Ухвала
від 11.03.2009 по справі 17/84
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

17/84

   

ГОСПОДАРСЬКИЙ  С У Д

Кіровоградської області

У Х В А Л А

 "11" березня 2009 р.                                          Справа № 17/84

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Таран С. В., розглянувши матеріали справи №17/84

за позовом: прокурора м. Кіровограда в інтересах держави, уповноваженим органом якої виступає Управління з контролю за використанням та охороною земель в Кіровоградській області, м. Кіровоград   

до відповідача: Кіровоградської міської ради, м. Кіровоград

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору, на стороні відповідача - товариства з обмеженою відповідальністю "Українська аграрна спілка",                            м. Кіровоград  

про визнання частково незаконним рішення

ПРЕДСТАВНИКИ:

від прокуратури - Буч Р.В., посвідчення №449, старший помічник прокурора;

від позивача - Поперешніченко О.В., довіреність № 01/5 від 08.01.2009 року, представник;

від відповідача -  участі не брали;

від третьої особи - Хащевацький А.П., довіреність № 10 від 06.03.2009 року, представник.

                                                           ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду від 26.02.2009 року відкладено розгляд справи №17/84 на 11.03.2009 року, при цьому витребувано від учасників судового процесу та Кіровоградського міського управління земельних ресурсів; управління містобудування, архітектури, екології та земельних відносин Кіровоградської міської ради; державного управління охорони навколишнього природного середовища в Кіровоградській області; Кіровоградської міської санітарно-епідеміологічної станції; відділу охорони культурної спадщини, туризму і курортів управління культури і туризму Кіровоградської облдержадміністрації документи, необхідні для повного та всебічного вирішення спору по суті. Сторонам направлено повістки про виклик до суду.

В судовому засіданні 11.03.2009 року представники прокуратури та позивача позовні вимоги підтримали в повному обсязі, проте вимоги ухвали суду від 26.02.2009 року виконали частково.

Відповідач належним чином сповіщений про дату, час та місце судового засідання, що підтверджується повідомленням про вручення рекомендованого поштового відправлення за №175525 від 05.03.2009 року (том І а.с.32) в судове засідання не з'явився, витребувані ухвалою суду документи та заяви про розгляд справи за його відсутності не подав.

Кіровоградським міським управлінням земельних ресурсів;  державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Кіровоградській області; Кіровоградською міською санітарно-епідеміологічною станцією; відділом охорони культурної спадщини, туризму і курортів управління культури і туризму Кіровоградської облдержадміністрації вимоги ухвали суду від 26.02.2009 року не виконано, інформації щодо подання на розгляд та погодження або відмову у погодженні протягом 2006-2007 років проекту відведення земельної ділянки загальною площею 51 га в оренду товариству з обмеженою відповідальністю "Українська аграрна спілка" для будівництва житлових будинків за адресою: м. Кіровоград, Олександрійське шосе не подано.

Наказом Державної інспекції з контролю за використанням і охороною земель №13 від 27.01.2009 року "Про перейменування територіальних органів Держземінспекції" перейменовано Управління з контролю за використанням та охороною земель у областях, містах Києві та Севастополі відповідно у Державні інспекції з контролю за використанням і охороною земель в областях, містах Києві та Севастополі.

За вказаних обставин на підставі статті 55 Кодексу адміністративно судочинства України господарський суд вважає за необхідне здійснити заміну Управління з контролю за використанням та охороною земель у Кіровоградській області її процесуальним правонаступником- Державною інспекцією з контролю за використанням і охороною земель у Кіровоградській області.

З огляду на викладене, спір не може бути вирішено в даному судовому засіданні, а тому розгляд справи підлягає відкладенню в порядку визначеному статтею 128 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись статтями 55, 79, 128, 165 пунктом 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд

                                                          ПОСТАНОВИВ:

1.Здійснити заміну Управління з контролю за використанням та охороною земель у Кіровоградській області його процесуальним правонаступником - Державною інспекцією з контролю за використанням і охороною земель у Кіровоградській області.

2.Розгляд справи відкласти на 16.03.2009 року о 16 год. 00 хв.

3.Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Кіровоградської області за адресою: м. Кіровоград, вул. Луначарського, 29, 3-й поверх, каб. №315.

4.Зобов'язати сторони до дня судового засідання надати:

ПРОКУРОРУ: копію повного пакету документів, в тому числі проекту відведення земельної ділянки, що був поданий до Кіровоградської міської ради для затвердження проекту землеустрою ТОВ "Українська аграрна спілка"; копію містобудівної документації та генплан земельної ділянки, що була передана в оренду за оспореним рішенням; копію рішення Кіровоградської міської ради №1757 від 28.02.2006 року.

ПОЗИВАЧУ: копію містобудівної документації та генплан земельної ділянки, що була передана в оренду за оспореним рішенням.

ВІДПОВІДАЧУ: завірену належним чином копію повного пакету документів, в тому числі проекту відведення земельної ділянки, що був поданий до Кіровоградської міської ради для затвердження проекту землеустрою ТОВ "Українська аграрна спілка"; всі документи, на підставі яких приймалось рішення Кіровоградської міської ради №405 від 28.12.2007 року в оскаржуваній частині; копію містобудівної документації та генплан земельної ділянки, що була передана в оренду за оспореним рішенням; копію рішення Кіровоградської міської ради №1757 від 28.02.2006 року.

ТРЕТІЙ ОСОБІ: обґрунтовані пояснення щодо заявлених вимог з доданням доказів на підтвердження своїх доводів, а також з посиланням на законодавство; копію містобудівної документації та генплан земельної ділянки, що була передана в оренду за оспореним рішенням; завірену належним чином копію проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 51 га в оренду товариству з обмеженою відповідальністю "Українська аграрна спілка" для будівництва житлових будинків за адресою: м. Кіровоград, Олександрійське шосе.

5.На підставі статті 79 Кодексу адміністративного судочинства України зобов'язати товариство з обмеженою відповідальністю "Кіровоградгеоінформ" надіслати до суду завірену належним чином копію проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 51 га в оренду товариству з обмеженою відповідальністю "Українська аграрна спілка" для будівництва житлових будинків за адресою: м. Кіровоград, Олександрійське шосе.

6.На підставі статті 79 Кодексу адміністративного судочинства України зобов'язати Кіровоградське міське управління земельних ресурсів; державне управління охорони навколишнього природного середовища в Кіровоградській області; Кіровоградську міську санітарно-епідеміологічну станцію; відділ охорони культурної спадщини, туризму і курортів управління культури і туризму Кіровоградської облдержадміністрації надати до суду інформацію щодо подання на розгляд та погодження або відмову у погодженні протягом 2006-2007 років проекту відведення земельної ділянки загальною площею 51 га в оренду товариству з обмеженою відповідальністю "Українська аграрна спілка" для будівництва житлових будинків за адресою: м. Кіровоград, Олександрійське шосе (розробник землевпорядної документації товариство з обмеженою відповідальністю "Кіровоградгеоінформ").

7.На підставі статті 79 Кодексу адміністративного судочинства України зобов'язати головне управління земельних ресурсів у Кіровоградській області підтвердити або спростувати інформацію щодо надання позитивного висновку державної експертизи - проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 51 га в оренду товариству з обмеженою відповідальністю "Українська аграрна спілка" для будівництва житлових будинків за адресою:               м. Кіровоград, Олександрійське шосе (розробник землевпорядної документації товариство з обмеженою відповідальністю "Кіровоградгеоінформ").

8.Попередити посадових осіб Кіровоградського міського управління земельних ресурсів;  державного управління охорони навколишнього природного середовища в Кіровоградській області; Кіровоградської міської санітарно-епідеміологічної станції; відділу охорони культурної спадщини, туризму і курортів управління культури і туризму Кіровоградської облдержадміністрації, а також Кіровоградської міської ради про кримінальну відповідальність, передбачену статтею 382 Кримінального кодексу України за невиконання ухвали суду.

9.Копію ухвали направити учасникам судового процесу, до прокуратури Кіровоградської області, до прокуратури м. Кіровограда, товариству з обмеженою відповідальністю "Кіровоградгеоінформ" (м. Кіровоград, вул. Гоголя, 88/66), відділу охорони культурної спадщини, туризму і курортів управління культури і туризму Кіровоградської облдержадміністрації                  (м. Кіровоград, пл. Кірова, 1), головному управлінню земельних ресурсів у Кіровоградській області (м. Кіровоград, вул. Тімірязєва, 84), Кіровоградському міському управлінню земельних ресурсів (м. Кіровоград, вул. Тімірязєва, 68), державному управлінню охорони навколишнього природного середовища в Кіровоградській області (м. Кіровоград, вул. Дзержинського, 84/37), Кіровоградській санітарно-епідеміологічній станції (м. Кіровоград, вул. Тобілевича, 24),  при цьому відповідачу  додатково надіслати повістку про виклик в судове засідання.

   

Суддя  

        

Дата ухвалення рішення11.03.2009
Оприлюднено05.10.2009
Номер документу4794813
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання частково незаконним рішення

Судовий реєстр по справі —17/84

Судовий наказ від 14.07.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Татенко В.М.

Ухвала від 14.09.2010

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ю.О. Коршенко

Рішення від 19.05.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Суховаров Артем Володимирович

Судовий наказ від 21.08.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Петухов М.Г.

Судовий наказ від 21.08.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Петухов М.Г.

Судовий наказ від 21.08.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Петухов М.Г.

Ухвала від 23.06.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Петухов М.Г.

Ухвала від 10.06.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Петухов М.Г.

Ухвала від 01.11.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрусик Н.О.

Судовий наказ від 11.11.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрусик Н.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні