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в Зарічному районі м.Суми до Сумської обласної організації політичної партії "Народний союз Наша Україна" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків за травень 2010 року в сумі 370,80 грн. - задовольнити.

Стягнути з Сумської обласної організації політичної партії "Народний союз Наша Україна" (40000, м. Суми, вул. Федько, 3, код 33525995) на користь управління Пенсійного фонду України в Зарічному районі м. Суми заборгованість зі сплати страхових внесків за травень 2010 року в сумі 370,80 грн. (триста сімдесят грн. 80 коп.)

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження постанови суду в десятиденний строк з дня складення постанови в повному обсязі та подання після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги, або без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Повний текст постанови складено 13 липня 2010 року.

Суддя (підпис) В.О. Павлічек

< Список > < Дата >

З оригіналом згідно

Суддя В.О. Павлічек

Дата ухвалення рішення08.07.2010
Оприлюднено07.08.2015
Номер документу47906007
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4379/10/1870

Постанова від 08.07.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Постанова від 08.07.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Ухвала від 29.04.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Ухвала від 29.04.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні