Ухвала
від 03.08.2015 по справі 554/9402/15-к
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 554/9402/15-к Номер провадження 11-сс/786/358/15Головуючий у 1-й інстанції ОСОБА_1 Доповідач ап. інст. ОСОБА_2

Категорія ухвала слідчого судді

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 серпня 2015 року м. Полтава

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Полтавської області у складі:

Головуючого - судді ОСОБА_2 ,

суддів: ОСОБА_3 , ОСОБА_4

з секретарем ОСОБА_5

з участю:

прокурора ОСОБА_6

представника ТОВ «Індекс» ОСОБА_7

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали провадження за апеляційною скаргою представника ТОВ «Індекс» ОСОБА_7 на ухвалу слідчого судді Октябрського районного суду м. Полтави від 22 липня 2015 року, -

ВСТАНОВИЛА:

Цією ухвалою задоволено клопотання старшого слідчого СУ УМВС України в Полтавській області ОСОБА_8 в рамках кримінального провадження № 1201517000000562 за ч.2 ст. 364 КК України про накладення арешту на тимчасово вилучене майно, а саме штамп з написом «medtrade», штамп з написом « ОСОБА_9 », печатка з написом «В|ВRAUN», печатка з написом «freezoneajmanuae», дві печатки виробництва фірми «trodat» серії «professional 5215» з написом «GOOD LOOK GmbH», печатка виробництва фірми «trodat» серії «professoinal 5208» з написом «GOOD LOOK GmbH», печатка з факсиміле, які були вилучені в ході обшуку за місцем знаходження ТОВ «Індекс», а саме за адресою: м. Київ, вул. Богомольця, 4.

Згідно ухвали, 20.07.2015 року старший слідчий СУ УМВС України в Полтавській області капітан міліції ОСОБА_8 звернувся до суду із клопотанням про арешт майна, посилаючись на те, що службові особи Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М.В. Скліфосовського (код ЄДРПОУ - 01999106, зареєстроване за адресою: м. Полтава, вул. Шевченка, 23) умисно, з метою одержання неправомірної вигоди для ТОВ «Індекс» (код ЄДРПОУ - 31765741, зареєстроване за адресою: м. Рівне, вул. Орлова, 47), під час проведення конкурсних торгів на закупівлю інструментів і приладів медичних, хірургічних та стоматологічних, використали службове становище всупереч інтересам служби, та внесли до документації конкурсних торгів завідомо недостовірні відомості чим спричинили збитки державному бюджету на суму приблизно в 5 млн. грн., що є тяжкими наслідками.

По даному факту СУ УМВС України в Полтавської області 28.05.2015 року внесено відомості до ЄРДР за №1201517000000562, за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст.364 КК України.

16.07.2015 року, був проведений санкціонований обшук за місцем знаходження ТОВ «Індекс», а саме за адресою: м. Київ, вул. Богомольця, 4. В ході обшуку були виявлені та вилучені речі які були вказані в ухвалі слідчого-судді як такі, що підлягають вилученню, а також такі, що не входили до переліку, щодо якого прямо надано дозвіл на відшукання в ухвалі про дозвіл на проведення обшуку, та не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, зокрема: штамп з написом «medtrade», штамп з написом «В|ВRAUN», печатка з написом «В|ВRAUN», печатка з написом «freezoneajmanuae», дві печатки виробництва фірми «trodat» серії «professional 5215» з написом «GOOD LOOK GmbH», печатка виробництва фірми «trodat» серії «professoinal 5208» з написом «GOOD LOOK GmbH», печатка з факсиміле, які відповідно до вимог ст. 236 КПК України є тимчасово вилученим майном.

Слідчий суддя погодився з клопотанням, що є достатні підстави вважати, що вказані печатки та штампи підшукані, виготовлені, пристосовані та використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та зберегли на собі його сліди, оскільки відповідно до документації яку ТОВ «Індекс» подавало на конкурсні торги на закупівлю інструментів і приладів медичних, хірургічних та стоматологічних, ТОВ «ІНДЕКС» отримує устаткування для гемодіалізу у компанії «GOOD LOOK GmbH», яка є офіційним ексклюзивним представником в Україні фірми АТ «Б.Браун», а наявність у ТОВ «ІНДЕКС», печаток та штампів фірм постачальника та виробника, може свідчити про факт фальсифікації документації наданої для участі у процедурі закупівлі.

На ухвалу слідчого судді представником ТОВ «Індекс» подана апеляційна скарга, в якій скаржник вказує, що судом першої інстанції вимоги ст. 173 КПК України не виконані, оскільки постановлене судове рішення взагалі не містить жодної мотивації та підстав, якими керувався суд при ухваленні рішення про накладення арешту.

На переконання скаржника, ТОВ «Індекс» не має ніякого відношення до описаного у клопотанні слідчого, оскільки предметом розслідування кримінального провадження № 1201517000000562 є дії службових осіб Полтавської клінічної лікарні ім. М.В.Скліфософського з отримання неправомірної вигоди.

Заслухавши доповідача, представника ТОВ «Індекс» ОСОБА_7 , який просив про задоволення поданої апеляційної скарги, прокурора, що заперечував проти задоволення апеляційної скарги, дослідивши матеріали провадження та обговоривши доводи апеляції, колегія суддів не знайшла підстав для її задоволення.

На підставі п.1 ч.2 ст.167 КПК України тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення.

Згідно ч.4 ст.170 КПК України однією з підстав для арешту майна є заборона на використання майна, а також заборона розпоряджатися таким майном і може бути застосована лише у випадках, коли їх незастосування може привести до зникнення, втрати або пошкодження відповідного майна або настання інших наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню.

СУ УМВС України в Полтавської області 28.05.2015 року внесено відомості до ЄРДР за №1201517000000562, за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст.364 КК України. по тому факту, що службові особи Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М.В. Скліфосовського (код ЄДРПОУ - 01999106, зареєстроване за адресою: м. Полтава, вул. Шевченка, 23) умисно, з метою одержання неправомірної вигоди для ТОВ «Індекс» (код ЄДРПОУ - 31765741, зареєстроване за адресою: м. Рівне, вул. Орлова, 47), під час проведення конкурсних торгів на закупівлю інструментів і приладів медичних, хірургічних та стоматологічних, використали службове становище всупереч інтересам служби, та внесли до документації конкурсних торгів завідомо недостовірні відомості чим спричинили збитки державному бюджету на суму приблизно в 5 млн. грн., що є тяжкими наслідками.

При проведенні санкціонованого обшуку за місцем знаходження ТОВ «Індекс», а саме за адресою: м. Київ, вул. Богомольця, 4. були виявлені та вилучені наступні речі: штамп з написом «medtrade», штамп з написом «В|ВRAUN», печатка з написом «В|ВRAUN», печатка з написом «freezoneajmanuae», дві печатки виробництва фірми «trodat» серії «professional 5215» з написом «GOOD LOOK GmbH», печатка виробництва фірми «trodat» серії «professoinal 5208» з написом «GOOD LOOK GmbH», печатка з факсиміле.

Як вбачається із матеріалів провадження ТОВ «Індекс» подавало заявки на конкурсні торги на закупівлю інструментів і приладів медичних, хірургічних та стоматологічних. Також це ТОВ отримувало устаткування для гемодіалізу у компанії «GOOD LOOK GmbH», яка є офіційним ексклюзивним представником в Україні фірми АТ «Б.Браун».

Отже наявність у ТОВ «ІНДЕКС», печаток та штампів фірм постачальника та виробника, може свідчити про факт фальсифікації документації наданої для участі у процедурі закупівлі, а тому незастосування їх арешту, може привести до зникнення, втрати або пошкодження цих штампів та печаток або настання інших наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню.

Доводи апеляції скаржника, що ТОВ «Індекс» не має ніякого відношення до кримінального провадження № 1201517000000562 та до дій службових осіб Полтавської клінічної лікарні ім. М.В.Скліфософського з отримання неправомірної вигоди, не заслуговують на увагу, так як службові особи Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М.В. Скліфосовського діяли згідно клопотання умисно, з метою одержання неправомірної вигоди для ТОВ «Індекс», під час проведення конкурсних торгів на закупівлю інструментів і приладів медичних, хірургічних та стоматологічних, і використали службове становище.

Сам представник ТОВ «Індекс» не зміг пояснити наявність в їх товаристві печаток та штампів фірм постачальника та виробника, а також як їх арешт може вплинути на діяльність даного товариства.

За таких обставин підстав для скасування ухвали слідчого судді не вбачається.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 405, 407, 422 КПК України, колегія суддів, -

УХВАЛИЛА:

Апеляційну скаргу представника ТОВ «Індекс» ОСОБА_7 залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Октябрського районного суду м. Полтави від 22 липня 2015 року про накладення арешту на тимчасово вилучене майно в ТОВ «Індекс», а саме штамп з написом «medtrade», штамп з написом «В|ВRAUN», печатка з написом «В|ВRAUN», печатка з написом «freezoneajmanuae», дві печатки виробництва фірми «trodat» серії «professional 5215» з написом «GOOD LOOK GmbH», печатка виробництва фірми «trodat» серії «professoinal 5208» з написом «GOOD LOOK GmbH», печатка з факсиміле залишити без зміни.

Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.

СУ Д Д І :

ОСОБА_2 ОСОБА_3 ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення03.08.2015
Оприлюднено17.03.2023
Номер документу47922126
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —554/9402/15-к

Ухвала від 03.08.2015

Кримінальне

Апеляційний суд Полтавської області

Бурда К. І.

Ухвала від 22.07.2015

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні